Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 21:53, 13 cze 2016

Do góry
Róża w tym roku masakryczna. Dużo pędów wymarzło i szału w tym sezonie nie będzie
Ogrodowe skarby 21:53, 13 cze 2016

Do góry
Ogród Loczka 21:49, 13 cze 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Małe metamorfozy z dzisiaj. Trochę kleju do płytek i resztki kostki brukowej oraz rozsadzenie roślinek bo już miały ciasno. Z serii było i jest.

Powiem szczerze, że ostatnia moja wizyta u Ciebie to właśnie powiększenie tej rabaty do etapu II i już wtedy wiedziałam że będzie ciąg dalszy i na tym skromnym wyciąganiu kostek się nie skończy i będzie etap III

Ogród i taras prezentują się pięknie widać, że pracowity jesteś...
Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 21:45, 13 cze 2016

Do góry
Marcin, wrzucam zdjęcie ratowanej sosny przed wycięciem, a po przycięciu

Hortensjada 21:42, 13 cze 2016

Do góry
bozga napisał(a)
A łany Anabelkowe już są i ciągle latam je oglądać Przywiozłan na trochę rodziców do siebie, więc będę miała więcej czasu dla siebie bo to pracusie, wyręczają mnie w czym się tylko da Oby im zdrowie i chęć do pracy dopisywały jak najdłużej

piekne roze ,hortki u mnie na takiej samej wysokości ale widać ze u Ciebie sam kwiat )mam nadzieje ze u mnie tez bedzie troszke wiecej niz w zeszłym roku.
Przycinanie - cięcie tui 21:40, 13 cze 2016

Do góry
Tuję przycięłam od dołu, ale nie wiedziałam ile przyciąć od góry.
Ona jakaś taka rzadka jest. Czy się zagęści?

P.S. Zdjęcia kompletnie się mnie nie słuchają W kompie są ok, a jak je wrzucam, to się kładą i nie mogę ich obrócić
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:38, 13 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Niektórzy sadzą żywopłot mieszany, grabowo-bukowy, ale szczerze mówiąc, nie wiem, jak to w szczegółach wygląda. Buk ma większe listki od graba.

U mnie jest grabowo- bukowy
fragment mieszany, z samego lewego brzegu zdjęcia listek grabu, obok buk

fragment, gdzie więcej jest grabów

Buk ma listki porównywalnej wielkości, ale bez tych wyraźnych gęstych unerwień. W masie oba gatunki się zlewają i nie widać różnic gatunkowych.

Lubię sposób Twojego myślenia o ogrodzie

Winogronami przesłoniłabym nieciekawy widok (co tam jest za płotem?) albo wykorzystałabym jako cieniującą zasłonę jakiegoś kącika wypoczynkowego.
Ogrodowe skarby 21:32, 13 cze 2016

Do góry
Makowo na Kociewiu 21:29, 13 cze 2016

Do góry
Dubelek więc napisz moje pierwsze spostrzeżenia w tym sezonie na temat róż.
njbujniejsz ei najszybsze i naj...
no dobrze najbujniejsza to LO 3 sezon jesy nr 1 w moim ogrodzie dalej
Lavender Flover Ciscus - przepieknie zbudowany karzczek bujne jaznozielone błyszczace listki obsypana mnóstwem pakąów i kwiatków - kwiat niewieli, lekko pachnący a le cudownie delikatny,
Dalej Mw, Gertruda J, Mary Rose, i na pewno Leoś i Burgundy Ice.
I to w tej chwili moje najlepsze róze = pozostałe na razie nie kwitły albo dopiero zaczynają albo zaszczycają pojednyczymi kwiatami. Większe podsumowanie pod koniec czerwca.
Moje ulubione Laveder Flover Circus

Ogrodowe skarby 21:27, 13 cze 2016

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:23, 13 cze 2016

Do góry
Krysia Eskimo ma się bardzo dobrze obfocę go przy okazji

Wrocław ogród botaniczny dawno dawno temu miałem okazję uskuteczniać tam tzw " czyn społeczny"

a w tym czasie miałem zaplanowany wypad na rieslinga o knajpki w pobliżu tego gościa ( o dziwo jeszcze nie ocenzurowany )

taki spacer ścieżkami młodości
Typografia ogrodu 21:23, 13 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przepraszam wszystkich kolekcjonerow roz i posiadaczy dziesiatek odmian,ktorych nazwy pamietaja
Artemis

Zapach pewnie cudny.
Makowo na Kociewiu 21:23, 13 cze 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kasiu nowa rabata robiona nie tak dawno już taka dojrzała Pięknie to wykombinowałaś
Kiedy się bierzesz za cięcie bukszpanów ? Ja swoje ogoliłem wczoraj Uff ... na szczęście nie mam ich tak dużo jak Ty
Wiem, wiem mówię to za każdym razem OGRÓD BOSKI posiadasz

Byłam już u CIebie ale bez wpisu, tez czekam na deszcz jak na zbawienie
Stożkowa coraz bardziej mi się podoba i Ciesze się, ze podoba sie również Tobie
Za bukszpany biorę sie od piątku jak pogoda pozwoli.
Przemku dziękuję bardzo za boski ...Makowo z dumy mało nie pęknie
stożkowa z poczochrańcami pękająca z dumy

Ogrodowe skarby 21:22, 13 cze 2016

Do góry
Dzwonki jakos kiedys nie należały do moich ulubieńców za to teraz cieszę sie ze chociaż troche ich zostało.
Katalpa - Catalpa 21:18, 13 cze 2016

Do góry
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum ale śledzę je od dłuższego czasu.
Mam w ogrodzie od trzech lat trzy surmie 'Nana'. W tym roku jedna z nich nie wypuściła młodych przyrostów na ok 1/4 obwodu pnia (od strony północnej)
:

Pozostałe dwie są w doskonałej formie i mają już dość dobrze rozwinięte korony:

Powyżej widać, która pierwsza zaczęła wypuszczać młode przyrosty, a która ostatnia. Wszystkie były przycięte późną wiosną dosyć krótko ale jednakowo.
Zapobiegawczo przeciw wertycyliozie podlewane były Topsinem. W poprzednich latach też je przycinałem krótko i miały piękne kuliste korony. Może ktoś podpowie co może się dziać z tą mało rozwiniętą. Czy może zmarzła, czy wypuści jeszcze pędy z tej strony?
Typografia ogrodu 21:16, 13 cze 2016

Do góry
Przepraszam wszystkich kolekcjonerow roz i posiadaczy dziesiatek odmian,ktorych nazwy pamietaja
Artemis
Ogrodowe przygody 21:15, 13 cze 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:14, 13 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Goście nieogrodowi albo płeć słabsza Się nie dało

Za to ryby nakarmione

sama słodycz
Makowo na Kociewiu 21:13, 13 cze 2016

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ach, jak cudnie! Moje klimaty. Nawet zestaw róż mamy podobny
Nie mam LO i chyba zacznę się przez Ciebie nad nim zastanawiać....

Buziam Kasiu!

U Ciebie bujność kwitnienia mnie zaskoczyła, róze na tych moich piaskach nie chcą tak bujnie kwitnąć niestety. LO jest wielką rózą - jaj ją mam na obelisku ale wiem, ze Marzenka ją tnie więc pewnie można zapanować nad jej rozmiarami, poza rozmiarami same plusy
LO
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies