Dziewczyny a teraz z innej beczki, proszę doradźcie mi co wsadzić do doniczek, po obu bokach tego dużego okna za rabatą "betonową" musi być zimozielone , bo niestety moje tuje na pniu padły i jest tam łyso , muszę dodać ,że miejsce bardzo nasłonecznione , doniczki pozostają bez zmian zdjęcia poglądowe
było
jest
Gosia, nie sądziłam że aminek większy jest taki" większy" .Dziś go zmierzyłam i ma 1m wysokości. Jego trzeba siać co roku, czy to wieloletnia roślina ?.
Jakie wysokie są mikołajki ?
Zobacz jak fajnie zapowiada się mikołajek Blue Hobbit, jest trochę większy jak w opisie, ma 45 cm.
Naliczyłam że ma po 17-18 takich łodyżek, a na każdej po 3 zawiązki kwiatowe . Chyba to będzie ciekawa roślinka.
Piękna
Czy jesteś z niej zadowolona? Czy kwitnie nieprzerwanie? I jaką wysoką ją masz? Czy się pokłada czy jednak sztywna jest?
Sorry za tyle pytań ale cuuuuuudna jest i zapragnęłam jej ale musi spełnić pewne warunki
PS Piękny masz ogród a sesleria (jaka to?) z szałwią to mega zestawienie
Będziemy więc Twoja podziwiać, moja na razie skrywa się za piwonią, a drugą kwieciak pozbawił pąków, ciekawe, że tylko ta jedna róża mu tak zasmakowała.
Te kaliny trudno spotkać, najlepiej pytać.
Fajnie by na tle tych tuj kontrastowaly wierzby Hakuro, tylko trzeba by je mocno w ryzach trzymac. Albo szczepione na pniu zolto obrzezone ostrokrzewy. Bo trzmielin juz masz duzo.
Ania ja mam plan następujący - jak wyrwę chwasty,tudzież część wykopię, wyrwę, wygryzę i spalę to po wyrównaniu kładę agrowłókninę. Uniknę wysiewania się kolejnej dawki chwastów i tych co jeszcze siedzą w ziemi. Ty potem możesz sobie stopniowo odsłaniać i działać dalej. Ja zostawię bo i tak skrzynie będę lokować Podziwiam za upór, ja też niedługo wpadnę w zielsko