Ewa, Marzena -
Są u nas ładne sadzonki różnych proso i zastanawiam się czy warto je zaprosić do ogrodu Koleżanka robi ogród i też nei wiem czy jej to zaproponować, czy szkoda zawracać sobie tym głowę. teraz wyglądają fajnie.
Madżen... róże będę jesienia znów przekopywać.. moje są niektóre beznadziejne, daleko im do Twoich opisów Zanotowałam sobie termin przeprowadzki.. skorzystałam też z rad różanych
Kasiu, ona jest pomarańczowa, zakwita najwcześniejsze z jeżówek.. i jak przekwita to jest już taka brudno żółta.. to Marmalade, normalnie ma taki kolor.
Oj mi tak zjadło wszystkie foty z zeszłego roku, cały sierpień, wrzesień i kawał października W tym roku też jedna karta padła, ale tam na szczęście dużo nie było..
Wnusio u Ciebie maja gdzie szaleć, a i babcia profesjonalna
Super, że sałatkę kartoflaną robicie
A film to już starocie.. było minęło.. są ładniejsze ogrody. Z drugiej strony pokazują też dużo gorsze.. zapraszam na żywo ciągle i nieustannie.. ale zamawiam sałatkę
Fotek wnusiów nigdy dość... szkoda, że tak szybko rosną i już starsze nie są takie słodkie
Zalatana Aniu jesteś, a forum i tak pędzi, dobrana z was para
Widzę, że muminki gościłaś , też mam to za sobą, cały dom był opanowany, bo czwórka ich była W ogrodzie buszowały, dwie w stawie lądowały (dobrze, że płytko)
Kulki zjawiskowe, więc nie ma się co dziwić, że muminka intrygują
Odcinek Mai obejrzałam, ogród Cudny, szklarnia rewelacyjna, też chcę taką
Wanilki maja ogromne kwiaty, mam jedną na pniu i to głupi pomysł, rozkłada się strasznie, nie potrafi unieść kwiatów..
Hortek co kwitną na zeszłorocznych kwiatach praktycznie nie mam (oddałam, została się jedna.. i o dziwo w tym roku kwitnie ), bo i tak nie kwitły nigdy.. a związywać opatulać nie mam czasu i ochoty.
Werbena do przesadzenia teraz się nie nadaje, przeżyje, ale być może będzie trzeba ją ściąć do ziemi.
Ubiorki są fajne cały rok Po kwitnieniu przytnij je..wtedy są fajne poduchy.
Namiot był obiecany, ale pogoda była do bani, wiec postawiłam namiot w pokoju.. i oczywiście tam było spanie .. ale do towarzystwa dostał rodzica
Stipy bym nie ruszała, pozbieraj nasiona, wysiejesz wiosna i będziesz mieć ładną. Stipa ładna tylko młoda i nowa. Po przekwitnięciu jest brzydka i nawet jak przezimuje to już taka ładna nie jest. Na jesień zbieram siewki do szklarni, a wiosną zbieram to co się samo wysiało i urosło. Jednak z nasion i nówka jest najładniejsza.. Niestety ciągle przegapiam czas zbioru nasion
Zbieraj siły przed hard corem.. dobry i miesiąc ulgi...
Najfajniejsza jest Big Kahuna, sztywna, długo kwitnie, ma taki żółtopomarańczowy kolor.. jest świetna.
Z ciemniejszych żółtych a pełnych to Secret Glow.