Mam nowe zdjęcia i nie zawaham się ich użyć: Ogród dojrzał, wybujał i po roku od założenia wygląda o wiele lepiej, rośliny aż się wylewają z donic i rabat. Zobaczcie, to tylko rok
Mamy 3 rodzaje noży do cięcia brzegów trawnika - angielskich, a mieliśmy jeszcze jeden taki solidniejszy, ale na razie go nie produkują a nam się skończył
Jeśli gleba jest gliniasta i bardzo twarda to nawet najmocniejszy nóż może się złamać i nie wolno podważać jak łopatą, bo to jakby kopał w betonie
U mnie bez problemu wchodzi i w ogrodach klientów też, bo wszędzie mamy nawadnianie i chodzi ono, podlewa a trawniki soczyste i zielone, no i z kancikami przyciętymi
To sie dogadalysmy Ale najwazniejsze dojsc do sedna sprawy. Dziekuje Danusiu, mysle wlasnie bo moj M postanowil pokonczyc wszystkie budowlane sprawy by potem moc ogrod robic.
Wiele tez naczytam w watku o zakladaniu trawnika. Teraz widze ze u mnie tego nie byl i juz wiem skad te chwasciory sa. Czlowiek uczy sie na bledach i teraz to trzeba od nowa przerabiac. Dlatego zanim zaloze trawnik i bede kontynuowac rabaty, najpierw sprawy betonowe. A ten mureczek dlatego ze mamy spory przewiew i chce nim zaslonic taras zeby mi sie pod drzwiami tarasowymi takie tornado nie tworzylo bo ciagle mam tona smieci , piachu, ziemi i lisci i mozna oszalec. Dlatego pomyslalam ze moze to dobry pomysl no i dodatkowe miejsce na zieleninki
Na "blasze" można zieloną ścianę zrobić, tylko to trudne jest. A może odsunąć krzesełka i postawić tam długą skrzynię i posadzić duże (wysokie) rośliny?
Cyt. I jeszcze jedna sprawa dotycząca Thuj i ich otoczenia, czym ten pas oddzielić od trawy? Widziałam ograniczniki z takiej jakby sztywniejszej foli, ale to też plastik- a jemu mówimy nie? A może niczym nie ograniczać?
Zaglądaj nie tylko na forum, ale i na stronę główną, gdzie masz ponad 400 artykułów, wpisuj kluczowe słowa w wyszukiwarkę