Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:38, 04 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

oj tak, pachnące kaliny to najpiekniejszy teraz zapach w ogrodzie

masz rację Kasiu
Chwasty w trawniku 20:38, 04 maj 2016

Do góry
Bardzo proszę o pomoc. Na moim trawniku pojawiły się chwasty i niestety ani wycinanie ( są juz ich setki ) ani traktowanie Mniszkiem nic nie pomaga. Czy ktoś jest w stanie pomóc mi w określeniu co to za chwast i jak z nim walczyć ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:37, 04 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Powojniki już u ciebie, niesamowite

Dziękuję Marzenko ale u Ciebie cieplej to i roślinki ladniejsze, a dzisiaj kocury mi zlamaly pęd powojnika Veronica's Choice był już taki ładny i sie rozkrzewiał na szczęście na dole jeszcze 2 pąki są

oto on, już nie mam siły na te dzikusy
Pszczelarnia 20:37, 04 maj 2016

Do góry
Przywieźliśmy nowe roje, oczekują na osadzenie w naszych ulach. Wiosna zimna dla pszczół (pszczeli przednówek) ale dają sobie radę i dzielnie latają, jak tylko się da.

Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 20:37, 04 maj 2016

Do góry
Paulinko oj chce juz się tych kolorów na tarasie, chce.
Dzisiaj biegusiem po pracy wpadłam do sklepu po koperek bo akurat brakło do obiadu i oto z czym wróciłam

I co ja teraz mam mezusiowi powiedzieć?
Zaczęłam od tego, że widziałam piękne szpileczki (co bylo najprawdziwszą prawdą ) takie czarne że skórki. I że niestety ich nie kupiłam. A on na to - jak ci się podobały a nie masz to trzeba było kupić. Teren obadany jutro muszę się mu przyznać że zamiast szpileczek kupiłam bukszpany
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:35, 04 maj 2016

Do góry
wrobelki witam u mnie
Co do murka na środku (rozumiem, że chodzi o te pomiędzy tarasami), to są dwie opcje. Pierwsza to wylane razem z tymi bocznymi murkami i murem oporowym przy drodze, a druga to wkopane słupki betonowe z modułowych ogrodzeń betonowych i połączone pojedynczymi modułami z tych ogrodzeń. Jeden moduł akurat ma 50cm wysokości, czyli tyle ile ma mieć murek. Decyzja będzie podejmowana w oparciu o opinię teścia budowlańca

A skarpa powoli zarasta. Jest jej spory kawałek bo chyba ze 4 metry miejscami. Obsadzona jałowcami różnymi, suchodrzewem i gdzieniegdzie trzmieliną i barwinkiem. Z całej skarpy zaskoczył mnie najbardziej suchodrzew, który rośnie na tej nieszczęsnej skarpie pięknie. Tutaj zdjęcie przed przycinaniem i plewieniem.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:35, 04 maj 2016

Do góry
Rozochocona działaniem przy klonie i tym jak gałązka, którą przygiełam w ub roku, ładnie wypuściła poziome gałązki postanowiłam ponaginać więcej gałązek u sango kaku

Gałązka przygięta w ub roku:

Działania dzisiejsze:

tego klona w ub roku poprzycinałam delikatnie na końcówkach i potem puścił długie baty i prawie że palma z niego się zrobiła. Mam nadzieję, że te przygięte gałęzie wypuszczą więcej poziomych przyrostów i klon się zagęści.
Działania moje są zupełnie na czuja, nigdzie nic o tym nie czytałam, eksperymentuję. Oby mi klony nie padły, ale pięknie się rozrosły.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:34, 04 maj 2016

Do góry
Chciałem porobić zdjęcia ale wiało okrutnie. Udało się wieczorem upolować kwiatki wiśni Kanzan. Malutko ale zawsze są Liczę na burzę kwiatów w przyszłym roku.

+ dzika czeremcha, cała biała
Moja działka. 20:34, 04 maj 2016

Do góry
Tak wygląda mój balkon

pomidorki

cynie

szczawik
Moja działka na Dębowym Lesie 20:33, 04 maj 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Super bedę robić. A przepis na nalewkę z mięty też poproszę.

Basiu, później poszukam,/nie dawno wróciłam do domu.I jutro ci już napiszę , podam ,ok??
Hosta Rainbow's End

Paradigm

Hosta undulata Albo Marginata
Pszczelarnia 20:31, 04 maj 2016

Do góry
Wizyta na złomie zaowocowała (oddawaliśmy własny złom i znalazłam coś takiego). Ślusarz dospawa ramę, sienniki już są i będzie łóżko pod moskitierą w sadzie. Inspirujący okazał się ogród Kondzia i jego zdjęcia z ogrodów holenderskich.

Znacie taką angielską powieść dla dzieci Mary Norton "Gałka od łóżka"? Kto nie zna niech przeczyta sobie i swoim dzieciom, wnukom etc. Czasami wystarczy tylko przekręcić gałkę od łóżka ... Może tego łóżka, w noc czerwcową?

Mój zielony azyl 20:31, 04 maj 2016

Do góry
Witam, oglądam zdjęcia Waszych ogrodów i też postanowiłam pokazać mój zielony azyl. Ma ponad 500 m2. Pierwotnie była to zwykła, podmokła łąka. Teraz jest to działka z wydzielonym tematycznie przestrzeniami. Spędzam tu każdą wolną chwilę.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:30, 04 maj 2016

Do góry
Ot siedziałam sobie na hamaku, prawie przysnełam aż tu nagle łapusie mnie zaswędziały i wymyśliłam że klonika Blood good zrobię bardziej rozłożystego. za pomocą drucików rozłożyłam go na boki - druciki są przytwierdzone do ziemi za pomocą szpilek.
Przed

Po

Okazuje się że ten klon ma super miękkie gałęzie - porównuję z innymi egzemplarzami które mam, te gałązeczki sż bardzo miękkie i elastyczne.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:30, 04 maj 2016

Do góry
no zobacz,czyli rzetelna firma
Haniu a nie lepiej dosiać niż kupować rozsady?mi się uratowało aż 8 krzaczków hi hi ,ale dosialam ,mają już jakieś 8 cm ,tyle co dla nas to zupełnie wystarczy hm...chyba
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 20:29, 04 maj 2016

Do góry
Czy ktoś pomoże zidentyfikować drzewa?
Nr.1.

Nr.2.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:28, 04 maj 2016

Do góry

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:27, 04 maj 2016

Do góry
Przecudne nowe foteczki. Bajkowo juz u Ciebie .

Co to za klon ? Jak sie przebarwia ? Piekna czerwień z wiosny

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:26, 04 maj 2016

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:23, 04 maj 2016

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:22, 04 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Przedpłocie

Graby, lawenda, kostrzewa sina i debiut kostrzewy Maire'a (na razie malutka pod grabami)

Zaraz za moja działką chwasty... jakby nie robić ujęcia wszędzie chwasty...

Madzen jak Ty masz wszystko dopracowane...Przedpłocie brzmi tak po macoszemu-a tu tak ładnie...Ja czekam z moimi fastignatami jeszcze troszkę, zeby je ciachnąć-bo tak tu gdzieś na O poczytałam-myślisz może żeby je już coś ciachnąć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies