Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:17, 27 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Śliczności jazzy pokazujesz. Te czosnki muszę mieć, piękne są
Mój ogród pod lasem 08:15, 27 cze 2016

Do góry
Dzięki dziewczyny za wizytę i miłe słowa Cieszę się ,że się podoba.

Prosze Was o pomoc bo ten trudny zakątek jest nie pod sosnami tylko pod dębami i brzozami. Jest tam gęsto drzew i tylko na samym skraju dociera trochę słańca i ta właśnie granica słońca jest granica moich wszystkich rabat. Z tyłu za nimi w cieniu jest niezagospodarowany wąski pas lasu, który chciałabym jednak zamienić w ogród

Wygląda to tak( patrząc od strony lasu oczywiście ):

Widoczna na prawo od ścieżki Anabelka to ostatnia , najwyższa roslina na rabatach. Lubi cień więc posadziłam ja na granicy cienia. Oddalajac sie od Anabelki w kierunku powstającej ścieżki cień jest coraz głębszy i obawiam się ,że nic tam nie wytrzyma. Posadziłam już pod drzewami funkie i pióropusznika strusiego,ale to takie nieudolne próby.
Chciałabym żeby idąc ta leśna sciezką były tam ładne cieniolubne rabaty To widok na lewo od ściezki:

(
Moja codzienność - ogród Oli 08:14, 27 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Dziękuję Olu
FA na razie po jednym kwiatku ale będzie więcej
Widziałam Twoje popalone, podobnie miałam z VW z zeszłym sezonie ale to nic strasznego

Super juz masz jezówki; u mnie jeszcze w powijakach, ale mam nadzieje że będą.
cudnie zadbany ogród
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:11, 27 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

genialne połączenie kolorystyczne
Moja codzienność - ogród Oli 08:08, 27 cze 2016

Do góry
babka napisał(a)
Szacunek Oleńko ! Fantastyczny masz cały ogród, musiałabym zacytować wszystkie zdjęcia by wskazać co mi się najbardziej podoba. Najbardziej podoba mi się wszystko
Czy Twoje jeżówki FA już zakwitły, czy to te które wiadziałam jeszcze w pąkach ?
Moje cos popaliło ale tragedii nie ma, większość pąków się rozwinie

Dziękuję Olu
FA na razie po jednym kwiatku ale będzie więcej
Widziałam Twoje popalone, podobnie miałam z VW z zeszłym sezonie ale to nic strasznego

NewLife w ogrodzie 08:06, 27 cze 2016

Do góry
Anula,
Ewa,
Ania,
Jolanka,
Magda,
Mirella,
Eliska,

dziękuję Wam za słowa pocieszenia i otuchy. Wspieracie mnie na ile na Ogrodowisku się da i to naprawdę mi pomaga. Czuję wtedy, że nie jestem sama. Na pewno łatwiej było mi pogodzić się z myślą o niepowodzeniu. Dla kogoś z boku wydaje się to banalne, no bo znowu co takiego się stało, wielkie mycyje. A tylko ktoś, kto pracuje przy ziemi, ktoś, kto wie, ile czasu, zachodu i naprawdę wyczerpującej fizycznej pracy trzeba włożyć w ukochany ogród, żeby stał się jeszcze bardziej ukochanym i pięknym zrozumie, że takie wydarzenie może przygnębić i przyciąć troszkę skrzydła zapału.
Rumianka napisał(a)
Beatko, nie martw się...Zobacz jaki piękny dzień nastał, teraz będzie już tylko lepiej...Nie może być cały czas pod górkę...z górki będzie łatwiej Karciarze mówią: karta nie świnia, po północy się odwróci...

Tak Elisko, właśnie z takim nastawieniem się obudziłam. Trochę zmęczona snami, ale zdeterminowana, żeby dzisiaj na nowo zagrabić teren, obsiać i wywalcować. I tak będę do skutku. Wieczorkiem pozaglądam do Waszych zakątków a tymczasem spinam poślady, podnoszę kiecę i lecę.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:03, 27 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Rabata , która powstała jesienią po wycięciu 2 świerków - powoli coś widać .

I to własnie jest zaletą róż i bylin.... pierwszy sezon i już powalający efekt Pięknie!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:01, 27 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Marta, przepiękne te foty
czy to sa jezówki?...jeśli tka to jaka odmiana?
Blaski i cienie nowego życia 07:54, 27 cze 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Ula, miło było Cię poznać i miło mi się z Tobą gawędziło. Pozdrawiam cieplutko

Ewo, miło było Cię poznać. Dzięki że wpadłaś do mniePozdr.

Julia renesansse

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:20, 27 cze 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
O świeża dawka foteczek, jak miło .
Jeśli o mnie chodzi, to upały spędzam głównie przy wiatraku, nawet altanka aktualnie nie daje rady. Normalnie to pod nią jest chłodno i przyjemnie, bo na podłodze kamień, ale przy tych upałach i tam jest parno.
Pozdrawiam
zgadza się - te upały dały nam troche do wiwatu, moje koty to nie mogły bidulki znaleźć sobie miejsca - no ale teraz troche mamy oddechu - u mnie aktualnie troszkę kropi
Ogród - moje czwarte dziecko 00:17, 27 cze 2016

Do góry
Dawno mnie nie było na moim wątku, na wszystko brak czasu, patrzę na ten mój ogród i myślę, kiedy będę miała tyle czasu by choć namiastkę stworzyć tego co oglądam u Was

jedyna, prawie kompletna rabata frontowa (na jesień wsadzę tu czosnki i tulipany) pięknie się rozrasta
niedawno było tak

a teraz

nie obyło się bez strat, grasuje u nas kuna, w jednej z pięknie rozrośniętych lawend zrobiła sobie legowisko

dzisiaj wykopałam biedna lawendę, na jej miejsce wsadziłam malutką, a bidulkę radykalnie ściełam - wredna kuna wyłamała cały środek, zobaczymy co z tego będzie

z tyłu, przy tarasie powstaje rabata, podpatrzona u Marzenki - mam nadzieję, że mogłam, ale nie mogłam się oprzeć

czekam na przesyłkę trzmielin szczepionych na pniu, carex fountains zostanie zastąpiona carex variegata - chyba będzie wyższa, i rabata zostanie podwyższona do wysokości tarasu, otoczona obrzeżem i wyłożona szarym grysem, ale kiedy ten plan będzie zrealizowany, hmmm.. ale plan jest

w tym tygodniu mam plan poszerzyć rabatę z tyłu - nie ma już żurawek, przesadziłam je w cień, gdzie nabierają sił - myślałam, że zabiło je słońce, ale jednak to moje ręce niewprawionego ogrodnika i nawóz w granulkach sypnięty na stożek wzrostu skutecznie je spalił, z 30 może uratowałam kilkanaście
w miejsce Żurawek przyszła carex ornithopoda, obok pas kostrzewy sinej, do carex ornithopoda chcę dosadzić brunnerę Jack Frost, a do kostrzewy wróci żurawka palace purpule - choć wszelkie sugestie mile widzane

pozostaje mi jeszcze dopracowanie rogu

na razie po lewej sa dwie hortensje vanille fraise, a po prawej miskant morning light (coś kiepsko rośnie)
mysle czy nie zmienić na taki układ, by hortensje rozdzielić miskantami

dziękuję za wszelkie sugestie

a moje hortensje mają gołe, bezlistne trzonki, listki są dopiero przy rozgałęzieniach, chcę je podsadzić rozchodnikiem okazałym chocolate, bo drażnią mnie te puste plamy
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:09, 27 cze 2016

Do góry
Poddaję się.. idę spać..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:07, 27 cze 2016

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Pięknie się dzieje oj bym się popluskała.Nie obawiaj się nie wskoczę bo z basenu woda wyskoczy.
Pozdrawiam całą Rodzinkę.Chłopaki widzę rosną jak na drożdżach.
Ze masz pięknie to chyba nie trzeba mówić

Oj ja też ... Ale życie jest życie .. dobrze, że chłopaki mogły się popluskać

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:05, 27 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Widzę ze zarobina nadal jestes, bo mniej cie na forum. Z basenu chociaz w taki upał korzystasz?

Korzystam.. już 2 razy odkurzałam Woda czysta Szkoda, że przy tym tylko ramiona się opalają.

Pierwszy lotos..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:59, 26 cze 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Właśnie wczoraj pokazywałam Twoje zdjęcie Mamie. Była zachwycona. Wpadła na pomysł tymi małymi liliowcami ścieżkę wykończyć

I z takim wielkim Łał oglądałyśmy Twoje włości.

Czytam, że u Kasi Cie chyba nie bedzie. No to mi chociaż raźniej, miejsca nie mogę od rana w domu znaleźć, już byłam w ogrodzie, porobiłam zdjęcia, zadzwoniłam do nich.

Buuuuuuu

Te weekend zarezerwowany został jednak dla rodziny.. z powodu pracy nie mamy okazji razem pobyć.. Weekend wnuczkowy był.. Tu i tu nie dało się być A woda w balii rekordowo ciepła ..

I jakieś lilie ku pamięci..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:55, 26 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Comte sliczna, zapisałam sobie

Ale krótko kwitnie, wypuszcza pokładające się baty.. za to pięknie pachnie.. chyba drugi raz bym jej jednak nie kupiła.

Ta różanka mi się podoba

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:52, 26 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kichawiec od Ciebie zaczyna mi kwitnąć

Mój chyba też, albo i nie .. nie wiem.. nie wiem które foty wrzucałam.. robię je , a potem nie wstawiam, bo nie chce mi się cofać co wrzucałam.... te dzisiejsze..

Postraszyło deszczem.. i obeszło się smakiem.. sucho strasznie.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:49, 26 cze 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Pięknie z tymi różami przy szklarni.
U mnie jeżówki też startują.
Miłej niedzieli Aniu

Było miło

I pracowicie..
Kwiaty podlane (ogrodnik też... )

Wszystkie tryskacze znalezione

Taaa... bo ogród to nie tylko kwiatki i pietruszka oraz brak chwaścików i kanciki

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 23:34, 26 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Martuś ty na wszystkich tych rabatkach kwasolubne chcesz posadzić? No kupę g...a do skopania masz. Dobrze, że ziemia glebogryzarką ruszona.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:33, 26 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
A co Ty, już nie jest

Minimalizm katalogowy. Zabiłaś mnie tymi fotkami. Normalnie kocham Cię Jazzy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies