Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 17:49, 31 maj 2016

Do góry
Trochę szczegółów

cdn. Bateria chce jeść
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 17:47, 31 maj 2016

Do góry
Witajcie Kochani! Bardzo potrzebuje Waszej pomocy. Dzisiaj znalazłam Ogrodowisko i nie mogłam oczu oderwać od komputera. Otóż mam trawnik (ogródek)na którym panuje straszny bałagan. Mam kilka roślinek posadzonych bardzo przypadkowo i mąż dostaje szału jak ma kosić trawę. Jest tam brzózka, która rośnie 10 lat i chyba nie chciałabym jej ruszać. Chciałabym tez wykorzystać jak najwięcej z tych roślin które tam są (złotokap szczepiony, bróżka, rhododendron, hibiscus bylinowy, azalia, hibiskus drobny, tegoroczne rajskie jabłuszko, lilak na paliku, konika, kalina, leszczyna czerwona, nały bukszpan, juka i róża taka jadalna), jednak jakoś trzeba je uporządkować.Po oglądnięciu zdjęć Waszych ogrodów, to marzy mi sie taki ogródek z iglakami ew rododendron, azalia lub coś innego kwitnącego, nie wiem i trawnik.
Szkopuł jeszcze w tym, że moja częśc jest dopiero od żółtek kostki (zdjęcie nr 1).
Może kulki z bukszpanu wysypane kamykiem lub korą
Miejsce to długi prostokąt i ma wymiary : szerokość 3,20 m i długość 20 m. Sama też będę kombinować ale może znajdzie się ktoś, kto mi pomoże, a może Pani Danusia?
Rytlogród na 18 stóp -hop siup! 17:45, 31 maj 2016

Do góry
Tu powstaje nowa ścieżka:

połączy część przed domem z tarasem od strony południowej.
Przed tarasem plac zabaw:

Pod płotem kilka tujek, na granicy pagórka sosny i leszczyna. Pagórek powstał na piwniczce ziemnej.
Znowu na wsi 17:40, 31 maj 2016

Do góry
Widoczki ogólne, z "lotu ptaka"

I widok znad zlewozmywaka

Rododendronowy ogród II. 17:36, 31 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, wybacz, ze tak późno się odzywam. Do komputera siadłam dopiero dwa dni temu, ale tylko na chwilę, bo inne obowiązki mnie wzywały.
Bardzo Ci dziękuję za zaproszenie do Twojego cudownego ogrodu Wszyscy tu powtarzają, że to Królestwo, Bajka, Raj i ja się z tymi wszystkimi określeniami zgadzam w zupełności. Ta liczba rododendronów, ich wielkość i różnorodność robi ogromne wrażenie A do tego Wy tacy cudowni, sympatyczni i gościnni Bardzo, bardzo dziękuję
W piątek miałam okazję obejrzeć rośliny w Pisarzowicach (ogrodu właścicieli nie widziałam), było ich sporo i bardzo ładne. Też zrobiłam sporo zdjęć, ale Twoje okazy uważam, ze są bardziej zadbane, mają piękne zdrowe liście i są o wiele większe

Gosia pisała o mojej Dorotce i o mlaskających rybkach

Ja po tym spotkaniu taka zakręcona że Dorotki pomyliłamNie spodziewałam sie szybko ze cos napiszesz bo przeciez wiedziałam ze w gości go Gosi jedziesz. Miło że zajrzeliscie. Pozdrówka serdeczne śle.
Znowu na wsi 17:36, 31 maj 2016

Do góry
Dawno mnie tu nie było, postanowiłam wyciągnąć wątek z otchłani forum. Wiosna w pełni, a raczej wczesne lato. Róże w pączkach, niedługo powinnam doczekać się kwiatów. Piwonie też w pączkach, a u większości już w pełni rozkwitu albo przekwitają. Zaczęły kwitnąć bodziszki. Na początek żałobny i bodziszek Renarda. Upojnie pachnie bez Palibin. Nie chce się wychodzić z ogrodu.
Zacznę od tegorocznych kompozycji w donicach.

Funkie w najlepszej formie (bez nazw niestety), za dużo ich nie mam:

Rododendronowy ogród II. 17:33, 31 maj 2016

Do góry
chelll napisał(a)
Bogdziu, tyle udało nam się uchwycić. Najpiękniejszy program o ogrodzie na największym telewizorze Taki widok witał wszystkich

Elu miło że przyjechaliscie i taką sympatyczna przyjaciólke przywiozłas. Do nastepnego spotkania.
Rododendronowy ogród II. 17:32, 31 maj 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, wreszcie mam chwilę, by podziękować Wam za gościnę w swoim i Danusi imieniu Było cudnie, wcale nie miałam ochoty wyjeżdżać. I ogromny buziak za wszystkie sadzonki od Ciebie, chociaż w sobotę za Twoim przyzwoleniem ukopałam tylko jedną Ale było ich więcej do tej pory i żadna się nie zmarnowała. Chyba trudno wyobrazić sobie, w ilu ogrodach w Polsce rosną rośliny z Twojego ogrodu.
Dziękuję za to, że Ci się chciało chcieć nas widzieć
Ponieważ fotki zrobiłam takie sobie, a forumowicze wkleili już piękną galerię to zostawiam piwonię

Mariolko piwonia cudna. To ja dziekuje że przyjechałyście.
Ogród Cioci cz. 3 17:24, 31 maj 2016

Do góry
Uwielbiam tę część ogrodu taką w stylu japońskim. Bardzo podobają mi się kloniki

To zdjęcie jest też wizytówką Gosi ogrodu
Makowo na Kociewiu 17:22, 31 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
zestawienie Tojeści z wilczomleczem bardzo mi sie podoba

Bardzo ładne zestawienie. W tym roku takie kolory zapadają mi bardzo w pamięć.

A co cieniowałaś?

I wiem, że masz Ascot - to czekam.
Zielonym do góry... :) 17:17, 31 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

No głupio napisać ale jasnę że chcę
I tak głupio mi strasznie ale ktoś życzyliwy mi powiedzał, że u Ciebie znajdę jedną roślinkę której tak troszkę potrzebuję ale znalazłam ja w botanicznym więc moze oni w czerwcu mi ją sprzedadzą

Roślinka to chyba Penstemon .Mojemu najgorzej poszedł angielski ,ale tego się spodziewałam ,bo on ze słuchu i tekstu nie lubi zadań .Reszta bdb ,klasa dość mocna ,język polski + matematyka w 9 stopniowej skali staninowej uzyskali 8 stanin.
Ogród Cioci cz. 3 17:16, 31 maj 2016

Do góry
Wreszcie i ja coś napiszę
Gosia mnie gościła 4 dni Nie dość, że miałam przesympatycznych gospodarzy, towarzystwo i piękny ogród Gosi do podziwiania, to jeszcze byłam na wycieczkach w ogrodach w Pisarzowicach i w Goczałkowicach. Gosia zorganizowała tak nasz czas, że nawet spotkaliśmy się z innymi przyjaciółmi z forum, Kasią, Ulą i Elą- Gierczusią. Warto też wspomnieć, że udało nam się dwa razy wyskoczyć w góry. Wypoczęłam i naładowałam akumulatorki. Żal było wracać.

Gosiu, dziękuję Tobie i całej Twojej rodzinie za ten cudowny czas Kocham Was bardzo W podzięce kilka zdjęć, które i tak nie oddadzą piękna Twojego ogrodu.
Przepiękna rabata z rododendronami. Podziwiałam ją rano, w południe i wieczorem. Zachwycała za każdym razem

Gosiu, jesteś dla mnie wzorem do naśladowania w formowaniu krzewuszki

Gdzieś na końcu świata... 17:16, 31 maj 2016

Do góry
....a na końcu świata różowo mi

i biało w tym sezonie to moje kolory w ogrodzie

Ogród z łezką II 17:14, 31 maj 2016

Do góry
I żeby nie szukać wśród wszystkich zdjęć tu tu sobie wkleję najmniejszą różę Austina u mnie. Bardzo marny krzaczek. A wszystkie Austiny z jednego źródła mam i tamte poszaleją...a to jakieś niewydarzone maleństwo. Pączki też malutkie

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:12, 31 maj 2016

Do góry

Ogród z łezką II 17:12, 31 maj 2016

Do góry
Potworek się rozpędza

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:11, 31 maj 2016

Do góry
I wszystkie razem w różnych ujęciach co by cechy charakteru było widać:

Do góry
"Zajazd w przelocie" - podwójny.

Do góry
(bez nazwy)

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:10, 31 maj 2016

Do góry
"Stołówka" - podwójny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies