Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:39, 31 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
bede zanudzac jednym powojnikiem bo poki co tylko jeden kwitnie

A zanudzaj, zanudzaj.....jeden kwitnie ale za to jak....
Piekny kolor....i jaki dorodny kwiat
Ogród z koniczynką 16:38, 31 maj 2016

Do góry
rojniki posadzone w rynience zdemontowanej z drzwi starej lodówki...

oraz w zużytej łopacie śniegowej...
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:37, 31 maj 2016

Do góry

Gosia dwa rodzaje kosmosów, pierwszy mój, drugi Twój

Od nowa ... na przekór wszystkim 16:37, 31 maj 2016

Do góry
lubię powroty do domu, zawsze coś mnie zaskoczy

Dwa ogrody 16:37, 31 maj 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

krótko: piwonie

Ale piwonie o jeny...a ta biała...no bosssska
Buziaki!
Typografia ogrodu 16:34, 31 maj 2016

Do góry
Artemisowy szał bedzie w tym roku
Ogród z koniczynką 16:34, 31 maj 2016

Do góry
widoczki z okna jadalni... najbardziej widoczna pergola do winorośli

Wszystkiego po trochu 16:33, 31 maj 2016

Do góry
Anda, Madziu dziękuję azalie już przekwitają, Rh za chwilę też, zaczynają piwonie i róże

ta biała nie pachnie albo tak delikatnie że mój nos nie wyczuwa

róża Nevada

ta pachnie przecudnie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:32, 31 maj 2016

Do góry

Szkoda że nie stanełam tam pod Alfredem, wtedy dopiero byłaby skla porównawcza ja i on....wielgachny, rozłozysty.......

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 16:31, 31 maj 2016

Do góry
Anula bylinowa zaczyna w końcu jakoś wyglądać to i mam co pokazać.
Len rośnie gdzieś do kolan lub ciut wyżej. Ma taki fontannowy pokrój bo kwiatki się lekko zwieszają tzn. pąki pod kwiatkami. Sama kępa stoi ładnie na baczność. W zeszłym roku były w ciasnocie to inne je podpierały. Po przesadzeniu rośnie jeszcze w luzie i się nie kładzie.
Trawka przy szałwiach to stipa- niedawno wysadzana na rabaty. W przyszłym roku posieje jej chyba 100 doniczek bo mi brakło.

Kruszywo na ścieżkach to właśnie ten kliniec z tej dostawy. Z bliska nie jest wcale taki drobny ale generalnie miał taki być i się po czasie ubić. Chciałam ciut cieplejszy odcień ale ten szary pasuje do tej części rabat. Gdy jest mokry to całkiem czarny, fajnie to wygląda. Całego kamyka nie zużyliśmy-zostało na podjazd, ale to kwestia przyszłości.

Ciebie też odwiedzam gdy pojawiają się posty. To że nie piszę to nic nie znaczy , wszystkie zaznaczone wątki podglądam.
To forum nie działa na zasadzie "post za post". Nie chcę pisać, tylko żeby nabijać strony, zwłaszcza, że ostatnio coraz więcej miejsca na serwerach pochłaniamy (-a to są koszty-) co widać po problemach technicznych. Punkt 5 regulaminu się kłania.
Cieszę się, że czytasz co piszę, bo nieraz musiałam po kilka razy odpowiadać na jedno pytanie bo ktoś tylko ogląda zdjęcia. Dorośli jesteśmy a czasem jak dzieci..
A przez brak czasu i ćwiczenie cierpliwości mam zaznaczonych tylko kilka wątków. Więcej nie da się ogarnąć.

Donia spokojnie. Kosmosy u mnie dopiero startują. Te co kwitną kupiłam już takie. Przetacznik pagórkowaty kwitnie wcześniej- kłosowe u mnie też jeszcze mają czas. Rabaty kwiatowe mam na "patelni" co też trochę przyspiesza ale i pali i przyspiesza przekwitanie. Maki wschodnie Royal Wedding kwitły jeden dzień..
Oglądając wątki na forum to tam już prawie lato- u nas wszystko w powijakach.

Agatko materacyk na leżankę się tworzy. Materiał już mam tylko siąść i uszyć. Też będę tam gnić ile się da
Bylinowe rabaty mnie bardzo cieszą. Cudeńka tak działają, że się człowiek uśmiecha

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:28, 31 maj 2016

Do góry
Nie znalazłam wątku o chorobach ambrowców.

Coś ewidentnie z moim Ambrowcami Gumball jest nie tak. Latem wydawało mi się, że jednego podsuszyłam bo listki mu się trochę zabrązowiły na obrzeżach - tak jak by podeschły.
Teraz oba są żółtawe/limonkowe i mają małe listki. Niektóre brązowieją na krawędziach.
Tak to wygląda:

Na kilku listkach od spodu siedziały takie "muszki":

Podpowie ktoś co to może być i jak ratować?

Zwykły ambrowiec w innej części ogrodu poękny, zielony i zdrowy.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:28, 31 maj 2016

Do góry
I jeszcze kilka wspomnieniowych fotek ze spotkania.........

Te kolory są upajające.......

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:25, 31 maj 2016

Do góry
Wrzucę jeszcze sobie ku pamięci kilka fotek z sobotniego spotkania w Rododendronowym Ogrodzie, tak z kronikarskiego obowiązku i dla przyjemności przeglądania swojego wątku w długie zimowe wieczory...

Było cudnie, kolorowo, kwitnąco, towarzysko, gwarnie, serdecznie, trochę wesoło a nawet trochę wzruszająco...jak to w zyciu ...no i smacznie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:19, 31 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

no ale gdzie fotki ?
moj palibin juz przekwitl ale wciaz pachnie

ale w tym roku jestem zauroczona miss kim, zapach obledny cos pomiedzu palibinem a kaliną i czuc go z kilku metrow a krzaczek moj niewielki

gorąco polecam, zapach powala miss canada do pięt nie dorasta
ciekawe jak inne miss...

Gonie w piętkę z czasem, weekend sie skończył i znów w tempo szalone jakies wpadłam...

Mam zdjecia mojego Pablina robione w niedziele rano, nie było słońca wiec on taki nie doświetlony wyszedł, ale czy jest słońce czy nie to pachnie cudnie, szczególnie wieczorami

Z Pszenicznej ... 16:07, 31 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Piekne te bodziszki, one sie jakoś ci same kocą czy przez podział je sie pozyskuje ...sliczne
A w ogóle to masz ....kaaawał ogrodu, pieknego ogrodu .........
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 16:07, 31 maj 2016

Do góry
Ogorki w skrzyni z dn. 19 maja

I 30 maja

I pomidorki

I wszystkie skrzynie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:01, 31 maj 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
w ostatnią niedzielę

Ktoś kiedyś mi napisał , żeby sadzić plamami, a ja nie umiem i wychodzi taki właśnie miksik , który uwielbiam
Rabaty u mnie co roku wyglądają inaczej bo pozwalam się moim roślinom siać i rozłazić, wydają się wtedy bardziej naturalne.......marzę o czymś podobnym w łące kwietnej i klnę się , że dopnę swego, chyba, że mi sił braknie

Dużo się pozmieniało po drugim spotlaniu....u Ciebie, trudno skupić oko na jednym, tyle się dzieje, ja też marzę o łące kwietnej, tylko takiej w naparstku

Kolorowo Sylwia, pięknie
Eksperymentarium 15:52, 31 maj 2016

Do góry
Karabela napisał(a)
A tak będzie wyglądał taras

Morskie klimaty...uwielbiam granat w pomieszczeniach. Róża dostała niezwykłą podporę ...bo przecież i ona taka niezwykła
Eksperymentarium 15:52, 31 maj 2016

Do góry
Tu też po roku przerwy szykuje się burza kwiatów

Trochę zmasakrowane przez deszcz i ... M szalejacego z Karcherem
Eksperymentarium 15:50, 31 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Karabelo, czy róża 'Geschwind' daje u Ciebie odrosty korzeniowe? Spotkałaś się z nimi?

To drzewko internetowe klon? ma piękny kolor.

Ewa mam ja w donicy wiec nic nie widzę. .. chyba nie. A tak rośnie robie na murze. Widzę ja z kuchni

klon shiwasawy aureum - będzie prawdziwym drzewem na osiemnaście mojej córki chyba jest śliczny ale tylko w internecie go znalazłam. ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies