Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

bacowa 07:11, 18 sie 2016

Mam proso HM, na focie z 15.05 ma jakieś 15-20 cm. Teraz już od jakiegoś czasu kwitnie.
EDIT; znalazłam foto z 19.07 już kwitnie.
Mala_Mi 10:13, 18 sie 2016

Ewa, Marzena -
Są u nas ładne sadzonki różnych proso i zastanawiam się czy warto je zaprosić do ogrodu Koleżanka robi ogród i też nei wiem czy jej to zaproponować, czy szkoda zawracać sobie tym głowę. teraz wyglądają fajnie.

Madżen... róże będę jesienia znów przekopywać.. moje są niektóre beznadziejne, daleko im do Twoich opisów Zanotowałam sobie termin przeprowadzki.. skorzystałam też z rad różanych
Mala_Mi 10:48, 18 sie 2016

Kondzio napisał(a)
Aniu buziam was bardzo bardzo będziemy mieć dla was niespodziankę hi hi hi

Jak możesz moja babską ciekawość wystawiać na cierpliwość????
Mala_Mi 10:54, 18 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Daj nazwę tej żółtej jeżówki Aniu, na salonową będę potrzebować wiosną. Pięknie się prezentuje.

Kasiu, ona jest pomarańczowa, zakwita najwcześniejsze z jeżówek.. i jak przekwita to jest już taka brudno żółta.. to Marmalade, normalnie ma taki kolor.

Mala_Mi 11:02, 18 sie 2016

Basilikum napisał(a)
Muminkowych zdjec mi nigdy za duzo. Do mnie tez Taki jeden poltoraroczny w odwiedziny wpada i rozrabia. Uwielbia grac na mojej gitarze i nosic kapelusz dziadka, ba wszystkie kapelusze i kazdy na 5 sekund
Ostatnio robilam fotki i chcialam na Forum wstawic ale szlag karte trafili i nie chce sie otworzyc, pisze, ze mam formatowac i ze strace wszystkie fotki buuuu

Zapisy na rosliny u nas sa popularna forma sprzedarzy. Nawet ten pan, ktory ma piwoniowe pola w mojej okolicy i moim zdaniem ma gdzie trzymac tez tak sprzedaje no bo przeciez jak Taki okaz wykopie to musi pchnac dalej, bo wykopywanie oslabia rosline.

Wlaczylam odcinek 522 bede go dzis ogladac w przerwach albo z przerwami

Oj mi tak zjadło wszystkie foty z zeszłego roku, cały sierpień, wrzesień i kawał października W tym roku też jedna karta padła, ale tam na szczęście dużo nie było..

Wnusio u Ciebie maja gdzie szaleć, a i babcia profesjonalna

Super, że sałatkę kartoflaną robicie

A film to już starocie.. było minęło.. są ładniejsze ogrody. Z drugiej strony pokazują też dużo gorsze.. zapraszam na żywo ciągle i nieustannie.. ale zamawiam sałatkę

Fotek wnusiów nigdy dość... szkoda, że tak szybko rosną i już starsze nie są takie słodkie

elka_ 11:20, 18 sie 2016

Zalatana Aniu jesteś, a forum i tak pędzi, dobrana z was para

Widzę, że muminki gościłaś , też mam to za sobą, cały dom był opanowany, bo czwórka ich była W ogrodzie buszowały, dwie w stawie lądowały (dobrze, że płytko)

Kulki zjawiskowe, więc nie ma się co dziwić, że muminka intrygują

Odcinek Mai obejrzałam, ogród Cudny, szklarnia rewelacyjna, też chcę taką

Pozdrawiam :*
Kindzia 11:37, 18 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Kasiu, ona jest pomarańczowa, zakwita najwcześniejsze z jeżówek.. i jak przekwita to jest już taka brudno żółta.. to Marmalade, normalnie ma taki kolor.

Cholewcia...myślałam, że jest taka słonecznożółta, takiej szukam. Ale dzięki
monteverde 11:39, 18 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Oj mi tak zjadło wszystkie foty z zeszłego roku, cały sierpień, wrzesień i kawał października W tym roku też jedna karta padła, ale tam na szczęście dużo nie było..

Wnusio u Ciebie maja gdzie szaleć, a i babcia profesjonalna

Super, że sałatkę kartoflaną robicie

A film to już starocie.. było minęło.. są ładniejsze ogrody. Z drugiej strony pokazują też dużo gorsze.. zapraszam na żywo ciągle i nieustannie.. ale zamawiam sałatkę

Fotek wnusiów nigdy dość... szkoda, że tak szybko rosną i już starsze nie są takie słodkie

No jak nie są tylko chrupać sama słodycz, eh Babciu
Mala_Mi 11:59, 18 sie 2016

dajana napisał(a)
Vanilki mają tak ogromne kwiaty? o matko jakie śliczne i taki kolor mi potrzebny do śliwy wiśniowej i traw. To nowa rabata co prawda posadziłam dwie różowe hortensje ale mysle że mnie pani ze szkółki oszukała ,miały kwitnąc na tegorocznych pędach Nie dość ze zmarzły to nie kwitły niestety, zamienę je na wanilki, dwie wystarczą. Niebieskie w ogóle zmarzły i ani śladu po nich .Nie będę więc dzieliła jeżówek, a werbenę mogę przesadzić w trawy? z ziemią oczywiście tak aby nie naruszyć systemu korzeniowego czy nie ruszać Mam ją w różach, ale róże kasuję przynajmniej te z wiecznie szarą pleśnią. Róże w tym roku mam brzydkie, nawet bardzo brzydkie ,jedynie hortensje limki są cudne .Powtykałam na podmurowaną skarpę gałązki floksów na całej długości przy brzegu aby zwisały Na tę druga zaś ubiorek wiecznie zielony. Miałam ogromne dwa ubiorki nawet nie wiedziałam czy się go dzieli, a on tak pięknie się przyjął i już wypuszcza nowe listki z tych kawałeczków które powtykałam Jak mi się nie spodoba to przeniosę gdzie indziej. Zbieram od sąsiadów skoszoną trawę i rozkładam ją na skarpie aby ograniczyć chwasty ,nawet to działa Przykro mi że miałaś podobną serie do mojej ;( Kiedy moja wnusia była mała tez spała w pokoju w namiocie, a ja musiałam się tam wczołgać bo chciała z babcią spać hi,hi. Jak ten czas biegnie wnuki nam rosną w mgnieniu oka a my? wciąż takie same ,Nic to, że kolor włosów się zmienił ,wzrok już nie ten sam ,zmarszczek przybyło, nadal to my nie nikt inny Za miesiąc mam powrót mamy ,zbieram siły bo to będzie trudny okres .Chciałam cię jeszcze zapytać o coś Aniu Mam śliczną stipę ,bardzo już dużą czy jej tez mogę podkraść tzw siewki ?

Wanilki maja ogromne kwiaty, mam jedną na pniu i to głupi pomysł, rozkłada się strasznie, nie potrafi unieść kwiatów..

Hortek co kwitną na zeszłorocznych kwiatach praktycznie nie mam (oddałam, została się jedna.. i o dziwo w tym roku kwitnie ), bo i tak nie kwitły nigdy.. a związywać opatulać nie mam czasu i ochoty.

Werbena do przesadzenia teraz się nie nadaje, przeżyje, ale być może będzie trzeba ją ściąć do ziemi.

Ubiorki są fajne cały rok Po kwitnieniu przytnij je..wtedy są fajne poduchy.

Namiot był obiecany, ale pogoda była do bani, wiec postawiłam namiot w pokoju.. i oczywiście tam było spanie .. ale do towarzystwa dostał rodzica

Stipy bym nie ruszała, pozbieraj nasiona, wysiejesz wiosna i będziesz mieć ładną. Stipa ładna tylko młoda i nowa. Po przekwitnięciu jest brzydka i nawet jak przezimuje to już taka ładna nie jest. Na jesień zbieram siewki do szklarni, a wiosną zbieram to co się samo wysiało i urosło. Jednak z nasion i nówka jest najładniejsza.. Niestety ciągle przegapiam czas zbioru nasion

Zbieraj siły przed hard corem.. dobry i miesiąc ulgi...

Trzymaj się..
Mala_Mi 12:05, 18 sie 2016

Kindzia napisał(a)

Cholewcia...myślałam, że jest taka słonecznożółta, takiej szukam. Ale dzięki

Najfajniejsza jest Big Kahuna, sztywna, długo kwitnie, ma taki żółtopomarańczowy kolor.. jest świetna.
Z ciemniejszych żółtych a pełnych to Secret Glow.