Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:30, 17 sie 2016

Do góry
A tu moja żałosna stipa.
W ogóle jest tu bardzo żałośnie, nie mam pomysłu co zrobić ze ścieżką, czym wyłożyć, wysypać? Żwirek odpada bo tam zbyt wąsko jest i przy każdym podlewaniu będę w to wężem korę wgarniała.
Poza tym rośliny. Tak nie może zostać !!!!!!!!
Jak mam je rozmieścić ?? Stipy napewno wylecą ( w tym roku wsadzone tam są awaryjnie )
Myślałam w ich miejsce dać Red Barona, pod nim tak jak są te czerwone żurawki, rozmnożyć trawki, porozsadzać w miejsce wrzosów ?? Co z tym fantem zrobić ?

Mirkowy ogród (początki) 21:48, 16 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
No właśnie Może ten rok za mokry i dlatego ta stipa taka marna

Jeśli nie dostanę nasionek u siebie to się uśmiechnę do Ciebie Z góry dziękuję
Ok.usmiechaj się ☺
Ogród z uśmiechem 21:44, 16 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Stipa jeszcze ci zakwitnie i się zimą wysieje sama. Sierpień/wrzesień to apogeum dla traw. Jeszcze będziesz psioczyć na wszędobylską stipę

Toszka, na pewno nie będę psioczyć Niech sie rozsiewa na zdrowie Mogę nawet jej pomóc i poprosić - proszę tu, proszę tam
Mirkowy ogród (początki) 21:41, 16 sie 2016

Do góry
No właśnie Może ten rok za mokry i dlatego ta stipa taka marna

Jeśli nie dostanę nasionek u siebie to się uśmiechnę do Ciebie Z góry dziękuję
Ogród z uśmiechem 21:14, 16 sie 2016

Do góry
Stipa jeszcze ci zakwitnie i się zimą wysieje sama. Sierpień/wrzesień to apogeum dla traw. Jeszcze będziesz psioczyć na wszędobylską stipę
U Agi - czyli słońce i piach 21:14, 16 sie 2016

Do góry
zoja napisał(a)

Pieknie to wyglada!
Dziękuję

Mirka napisał(a)
Aga pokazałam u siebie dzielenie rozchodnika. ☺Olbrzym do zjedzenia kiedy?U mnie stipa nie wiem dlaczego marnie rośnie nie będę miała nasionek.
Mirko, dzięki widziałam. Tobie to wszystko się przyjmuje - jakieś czary
A jeśli chodzi o stipę to mam w 3 miejscach i to są 3 różne etapy - w aksamitkach kwitnie, przy miłorzębie-zaczyna a w hortkach jeszcze nic się nie dzieje. Jakby coś to mam nasionka z tamtego roku to mogę się s Tobą podzielić

Toszka napisał(a)
Mirko, spokojnie - dużo stipy kwitnie wrzesień/październik. Będzie dobrze
ot i pocieszenie dzięki Toszko!
Ogród z uśmiechem 21:08, 16 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Jolu świetną masz kolekcje róż zobaczysz jaki będziesz mieć w przyszłym roku fajny gąszcz stipa w tym miejscu. Jedno co ci mogę powiedzieć to nie ma sensu siać ich wiosną, o wiele lepiej wyglądają jak się same naturalne wysieją.

Jak to pięęęęknie zabrzmialo - kolekcja Ale mnie się podobają

Ze stipą to nie wiem - miałam w ubieglym roku - siewki wyrosly same ale w porónaniu z tymi kupnymi tegorocznymi te moje to mikruski Nie ma szans aby zdążyły sie wysiać Zauwazyłam, że na mojej glebie jakoś wszystko trochę później zaczyna wegetację
Życie w wiejskim ogrodzie 19:22, 16 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mireczko trawy dopiero się rozkręcają, stać je na więcej ale to bardziej we wrześniu będzie widać
Jesteś kolejną osobą która mówi że u niej stipa nie chce rosnąć Ciekawe dlaczego ?
Odpozdrawiam
Ja w zeszłym roku miałam piękną stipę w tym roku też wysiewałam i jak była w.doniczkach to ok.jak posadziłam.do ziemi przestała rosnąć.Ot i to jest zagadka co jej nie pasowało może za mokro miała.
Życie w wiejskim ogrodzie 19:08, 16 sie 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Jestem chora od oglądania twoich kwitnących traw.U mnie w tym roku nawet stipa nie chcę rosnąć. Nie no żartuję ☺Przemku sierpniowe foty super☺Pozdrawiam ☺

Mireczko trawy dopiero się rozkręcają, stać je na więcej ale to bardziej we wrześniu będzie widać
Jesteś kolejną osobą która mówi że u niej stipa nie chce rosnąć Ciekawe dlaczego ?
Odpozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 11:10, 16 sie 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula macham po przerwie dłuższej

To cieszę się a ja o Tobie zawsze myślę jak idę zobaczyć jak rośnie werbena i stipa-werbenie brakuje mocnego słoneczka i ciepła, a stipa z zeszłego roku kwitnie.
Kamienny ogród patykiem malowany 23:41, 15 sie 2016

Do góry
Stipa i rozchodnik w roli głównej a potem idę zobaczyć co się dzieje u innych.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:23, 15 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Jestem chora od oglądania twoich kwitnących traw.U mnie w tym roku nawet stipa nie chcę rosnąć. Nie no żartuję ☺Przemku sierpniowe foty super☺Pozdrawiam ☺
Ogród i co dalej 19:58, 15 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
ostatni dzwonek na sadzenie traw. Pytanie tylko czy ML nie będzie za wysoki.
Równie dobrze pod Niwaki możesz dać lawendę, szałwię niską, kompaktową + np. seslerię jesienną, w to stipa (na wiosnę posadzona). Musisz tylko pamiętać aby tak sadzić byś miała dojście na wypadek cięcia (czyli gdzie miała stopy postawić)
Jenak jak dla mnie bez sensu jest aranżować fragment tylko pod niwaki. Tam trzeba pomyśleć kompleksowo o rabacie, tak by w całości była spójna.

Wiem ,że nie mogę aranżować jednej rabaty na tym ciągu gdzie są jeszcze choiny srebrne chcę właśnie dać lawendę za nią czerwony berbeys , nie wiem jaką odmianę zależy mi aby szybko rosła , więc pod niwaka może lawenda , ale dochodzi jeszcze kształt rabat , chyba jednak muszę wstawić zdjęcia poglądowe i projekt wstępny
Ogród i co dalej 13:41, 15 sie 2016

Do góry
ostatni dzwonek na sadzenie traw. Pytanie tylko czy ML nie będzie za wysoki.
Równie dobrze pod Niwaki możesz dać lawendę, szałwię niską, kompaktową + np. seslerię jesienną, w to stipa (na wiosnę posadzona). Musisz tylko pamiętać aby tak sadzić byś miała dojście na wypadek cięcia (czyli gdzie miała stopy postawić)
Jenak jak dla mnie bez sensu jest aranżować fragment tylko pod niwaki. Tam trzeba pomyśleć kompleksowo o rabacie, tak by w całości była spójna.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:54, 15 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania chyba z stipy jesteś zadowolona?
Na moją falującą uwielbiam patrzeć
Cynie, dalie, rudbeki to kwiaty z ogrodu moich rodziców - wróciły wspomnienia

Stipa daje mi dużo radości. Nacieszam się nią codziennie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:52, 15 sie 2016

Do góry
Warmia napisał(a)

Ależ cudne kizi mizi

Oj kizi mizi to robią moje koty. Co one z nią wyrabiają, ja już wolę na to nie patrzeć. Stipa przetrzymała chyba wszystkie już kocie pomysły.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:50, 15 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Byliny z jednorocznymi roślinami na rabatach zachwycają Fajnie to sobie wykombinowałaś
Stipa z siewu wygląda imponująco Uwielbiam jak łapie wiatr w sew włosy

W zeszłym roku mi się nie udało ale za to w tym jest ok. W tę rabatę wkomponowały się też turki 'samosiejki'. Żal było mi ich eksmitować, więc pozostały na swoim miejscu. Zabrakło do końca konsekwencji ale w kolejnym sezonie będą rosły tylko na folkowej.
Ogród z uśmiechem 09:34, 15 sie 2016

Do góry
Jolu świetną masz kolekcje róż zobaczysz jaki będziesz mieć w przyszłym roku fajny gąszcz stipa w tym miejscu. Jedno co ci mogę powiedzieć to nie ma sensu siać ich wiosną, o wiele lepiej wyglądają jak się same naturalne wysieją.
Ogród Mirelli 08:22, 15 sie 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Ale sobie pooglądałam, ślicznie to wszystko rośnie, ach stipa z każdym kwiatkiem fajnie wygląda. Gdzie Ty tyle róż zmieściłaś?

Cały czas jeszcze mam 4 róże do posadzenia kupione w Rosarium. Trochę muszę pozmieniać

Stipy u mnie sporo, dosłownie wszędzie
Ogród w remoncie 07:51, 15 sie 2016

Do góry
W sobotę były zakupy . To pod wpływem forum te trawki . Wcześniej chyba nie zachwyciła bym się nimi . Nawet mój M coś dołożył .

Mam problem z identyfikacją jednej . Pan sprzedający nie umiał jej nazwać . Kupiłam ją z myślą że to stipa ale czy na pewno ?

I moje hortki . Na razie tymi mogę się pochwalić bo reszta to maleństwa .

http://marlena83.bloog.pl/kat,41430092,index.html?smoybbtticaid=6178cf#
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies