Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa
19:21, 25 lip 2016
Odręczny szkic moich włości,aby zoobrazować teren do zagospodarowania
Najbardziej zależy mi na odcinku zaznaczonym czerwoną linią/ chciałabym się tym zająć w najbliższym czasie/ i oddzieleniu warzywnika niskim żywopłotem może być nieformalny zimozielony z krzewami kwitnącymi i bylinami.Czekam na Wasze sugestie.
Przy końcu ścieżki na końcu osi widokowej z tarasu i salonu widzę dwa piękne kolumnowe drzewa:buki,a może amonagawy.Poradzcie jak wkomponować w rabatę geometryczną oczyszczalnię oznaczoną czarnymi kółkami???
Najbardziej zależy mi na odcinku zaznaczonym czerwoną linią/ chciałabym się tym zająć w najbliższym czasie/ i oddzieleniu warzywnika niskim żywopłotem może być nieformalny zimozielony z krzewami kwitnącymi i bylinami.Czekam na Wasze sugestie.
Przy końcu ścieżki na końcu osi widokowej z tarasu i salonu widzę dwa piękne kolumnowe drzewa:buki,a może amonagawy.Poradzcie jak wkomponować w rabatę geometryczną oczyszczalnię oznaczoną czarnymi kółkami???

Środkowy iglak już wywaliliśmy, ziemię przekopałam, wymieszałam z torfem i osmocote do iglaków, ale przy okazji chciałam prosić o podpowiedź jak pozbyć się pnia?
Nie mam jeszcze pomysłu na lawendy i trzmielinę, które wcześniej zakupiłam( wiem że lawenda nie w te miejsce, ale co z tą trzmieliną|?) U ogrodnika widziałam, że trzmielina była pod iglakiem, ale czy to dla niej dobre środowisko?