Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Ogrody na świecie » Anglia sierpień 2013

Anglia sierpień 2013

Leida 22:56, 22 sie 2013

No i jak Aniu Monte - co myślisz o tej rabacie? Nam sie podobała tak sobie, mimo iż nie wiedziałyśmy jeszcze co nas czeka dalej. I potem żałowałysmy, że tyle czasu na niej spedziłyśmy.

Gardenarium 23:00, 22 sie 2013

Nawet chwili wytchnienia nie było, żeby się porozkoszować kolorami, nawet herbaty zwyczajowej nie wypiliśmy. Pogoń była, żeby jeszcze centrum ogrodnicze zaliczyć

Instagram Ogrodowiska
Leida 23:05, 22 sie 2013

Tuz za nową bramą łąka kwietna - koniecznie muszę sobie taką lub podobną założyć. Trochę nasion dostałam z Lady garden od właścicielki, trochę nazbierałam na "śmietnikach" czyli kompostownikach ( ile tam było skarbów to nawet sobie nie wyobrażacie) a jeszcze trochę kupiłam.
I jeszcze zapomniałam wziąć od Blokersów bo za duzo tam sie u nich działo. A Piotrek oferował mi nasiona z takiej łąki jaka mają.

I dalej juz się zaczyna szaleństwo

Mala_Mi 23:15, 22 sie 2013

Już sama nie wiem czy wolałabym z tyłu autokaru jechać, czy zwiedzać te ogrody...
Po oglądaniu takich ogrodów ..to tylko siąść na tyle autokaru z flaszką w dłoni i sie upić z rozpaczy, że ogród mam za mały, że mam źle posadzone, że klimat u nas gorszy.... oj dużo powodów by było......

Haniu.. piękne fotki.. dawajcie więcej..... Na dobranoc pięknie sie wątek ogląda i czyta
Leida 23:25, 22 sie 2013

Szkoda, że nam to słońce zaświeciło na koniec - najładniejszą rabatę z Wisley zostawiam Danuś tobie do pokazania bo Twoje zdjęcia są zdecydowanie najładniejsze.

Zmęczyłyśmy się tam strasznie - ledwie czasu nam wystrczyło żeby zrobić w tempie ekspresowym zakupy cebulowe. Co kupic a z czego zrezygnowac jak chciałby się mieć prawie wszystko? Czemu tam jest zawsze tak mało czasu?
Dobrze, ze mamy zdjęcia to można jeszcze raz na spokojnie porozkoszować się tym co zobaczyliśmy.

A na koniec dobranocki trochę kolorów

Leida 23:31, 22 sie 2013

Tomuś, Ty tak nie zachwalaj tak tego tyłu autokaru bo następnym razem jak pojedzie parę osób z Ogrodowiska to będziemy musieli siedzieć z przodu tak ten tył zostanie opanowany.
Ale rzeczywiście tam było najweselej.

A jak zgram kolejną kartę To Aniu ( asc) zobaczysz jak kwitło życie towarzyskie w autokarze. I nie tylko zresztą.
recento 23:46, 22 sie 2013

ja tam nawet bedę sie bił ...,zeby z tyłu siedzieć...
Ale Ania / mam tu na myśli równiez asc/ ma racje , Ci z mniejszych ogrodów musieli jednak delektować sie winem z "wiekszych zamorskich winnic" zeby im nie było żal ..a ja ma mam bardzo mały ogródek..
agatanowa 23:57, 22 sie 2013

recento napisał(a)
..to jest wycieraczka do butów...

ze obcieraczka?
agatanowa 23:57, 22 sie 2013

Debra napisał(a)

Albo skrobaczka

o tak, to lepsze określenie
agatanowa 00:05, 23 sie 2013

Leida napisał(a)

Co tu posadzono?

Haniu, bardzo ładne zdjęcia, kilka zachwyciło.