Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród moje życie 10:32, 24 cze 2016

Do góry
Juz prawie koniec zmian
Droga do spełnienia 10:32, 24 cze 2016

Do góry
vanilka ma pączki pysznogłówka też a juz myślałam że nic z niej nie będzie
szałwię kocham!!!

Droga do spełnienia 10:27, 24 cze 2016

Do góry
gorąco
bardzo
nic nie robię ale chyba dobrze bo się kontuzja w ręce odezwała więc jest czas na regenerację
Wszystkiego po trochu 10:20, 24 cze 2016

Do góry
Niemal czuję ten zapach przechadzając się po Twoim ogrodzie. Jakąkolwiek różę nie posadzę w moim ogrodzie, zawsze będziesz mi przychodziła na myśl. Dla mnie jesteś królową róż (a taka niepozorna z Ciebie osóbka )
mirkaka napisał(a)

Ha, pomarańczowa mówisz?

Co jest, że ja też najbardziej zachwycam się rożami pomarańczowymi, herbacianymi i maści im zbliżonej. Czerwone najmniej mnie kręcą, ale to się zmieni, bo na rabatach czerwień przepięknie wygląda, więc pracuję nad sobą. Mam czas, bo rabata różana w odległym czasie. Póki co, w tym miejscu trawnik zmontowałam przecież po calości.
mirkaka napisał(a)
Bożenko, gdybyś zaglądnęła to pokazuję moją Anabelke

Wczoraj przycięłam pędy tegoroczne w moje hortensji ogrodowej o ok 1/3 . Ponoć jest to sposób aby byly bardziej rozkrzewione i niższe.
Z przyciętych pędów porobiłam sadzonki i zadołowałam. Jeśli się przyjmą to będę rozdawać chętnym z forum Część zadołowałam w ziemi rododendronowej a część w mojej glinie trochę rozluźnionej korą i kompostem.

A o to dawca

Swietnie Mireczko. Zawsze jest nadzieje, że jakaś sadzonka będzie miała wolę przeżycia. Ja wczoraj 5 najbardziej wiotkich pędów mojej Anabelki odłożyłam w ziemi. Przycisnęłam kamienie, patyczkiem umocowałam przyszłą sadzonkę żeby nie zapomnieć, że to celowy zabieg i czekam
Pszczelarnia 10:12, 24 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Muszę powalczyć ze skoczkiem ...

Ekologicznie?

W nowym Gardeners World na skoczki polecają opryski z wyciągu cebuli. Ciekawe czy działa?

Rozglądam się za dużymi krzakami róż, które mogłyby rosnąć z krzewami, bez podpory. Doradzisz coś?
Małymi kroczkami do celu... 10:01, 24 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Piękne romantyczne zdjęcie
Ogródek Iwony II 10:00, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, ja sama nie wiem, co ze mną nie tak... Lubię minimalizm, podoba mi się tak czysto, uporządkowane, a za chwilę robię kolorystyczny misz masz i też go lubię.
Moja Herbaciana rabatka zachwyca mnie. Choć dopiero kwitnie kilka kwiatków, to widzę potencjał tej rabaty:
Melice Ciliate, Ashram, Abraham Derby i szałwia. Niżej kocimiętka i bukszpany. Galiarda .

Dzień dobry przy kawce
...) )
...( (
(""""""")o
"""""""""
Dopiero dzisiaj mogę z czystym sumieniem pochodzić po Ogrodowisku z komentarzami, które od dawna mi się cisną "na usta" (bo na czytanie Ogrodowiska zawsze czas się znajdzie, ale na pisanie już niekoniecznie).
Iwonko, nie Ty jedna masz tak, że minimalizm cudny a u siebie nijak się ma do realizacji. Są miejsca, w których minimalizm wskazany. Najczęściej wiąże się to z układem ogrodu, stylem ogrodzenia, z tym, jak wygląda dom. Domku w całości nie widziałam, ale już samo ogrodzenie aż prosi się o kolor, obfitość i różnorodność. I jakby to wyglądało, gdybyś dyscyplinę zastosowała i 3 kulki na krzyż zostawiła, bo tak schludniej Poza tym to serce Ci podpowiada, że taki ten Twój ogród ma być...A jest śliczny. KOlor różyczki mój najbardziej ulubiony.

Oczywiście zwróciłam uwagę, to pełne maki u Ciebie. Od razu je zobaczyłam, jak tylko wstawiłaś. U mnie najpiękniejszy teraz dla nich moment. Za chwilę zaczną opadać i teoretycznie powinnam im łby poobrywać. Póki co, cieszę się ich widokiem. Twoje Iwonko inne troszkę. Maja duże płatki wierzchnie i drobniutkie w środku. Moje całe jednakowe. Chętnie kiedyś, przy okazji zaopiekowałabym się nasionkami, jeśli będziesz miała w nadmiarze. Oczywiście chętnych zapraszam po moje
Tu ma być ogród :) 09:58, 24 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zaprezentuję Wam zestaw tarasowy w komplecie przed malowaniem.

Ale będzie czad!
Białe płótno - pomóżcie mi je pomalować ;) 09:57, 24 cze 2016

Do góry
Dostałam takie zdjęcia. Bukszpany są niby zdrowe i prowadzone od początku w doniczkach.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:53, 24 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kanary???

A to moje Kanary, już 3 pąki na żółtym

Eee no bystrzak jednak jesteś Bingo
Anulajda w raju 09:50, 24 cze 2016

Do góry
NN

Burgundy Ice

[img
Ghita
Novalis
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:46, 24 cze 2016

Do góry
Bardzo dziękuję za miłe wpisy Takie udane, klasyczne kompozycje niezmiernie cieszą i zachęcają do dalszego grzebania w ziemi

Sylwio, ostnica niech się rozsiewa... nie mam nic przeciwko. Róże ścinam wiosną, więc siewki łatwo będzie można przesadzać w inne miejsce.
Ta trawa jest dosyć dziwna.... bardzo przewieszają się jest kłosy. Dobrze, że mogą opadać na róże, malowniczo to wygląda.

Pszczółko, żywopłocik z bukszpana to Twoja zasługa On przechodzi na drugą stronę ściezki i wije się dalej w okół studni, niestety maż mi przyciął kosiarką do ziemi i rośnie od nowa. Też rozważałam, posadzenie przy różach stożka/kuli z bukszpanu, w miejscu gdzie stoi agawa. Zrezygnowałam, bo nie mamy jeszcze ogrodzenia i niestety okoliczne psy szybko by go załatwiły, bo to na rogu budynku. Dlatego rośnie tam opuncja i postawiłam agawy.

Na drugim końcu szpalera różanego sieje się biała malwa po dziadku. Początkowo wyrywałam ją co roku, ale ona uparcie odrasta (mimo że dwuletnia?), dlatego już z nią nie walczę, bo jest zdrowa i biała. Pozwoliłam jej rosnąć. W tym roku jest kwiatostany sięgają sięgają I piętra.

Zostawiam kwiatucha na ten upalny weekend i znikam

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:43, 24 cze 2016

Do góry
admete napisał(a)
A teraz gwiazda dnia, jak go zobaczyłam siedział na kwiatku, pobiegłam po obiektyw makro, a ten schował się pod niego

Na żółtym kwiatku żółty pajączek .......w życiu takiego nie widziałam

To kwieciak, wczoraj ustaliłam jego nazwę dzięki Kasi bawarce

Nie byłam tu lata świetlne.. muszę wrócić, bo jet piknie Proszę Pani u Pani
Anulajda w raju 09:29, 24 cze 2016

Do góry
Rabata wzdłuż podjazdu do garażu:
Astrid Grafin von Hardenberg

Pomponella

Mariatheresia

Eden Rose

i na końcu Artemis

W kamiennym kręgu od początku 09:24, 24 cze 2016

Do góry
Życzę Wszystkim przyjemnego cienia
Odezwę się później

W kamiennym kręgu od początku 09:22, 24 cze 2016

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:21, 24 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Co to? Gaura?
W kamiennym kręgu od początku 09:21, 24 cze 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 09:19, 24 cze 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 09:17, 24 cze 2016

Do góry
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających upalnym letnim Kamiennym

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies