Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:55, 27 cze 2016

Do góry
Mój M. dostał w przydziale rękawiczki- troszkę zdziwiony bo przecież przyjechał w gości ale cóż rękawiczki na dłoniach oznaczają jedno- czas do pracy- to co mam robić ?

Gosia już chętniej nakłada rękawiczki- bo pasują kolorem do sukienki

A Kasia dyryguje i wydaje dyspozycje a Bogdzia i Irenka obserwują

Krzysiu zajrzał na chwilkę popatrzył ocenił ile to pracy trzeba wykonać

i czym prędzej przeniósł się w inne rejony
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:48, 27 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Marzenko, Twoja J.W. Goethe już kwitnie? Moja ma dopiero pączki.
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:45, 27 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
No i nadeszła chwila wręczania prezentu

super przemyślanego, dopracowanego w każdym szczególe

Fotoreporterzy już stoją w blokach startowych

Kasiu ocenia stabilność i wytrzymałość prezentu. Ale chyba nie wiedziała że towar macany należy do macanta i nie ma już wyjścia- prezent musi przyjąć

A jakież było jej zdziwienie gdy zobaczyła Marzenkę z kolejnym prezentem-( czy to na pewno dla mnie- mówi Kasia całym swoim ciałem ) nie wiem tylko jak Kasi udało się tak szybko zapomnieć że przecież to spotkanie ogrodowiskowe a takie spotkanie jest nieważne bez wręczenia gospodarzowi kulki bukszpanowej. Kasiu jakieś pigułki na poprawę pamięci mus łyknąć.

Małgoś...jesteś rewelacyjna
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:43, 27 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Podczas oprowadzania wycieczki przewodnik został oderwany od grupy w celu przywitania i wycałowania grupy łódzkiej z Bogdzią jako kierownikiem na czele

Gosiu...jakie piękne zdjęcia wkleiłaś

Dziękuję Wam bardzo za miłe towarzystwo, szykuj piwnicę...jak z Ciocią Gosią nadjedziemy...
Ogród w Alei Lipowej... 11:43, 27 cze 2016

Do góry

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:41, 27 cze 2016

Do góry
No i nadeszła chwila wręczania prezentu

super przemyślanego, dopracowanego w każdym szczególe

Fotoreporterzy już stoją w blokach startowych

Kasiu ocenia stabilność i wytrzymałość prezentu. Ale chyba nie wiedziała że towar macany należy do macanta i nie ma już wyjścia- prezent musi przyjąć

A jakież było jej zdziwienie gdy zobaczyła Marzenkę z kolejnym prezentem-( czy to na pewno dla mnie- mówi Kasia całym swoim ciałem ) nie wiem tylko jak Kasi udało się tak szybko zapomnieć że przecież to spotkanie ogrodowiskowe a takie spotkanie jest nieważne bez wręczenia gospodarzowi kulki bukszpanowej. Kasiu jakieś pigułki na poprawę pamięci mus łyknąć.
Ogród w Alei Lipowej... 11:37, 27 cze 2016

Do góry
justi napisał(a)
Zwiarzaczki podrosły. Pieszczoszki lubią głaskanie

jejku jakie słodkie cuuuuudne
Makowo na Kociewiu 11:37, 27 cze 2016

Do góry

Moje ulubione weekendowe foto Przepiękna ta rabata
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:34, 27 cze 2016

Do góry
Róża pnąca i cebule w warzywniku

Skąpana w słońcu 11:32, 27 cze 2016

Do góry
Mamy pierwszego przodownika pracy

Kolejne nie chcą być gorsze

Zaczyna ostróżka Princess Caroline. Jeszcze może nie wygląda ciekawie, ale jest bardzo ładna.

Pierwszy kwiat ostróżki Red Caroline

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:31, 27 cze 2016

Do góry
Pospolite ale uwielbiam je. Przywołują myśli o dzieciństwie, o ogrodzie Mamy...

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:28, 27 cze 2016

Do góry
Podczas oprowadzania wycieczki przewodnik został oderwany od grupy w celu przywitania i wycałowania grupy łódzkiej z Bogdzią jako kierownikiem na czele

Ogród w Otrębusach 11:24, 27 cze 2016

Do góry
A tu jeszcze znalazłem zdjęcie, jak na wiosnę startowały tulipany papuzie w donicach. Mam gdzieś zdjęcie jak są w pełni rozwinięte. Jak znajdę to dorzucę.

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:22, 27 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Ale super zmiana! Kapitalnie przycięte, porządnie towarzystwo wygląda

Ania ja też lubię w tej drugiej wersji
Bardziej elegancko wyglądają przycięte roślinki.
Buziaczki

Startują jeżówki

Skąpana w słońcu 11:22, 27 cze 2016

Do góry
Kolejne kwiaty już zdradzają co to za róża, piękna. będzie spektakl jak urośnie wysoka. Ładnie się zagęszcza

Pierwsze kwiaty

Również zaczyna

Nie znam imienia tej róży.Bardzo zmienna kolorystycznie. Potrafi kwitnąć ciemnym fioletem z domieszką różu

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:19, 27 cze 2016

Do góry
Proszę szanownej wycieczki - w celu zwiedzenia ogrodu udajemy się za przewodnikiem i słuchamy jego opowieści

Z pomocą przy ujarzmieniu grupy przychodzi nieoceniony Menager- Ciocia Gosia która zagarnia do kupy całe towarzystwo

Zwiedzajac kolejne punkty

kierujemy się do żelaznego punktu każdej wycieczki czyli do cudownej łezki i podziwiamy, podziwiamy i ....

I musimy zwrócić uwagę przewodnikowi- no, no , no nieładnie tak palcem pokazywać i to w dodatku nie wiadomo co

A tu przewodnik w pełni zadowolony po ciężkiej pracy i oczywiście przeszczęśliwa grupa zdolnych adeptów ogrodnictwa
Ogródek Iwony II 11:17, 27 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Siedziałam sobie na ławce przy grillu i musiałam ... no musiałam iść po aparat.
Róża i maki - zgrały się. Brakuje tylko sadzawki

Cudne masz te maki poproszę zbierz nasionka i się podziel
Skąpana w słońcu 11:14, 27 cze 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kochani, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Wszystkich, których mogłam osobiście poznać pozdrawiam i bardzo się cieszę, że mam nowych znajomych. Wybaczcie, że nie odpowiem wszystkim z osobna, ale jutro idę do szpitala i muszę jeszcze dom ogarnąć i się spakować, zostało mało czasu.

Wkleję parę zdjęć, głównie te roślinki, które jeszcze nie pokazywałam lub się bardziej rozwinęły.

Piękna Francuzka o owocowym zapachu

zaczyna jeżówka Aloha

Niewysoka i sympatyczna

I niby podobna, ale ciemniejszy kwiat i bardziej fiolet

bardzo ladny zestaw, cytuje wszystkie
Metodą prób i błędów Myometis ogród buduje 11:14, 27 cze 2016

Do góry
Kolejny zakątek zagospodarowany, odcięłam trawnik z miejsca gdzie trudno się kosiło, mąż ma mniej pracy a ja więcej roślin Ponieważ ta rabatka jest od frontu, pozwoliłam sobie na mały "busz", chcę mieć tam mocno zarośnięte. Czy wszystko się sprawdzi, okaże się z czasem, póki co, dzielę się zdjęciami:

Ta beczka pośród roślin to studnia / zlewnia deszczówki, niestety nie pomagała w aranżacji, ale myślę, że z czasem zginie w zieleni i nie będzie tak mocnym akcentem tej rabaty, pokrywa studni to donica, co roku sadzę tam coś innego, teraz królują tam komarzyce.

Skąpana w słońcu 11:10, 27 cze 2016

Do góry
Kochani, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Wszystkich, których mogłam osobiście poznać pozdrawiam i bardzo się cieszę, że mam nowych znajomych. Wybaczcie, że nie odpowiem wszystkim z osobna, ale jutro idę do szpitala i muszę jeszcze dom ogarnąć i się spakować, zostało mało czasu.

Wkleję parę zdjęć, głównie te roślinki, które jeszcze nie pokazywałam lub się bardziej rozwinęły.

Piękna Francuzka o owocowym zapachu

zaczyna jeżówka Aloha

Niewysoka i sympatyczna

I niby podobna, ale ciemniejszy kwiat i bardziej fiolet

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies