Cześć Aniu. Zaglądałam co jakiś czas do Ciebie, ale chyba odpoczywalaś od wątku troszkę Zachwyciła mnie ta biała róża. Cudnie falbaniasta. Jaka to odmiana?
Sytuacja jest następująca. Korzystając z usług tzw. ogrodników nie nawiozłem dobrej ziemi, tylko oczyściłem ziemię z gruzu - więc gruzu jako takiego już nie ma. Nie zmienia to faktu, że ziemia jest słabej jakości, bardzo szybko wysycha i nie trzyma wilgoci. Nie jest to też typowy piach bo jak jest sucho nie sposób wbić szpadla na 10 cm, taka jest zbita.
Ogród jest nasłoneczniony cały dzień, ściana budynku jest od strony południowej.
Błędem było też posianie trawy sportowej, bo nie jestem w stanie zapewnić jej wystarczającej ilości wody. Obecnie nie mogę założyć systemu nawadniania ze względu na niskie ciśnienie wody - chociaż sąsiad się pokusił i jako tako mu działa. Trawę odżywiam hydrocemplexem.
Idąc za twoją radą chcę dosiewać trawę z kostrzewą oraz wiechliną w składzie, ale nie mogę znaleźć takiej, która zawiera więcej niż 10% wiechliny.
Załączam zdjęcia po opadach.
Proszę o radę jakie kroki podjąć aby pomóc jej rosnąć.
Chciałabym prosić o pomoc w identyfikacji tego klona. Kupiony został z etykietą, na której stało "Klon Butterfly", jednak jego liście tej odmiany nie przypominają, prawda?
Niżej na pniu ma on jednak dziwne odrosty, które już Butterfly'a przypominają
Czy on jest jakoś dziwnie zaszczepiony? Po co ktoś tak zaszczepiłby klon?
To prwda!!
Jak kwitną róże w ogrodach. to jest cudnie, kolorowo , dostojnie!!
Ale i inne kwiatuchy , kwitnienia tez cieszą
Clematis President
Innocety B.
Alinko, Ty podobno masz sposób na padające powojniki Nie mogę znaleźć receptury i sposobu przyrządzania
mam nadmanganian potasu w proszku - torebeczka 5g. W jakim stężeniu podać powojnikowi? np. na konewkę 5 l. Coś jeszcze się dodaje?
Z góry pięknie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam