źle nawożony, jechałeś siewnikiem ze zbyt dużymi odstępami, dokładnie widać ścieżkę nawozu (ciemna zieleń) - brak nawozu jasna zieleń
Masz chwastnicę, trudna to walka bo ona się wysiewa mocno. Z dziurą nic nie rób, zarośnie, chyba że chce ci się zasypywać tysiąc dziur.
W kilku miejscach trawnik spalony (brązowy) chyba siewnik zakręcał i posypał trzy dawki.
Na chwastnicę niektórzy pryskają Pumą. Spróbuj na małym kawałku czy da radę.
Nie wiem jaki masz problem poza tym że są tuje zasypane kamieniami, trochę pojedyncze gałązki podsychają, może są nadłamane. W każdym razie ja bym szmaty nawet daleko nie kłądła, nie sypała tyle kamieni a korę przekompostowaną i nie nawoziła, linia za krótko, a jeśli jest glina to długo też nie może być, bo dołek napełni się wodą i tuje jak w garnku potopią się (korzenie zgniją). Rozkop wokół jednej tui i zobacz system korzeniowy.
U mnie na odwrót w ub roku ożanka była niewielka, w tym roku zrównała sie z Leosiem i Queen of sweden, za chwile je pożre...
lavender Circus bosski
Na Pashmine u siebie czekam - sadzona na wiosne , ma 1 kwiat dopiero...
Ania, ale ty takiego balaganu chyba nie chcesz ? u ciebie tak bardziej nowoczesnie i formalnie bedzie ?
na froncie nie ma co pokazywac poki nie mam opaski wokol domu, sciezek, podjazdu...
posadzilam cos prowizorycznie zeby gola ziemia nie straszyla
cyknelam fotke telefonem specjalnie dla ciebie ...innych prosze o nie patrzenie ale i tak nic nie widac