Myślisz, że lęk wysokości zmniejsza się z wiekiem? Mój Młody mimo 30stki dalej cierpi na wysokościach.
Toszka, nie znałam Cię z tej strony oznaki GOTowskie to kolejny dla nas punkt po Koronie Gór Polski.
Ja tam też się wstydzę, ze jeszcze Tatr nie znamy...ale wszystko jest do zrobienia i chyba lepiej gonić króliczka niż mieć go w garsci
Bieszczady uwielbiam, eM oświadczył mi się właśnie tam...magiczne góry a Ustrzyki Górne i grzane piwo z pomarańczami u chłopaków to mój raj na ziemi
O to teraz nie odpuszczajcie aby Mloda nie straciła zapału
Jak spaliśmy w Strzesze Akademickiej to z radością obserwowałam dzieciaczki małe i większe, które wieczorami siedziały i opowiadały sobie gdzie dzisiaj dotarli.
Fajnie, że się Walerku odezwałeś! Wiesz, że jesteś tu zawsze bardzo mile widziany
Czytałam o rdzy i piszą, że rdzę powoduje m.in.nadmierne podlewanie azotem. Rośliny podatne na tego grzyba powinny dostawać więcej nawozów fosforowo-potasowych niż azotowych. Potwierdzisz to??
U mnie głównym nosicielem jest trzcinnik, który od wczesnej wiosny już miał porażone liście, póżniej w trakcie sezonu zaraził molinię, która roślnie najbliżej niego.
W następnym roku trzcinnik będzie eksmitowany i w pogotowiu będzie Tebu. Dodam, że berberysów nie mam w najbliższym sąsiedztwie (robiłam obchód u sąsiadów).
Nie doradzę o trzcinnikach...oprócz szybkiego startu, na razie niczym innym mnie nie zachwyciły ale faktem jest,że chyba nie ma innej wysokiej trawy, która da Ci Aniu szybkie przysłonięcie.