OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....
11:23, 16 cze 2016
Artemis - pierwszy kwiat 
Tajga
Tajga

Wymyśliłam sobie hortensję annabelle po dwóch stronach jaśminowca, a u jego stóp albo lawendę, albo mały krzew różyczek. Ma to sens?
![]()
a tak mój kot pilnował trawki
![]()
Skoro u mnie znów pada i w ogrodzie nie mogę nic robić
Pokażę co wymyśliłam jaką roślinność koło tarasu i jaką altanę zleciłam zrobić (wykonanie jak dobrze pójdzie koniec lipca )
Altana za ścieżką z lewej strony łączy się z miejscem na ognisko i rabatą brzozową
Zmieniłam pomysł z trawą na 2 drzewa w kolorze bordowym które będą otoczone lawendą i bukszpanem
Po prawej stronie za ścieżką jest miejsce na gril
Z tyłu altany będzie posadzona winorośl
Uwagi mile widziane
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
W warzywnym tez juz cos widać
![]()
Reniu super te ostróżki
ja też wysieję
Widok ogólny - czyli zdjęcie z lawendą, bukszpanem i różą - pięknie! Dokładnie to samo zaplanowałam u siebie. A powiedz mi, bo piszę z telefonu i nie do końca mi się otwiera zdjęcie, czym masz tam podsypane? Korą? Nie widzę na telefonie.
Reniu kupiłam kolejne bodziszki na allegro drogie (niecałe 11zł) bo jakaś odmiana niska do 20cm ...ale ładne geste sadzonki ...zaraz wstawię zdjęcie.
mam faze na niei jeszcze kocimiętkę pozamawiam
muszę zobaczyć co to skoczek, bo wiesz, że nie wiem jak wygląda?
Pięknie Ci te brzózki wyrosły. Fotki zapierają dech w piersi
Problemów z Bonicą współczuję. Też nie lubię, kiedy coś zaczyna chorować. Zmagam się z mączniakiem na 3 jabłoniach.
Renatko skoczek to pluskwiak i mszyca to pluskwiak...mączlik i zdobniczka też![]()
To myślę, że środki te same zadziałają.
Skoczek inaczej wygląda...jest bardziej podłużny i żeruje na spodniej stronie liści.
Na pąkach to mszyca na bank. Czy biała, czy zielona, czy czarna.... są jeszcze inne kolory![]()
Moje cynie też biedne. Potrzebują jeszcze ciepła.
I ogródek się podlewa
![]()
W niedzielę po śniadaniu, "stoimy" sobie przy tych cisach i rozmawiamy. Taki sposób spędzania czasu we dwoje i czas na rozmowę.