Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 21:32, 17 cze 2016

Do góry
fotki cyknięte wczesnym rankiem, przed pracą.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:32, 17 cze 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:30, 17 cze 2016

Do góry
zapraszam na zieleninkę

Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:30, 17 cze 2016

Do góry
Podpowiedzcie co dolega temu bukszpanowi. Mam dwie sztuki pod zadaszeniem na schodach przy wejściu, rosną sobie w donicach glinianych, deszcz na nie nie pada, promienie słońca wieczorkiem bardzo delikatnie muskają. Jeden jest ładny i ma przyrosty równo po całości, a drugiemu przyrosty od góry jakby usychają. Z boków nie ma usychania, tylko od góry. Te białe plamki na liściach, to po topsinie tydzień temu pryskałam. Pryskałam też trzy tygodnie temu, bo też to było, usychające młode przyrosty, ale jak na razie poprawy nie widzę i po prostu nierówno rośnie przez to. Nowe listki ledwo ujrzą światło dzienne i zaczynają końcówki jakby żółknąć-schnąć.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:29, 17 cze 2016

Do góry
Ech.... miesiąc temu wróciłam do pracy i trudno było mi znaleźć czas na forum. W ogrodzie, dzięki padającemu co jakiś czas deszczykowi, moja pustynia w miarę zielona Pokazuję zdjęcia z dziś choć wichura straszna

Tu chwaścior, tam chwaścior.... więc wybaczcie ale mam tylko parę godzin w tygodniu sam na sam z ogrodem, by coś poskubać

To właśnie tu 21:28, 17 cze 2016

Do góry
Dzidka napisał(a)

Tylko koniecznie musi zarezerwować taką pogodę, jaką miałyśmy dwa lata temu.

Miejmy nadzieję ze ta z tego roku juz sie nie powtórzy ale i tak było superNa pochyłym terenie pieknie wszystko wyeksponowane.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:27, 17 cze 2016

Do góry
U mnie dziś bez deszczu ale takiego wiatru to nie pamiętam A teraz piękny zachód słońca:

Tam gdzie się podlewa wsadziłam stipę i rozplenicę. Ale to sadzenie stipy co roku mnie wykończy nie widzę tego. Po za tym teraz to takie małe pipki za przeproszeniem . Trzeba będzie coś w zamian jednak , Tam miał być rząd rozplenicy i przed tym rzedem taki pas 2 metry i w nim mialy być rozchodniki w stipie. Co zamiast stipy ?
Moja bajka 21:26, 17 cze 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Kasia ile kosztował Twój klonik?? Chyba go jeszcze nie pokazałaś. Wstaw zdjęcie pliss

Agatka pokazywałam go, ale to focia speszyli for You

tu też go widać

Kosztował 100 zł. W niedalekiej szkółce widziałam takie za 150, ale w Pisarzowicach za 75zł.
Kolorowy ogród na piasku 21:24, 17 cze 2016

Do góry
viva napisał(a)
Kochani, dziękuję za pamięć i troskę
Większych kłopotów nie mam, totalny brak czasu. Może wkrótce się to zmieni

Aniu, foch mam sama na siebie

Ogród kwitnie

No nareszcie jest czym oczy nacieszyć Viva się zlitowała nad nami proszę o więcej, buziole
Ogród w budowie - nieustającej 21:22, 17 cze 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Rok jest piwoniowy i różany jednocześnie, bardzo mi się to podoba.
Widziałaś swojego powojnika recta na zdjęciu? Bo to ten Twój, dobrze o niego dbam.

A to już East Lambrook z maja tego roku, słynny ogród Margaret Fish, niesamowite mieczyki, chyba bylinowe? I co za kolor

Widziałam powojnika,pieknie sie rozrósł i cieszy sie niesłabnącym powodzeniem , co rok rozdaje go na spotkaniach .Mieczyki piękne ale u nas chyba by bylinowe nie były, ciagle jeszcze zimy zbyt zimne .Taki kolor to z nawiększej odległosci widac.
Moja działka. 21:21, 17 cze 2016

Do góry
Dziś wiatr straszny ,trochę szkód narobił.
Ostróżki połamane.

Moja codzienność - ogród Oli 21:13, 17 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
dla pewności
to siewki Hameln ? po prawej zeszłoroczna

na moje oko chyba tak
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:13, 17 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Jagoda kamczacka ma juz jagodki ale jakos nie wiem czy juz je zrywac, czy poczekac az beda dojzalsze i czy beda dojzalsze hmm, wydaje mi sie, ze one jeszcze rosna ale moze mi sie wydaje

Moje tez zjedzone, resztki opadłe zbierałam dziś z ziemi Ja to zbieram, mrożę i potem robię z tego pierogi.. są BOSKIE

Tak sobie poskakałam po stronkach i ciutkę więcej poczytałam. Przepis na przywrotnik nawet skopiowałam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:09, 17 cze 2016

Do góry
anna_g napisał(a)
To miejsce jest nowoobsadzone w tym roku - buksiki marne bo przesadzane i nie były nigdy ciętę więc trzeba poczekać aż z nich coś będzie - trawki i wrzosy - wszystko dość małe bo niedawno zrobione ale myślę, że jak się rozrośnie to będzie fajnie - trawki na wietrze i ciurkadełko...

Ciurkadełko mi się podoba wogóle cała rabata,a na tych kamieniach to róże,czy mi się wydaje,z czego to?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:04, 17 cze 2016

Do góry
Widok z lotu nielota

tu wychodzi mi gdzieś to drzewo... (ostatni kamień)

zdjęcia poglądowe tego fragmentu (Toszka- Mówisz i masz)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:01, 17 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W pełnię kwitnienia wchodzą parzydła. To o ażurowych liściach kwitnie na zielono.

Zainteresowało mnie to zielone parzydło.
Znasz jego nazwę?

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:00, 17 cze 2016

Do góry
Dobra teraz relacja z wytyczania rabaty
Jak Pan jutro się nie pojawi to kurde popadnę w depresję...

Zacznę od tego, że znalezienie tych wszystkich azymutów i innych skomplikowanych rzeczy, w praktyce okazało się proste....ALE... rabaty się tak wytyczyć nie dało- jakby z długością sznurka nie kombinować, to albo za wąsko między furtką, a bramą, albo zdecydowanie za szeroko przed półką. Innymi słowy- jak przed półką było ok, to praktycznie nie było rabaty między furtką, a półką...oj już były podniesione głosy

Zaznaczyłam sprayem i na wszelki wypadek- gdyby się okazało, że w nocy wszystko zmyje deszcz- również wężem ogrodowym/białym sznurkiem i przycisnęłam kamieniami (kierujcie się tymi podpowiedziami)

i ważna uwaga- nie komentujcie "trawy". Przedobrzyłam z nawozem m.in....

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:00, 17 cze 2016

Do góry
Bardzo proszę o rozpoznanie odmiany cisa, ten z lewej jakoś bardziej zielony, ale może miał mniej słońca? Chyba że to jeszcze inna odmiana.?

Moja codzienność - ogród Oli 20:59, 17 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
dla pewności
to siewki Hameln ? po prawej zeszłoroczna

raczej tak.tez je miałam rok temu i tetaz...w kamyczkach.ale cierpliwosci do takich malenstw mi brak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:54, 17 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jak wysokie powinny być te róze? Na razie do limonkowych traw testuje Weding Piano i Artemis. Na innej rabacie mam Pashminę i powiem ci ze umieram na widok jej kwiatów

Ogród zachwyca od szałwi, poprzez różanke, na niebieskiej skończywszy. Juz nie wiem co chwalić ! Pieknie masz!!,

Marzenko
Potrzebuję jakiegoś koloru na tej rabacie (w miejsce tulipanów)

Początkowo myślałam o jeżówkach ale ostatnio sobie pomyślałam, że w sumie róże długo zdobią rabaty i może jednak na nie się zdecyduję Chciałabym żeby zgrywały się z żurawką Marmalade tą, która widać na zdjęciu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies