Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

NewLife w ogrodzie 10:00, 18 cze 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Maczki takie pełne,śliczne :0
I różyczki, to nic ,że NN,piękne są.
Ja też mam kilka NN
One są naprawdę śliczne. Na pewno znawcy róż by momentalnie rozszyfrowali nazwę, ale czy to coś zmieni? Nowe zakupy będę już na pewno robić z rozmysłem i przemyślane.
mirkaka napisał(a)
Nie mogę się nadziwić jak Ty to wszystko dajesz radę robić? Nie ma żadnych chwastów, równiutko, czyściutko, już jest ślicznie Przy Twojej pracowitości ogród będzie gotowy za rok, dwa
Ta róża pistacjowa prześliczna, niesamowite ma pączki, makami też się zachwycam.
I co teraz powiesz na widok z tarasu ? Już Ci się podoba? babo jedna Mnie się gęba śmieje jak widzę co wyczyniasz Tylko uważaj żeby nie zrobić sobie krzywdy zbyt dużym wysiłkiem fizycznym.
Mnie się gęba uśmiechnęła do Twoich słów, bo jak Ty dobrze wyczułaś mój stan. Naprawdę czuję się wyjątkowo zadowolona z siebie. Lubię siebie taką, bo najczęściej zbyt wiele od siebie wymagam i coraz wyżej podnoszę poprzeczkę. Potem frustracja tylko z takiego stanu rzeczy. A dwa dni temu, gdy tak mocno padało, grzmiało i jeszcze nie przesadziło z deszczem, usiadłam na tarasie (nieważne, że niewykończony) i pomyślałam sobie: "kurcze, mam wypielone, mam posadzone, mam wygładzony teren. Dałam radę sama, nadrobiłam zaległości i czuję się szczęśliwa".
Marga napisał(a)

Oooo!...Następny świetny patent by LyraBea Paletę na linie juz od Ciebie zgapiłam i świetnie się sprawdza Pięknie równa, rozbija gródki ziemi, nawet wyciąga kamienie, a co najważniejsze 15 min pracy dziennie i chwasty nie mają szans
Ja mam grabki do trawnika takie:
https://www.obi.pl/decom/product/LUX_Grabie_do_trawy_g%C5%82owica_72_cm/1375583
Też jeszcze nie siałam trawy. Czekam aż teren mi osiądzie, bo troszkę ziemi nawiozłam w jednym miejscu i dalej jest tam zbyt miękko .
A tak wogóle, to zaglądam do Ciebie regularnie i nie mogę wyjść z podziwu jak Ty dajesz radę sama obrobić taki wielki teren!
Buziaki zostawiam
Te grabie miałam na oku, ale wciąż mi za wąskie były. Mam Fiskarsa 43cm, te z serii Solid. Podobna powierzchnia robocza, więc szukałam czegoś, co "przedrapie" naraz większą powierzchnię. Prawda, że paleta świetna? Sama zgapiłam z jakiegoś obrazka, gdy szukałam inspiracji na
Psiamama napisał(a)
Bożeszsz naprawdę i Ty to sama, ze stali chyba jesteś. Maki peoniowe nie znałam pierwsze widzę a śliczniusie
Siama, siama, bo ja taka "Zosia-Samosia"
Margo napisał(a)
Swietny patent na równanie, ależ Ty pedantycznie przygotowujesz teren pod trawnik
Czytam u Ewy że do Chwaszczyna się wybierasz za jakiś czas. Może zrobimy wspólny wypad ?

Zrobimy
Ogród Mirelli 10:00, 18 cze 2016

Do góry
Tegoroczne Hortensje Strong Annabell zaczynają zakwitać. Na pięć krzaków jeden jest kiepski

Ogród Eli 09:59, 18 cze 2016

Do góry
Ogród Eli 09:58, 18 cze 2016

Do góry
Kasia dzięki

Malgosik żylistek, podobno

Anula, Agata dzięki

Marta no trawek sporo przybyło, głównie stipy wyhodowałam ok. 50 sadzonek ale i tak tej ilosci nie widać w ogrodzie

moją małą aktywnosć na forum może choć troszkę nadrobię fotkami

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:56, 18 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu, czy to Elmshorn?
Gdzieś wśród łąk 09:51, 18 cze 2016

Do góry
Laguna w przywrotnikach

Szałwia i Dalie

Ogród Mirelli 09:47, 18 cze 2016

Do góry
Obecnie to miejsce na rabacie najbardziej mi się podoba

Ogród Mirelli 09:43, 18 cze 2016

Do góry
Artemis nareszcie zaczyna

Ogród Mirelli 09:38, 18 cze 2016

Do góry
Sobotni poranek w ogrodzie przywitał mnie kwiatkiem na Belvedere
Za chwilę zakwitną wszystkie krzewy

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 09:25, 18 cze 2016

Do góry
I znowu ja nie mam szczęścia do tych Anabell po potraktowaniu ich Topisen jak zalecił Mazan ich liście wglądają tak , ale wyglądają tak od dwóch dni czy mam już je wyciapać ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:21, 18 cze 2016

Do góry
monteverde napisał(a)

zdecydowałeś się na jaką Robert?

W przyszłym tygodniu przyjadą do mnie: Nostalgia, Queen of Sweden i Mounsted Wood?
Dwa ogrody 09:12, 18 cze 2016

Do góry
Kasya, nie dopisałam, Ascot przesadzałam z palącego słońca, ale i tu cień ma tylko do południa, u mnie ją przypalało

uwielbiam takie niebieskości, a więcej mam białych

ożanka zaczyna pokazywać kolor

w starym

Kolorowy ogród na piasku 09:05, 18 cze 2016

Do góry
viva napisał(a)
Kochani, dziękuję za pamięć i troskę
Większych kłopotów nie mam, totalny brak czasu. Może wkrótce się to zmieni

Aniu, foch mam sama na siebie

Ogród kwitnie

To zdjęcie to był przedsmak reszty widoków
a jaka to róża po prawej -uwielbiam ten kolor.

Piękny spektakl różanySłów brakuje, miałabym ochotę pospacerować u Ciebie w realu w zeszłym miesiącu u Bogdzi jak w ogrodzie botanicznym teraz u Ciebie ta zapchajdziurę szałwia i kocimiętka są i tak bombowe.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:00, 18 cze 2016

Do góry

Dla Ewy-- szałwia Dep Blue dopiero zaczyna kwitnąć ale krzaczorek stabilniejszy ładny ma pokrój i kolor pałeczki jest ciemniejszy Zobaczę czy da się nasiona zebrać
Dwa ogrody 08:52, 18 cze 2016

Do góry
tulucy, u mnie jeszcze herbaciane róże w pąkach, dopiero jakieś pojedyncze rozwijają się, nie wiem, czy nie połamane, bo wiało okrutnie. Największy buk purpurowy Pendula złamany za chwilę się tam wybieram, tylko przedwczorajsze obrazki wrzucę.

Pashmina

Kasya, przedwczoraj wieczorem obcięłam część tej lawendy i odsłoniłam pędy różane Pastelli, niestety wiatr połamał większość

Falsaff w pąku

Przesadzony ze starego akant postanowił kwitnąć, Edenka też dzielnie idzie w górę przy podporze a Pomponella już zaczęła
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 08:40, 18 cze 2016

Do góry
Dzięki Mazan,

Zaraz idę pryskać zanim zacznie grzać na całego, po porannym obchodzie jeszcze odkryłam inne małe czarne mszyce.

I jeszcze jedno pytanie, też przed chwilą odkryłam.
U dołu wgłębi drzewko rudzieje, co to może być i czy powinnam się martwić?

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:29, 18 cze 2016

Do góry
A ta róża jak się zwie? Order czy Chambord? Wyglądają podobnie, choć dla mnie wszystkie są podobne. Jeszcze mało o różach wiem...

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:27, 18 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A jak zapamiętać 1500 nazw????

Fotki ogrodowe mam poukładane latami i datami.. szybko się szuka. Wystarczy wiedzieć kiedy co kwitnie

Niestety dysk zapchałam, wszystkie karty od aparatów.. i ten rok jest nieuporządkowywany

Mała Mi, różnorodnością gatunków w ogrodzie zaimponowałaś mi już dawno Po prostu ogród botaniczny
Czy ścinasz kwiatostany piwonii?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:11, 18 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzwonek brzoskwiniolistny LA BELLE, kupowałam też białe, ale jakoś ich nie widzę..

A to Poszarskiego.. mam 2 kolory.. fajny na murki

dzięki, poszarskiego w końcu upolowałam dwa dni temu i wsadziłam go miedzy kamienie, aż się prosił kiedyś może będzie taki oszałamiający jak u Ciebie
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 08:06, 18 cze 2016

Do góry
I jeszcze ten chyba galas

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies