Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:10, 31 maj 2016

Do góry
"Bar Sikorka 2"

Do góry
A po kolei mamy tak.

"Tawerna u wróbla"

Do góry
No dobra! Wczoraj zakończyłam malowanie kolejnych 5 karmników. Wielu z Was czekało aż je pokażę. Więc surowe wyglądały tak:

A wykończone tak:

Od poprzednich, które zrobiłam ciut się różnią. Wykonałam je ze sklejki 6mm. Są mniejsze, dwa są z dobudówką-bliźniaki. Część ozdobiona metodą decoupage, (Katka-niektóre z Twoich serwetek),
wszystkie standardowo mają uchylany dach, żeby nasypać do nich ziarna. Można je postawić lub powiesić. Powstało niemałe osiedle
Ogród z łezką II 17:09, 31 maj 2016

Do góry
To jeszcze fotki niedzielne

Ogród z łezką II 17:07, 31 maj 2016

Do góry
Jeszcze teraz mam zdjęcia z niedzielnego wieczoru i patrzę...przecież mam też iryski syberyjskie, też Ci mogę Małgosiu dać. Szybko się rozrastają.

I okłamałam Cię... mam jeszcze dwie pnące róże na pergoli, to Ilse Krohn Superior W niedzielę otworzyła pierwszy kwiat, ale wysoko, to nie fociłam.
Tu ma być ogród :) 17:02, 31 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale za to tu nie będzie rozczarowania - Giardina, kupowana w październiku z gołym korzeniem zaczyna u mnie jako pierwsza.

o róże masz nie wiedziłam a to niespodzianka
Tu ma być ogród :) 16:59, 31 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Takie cosik, ale może to liście z takich torebek wychodzą, nie wiem bo mam pierwszy rok tego gagatka, może mnie ktoś uświadomi, że to wcale nie pąk kwiatowy tylko liściowy

Trzymam kciuki, aby to był kwiat
Mój ma już dobrych kilka lat, za każdym razem, kiedy widzę jakieś zgrubienia mam nadzieję, ze zobaczę go wreszcie Oglądaj pilnie może będziesz miała szczęście
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:54, 31 maj 2016

Do góry
takie same prążki na liściach ma molinia caerulea, kupowałam niedawno w B, a kłosy na opakowaniu też podobnie wyglądały, ale czy to możliwe, żeby Ci wyrosła?

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:39, 31 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
bede zanudzac jednym powojnikiem bo poki co tylko jeden kwitnie

A zanudzaj, zanudzaj.....jeden kwitnie ale za to jak....
Piekny kolor....i jaki dorodny kwiat
Ogród z koniczynką 16:38, 31 maj 2016

Do góry
rojniki posadzone w rynience zdemontowanej z drzwi starej lodówki...

oraz w zużytej łopacie śniegowej...
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:37, 31 maj 2016

Do góry

Gosia dwa rodzaje kosmosów, pierwszy mój, drugi Twój

Od nowa ... na przekór wszystkim 16:37, 31 maj 2016

Do góry
lubię powroty do domu, zawsze coś mnie zaskoczy

Dwa ogrody 16:37, 31 maj 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

krótko: piwonie

Ale piwonie o jeny...a ta biała...no bosssska
Buziaki!
Typografia ogrodu 16:34, 31 maj 2016

Do góry
Artemisowy szał bedzie w tym roku
Ogród z koniczynką 16:34, 31 maj 2016

Do góry
widoczki z okna jadalni... najbardziej widoczna pergola do winorośli

Wszystkiego po trochu 16:33, 31 maj 2016

Do góry
Anda, Madziu dziękuję azalie już przekwitają, Rh za chwilę też, zaczynają piwonie i róże

ta biała nie pachnie albo tak delikatnie że mój nos nie wyczuwa

róża Nevada

ta pachnie przecudnie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:32, 31 maj 2016

Do góry

Szkoda że nie stanełam tam pod Alfredem, wtedy dopiero byłaby skla porównawcza ja i on....wielgachny, rozłozysty.......

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 16:31, 31 maj 2016

Do góry
Anula bylinowa zaczyna w końcu jakoś wyglądać to i mam co pokazać.
Len rośnie gdzieś do kolan lub ciut wyżej. Ma taki fontannowy pokrój bo kwiatki się lekko zwieszają tzn. pąki pod kwiatkami. Sama kępa stoi ładnie na baczność. W zeszłym roku były w ciasnocie to inne je podpierały. Po przesadzeniu rośnie jeszcze w luzie i się nie kładzie.
Trawka przy szałwiach to stipa- niedawno wysadzana na rabaty. W przyszłym roku posieje jej chyba 100 doniczek bo mi brakło.

Kruszywo na ścieżkach to właśnie ten kliniec z tej dostawy. Z bliska nie jest wcale taki drobny ale generalnie miał taki być i się po czasie ubić. Chciałam ciut cieplejszy odcień ale ten szary pasuje do tej części rabat. Gdy jest mokry to całkiem czarny, fajnie to wygląda. Całego kamyka nie zużyliśmy-zostało na podjazd, ale to kwestia przyszłości.

Ciebie też odwiedzam gdy pojawiają się posty. To że nie piszę to nic nie znaczy , wszystkie zaznaczone wątki podglądam.
To forum nie działa na zasadzie "post za post". Nie chcę pisać, tylko żeby nabijać strony, zwłaszcza, że ostatnio coraz więcej miejsca na serwerach pochłaniamy (-a to są koszty-) co widać po problemach technicznych. Punkt 5 regulaminu się kłania.
Cieszę się, że czytasz co piszę, bo nieraz musiałam po kilka razy odpowiadać na jedno pytanie bo ktoś tylko ogląda zdjęcia. Dorośli jesteśmy a czasem jak dzieci..
A przez brak czasu i ćwiczenie cierpliwości mam zaznaczonych tylko kilka wątków. Więcej nie da się ogarnąć.

Donia spokojnie. Kosmosy u mnie dopiero startują. Te co kwitną kupiłam już takie. Przetacznik pagórkowaty kwitnie wcześniej- kłosowe u mnie też jeszcze mają czas. Rabaty kwiatowe mam na "patelni" co też trochę przyspiesza ale i pali i przyspiesza przekwitanie. Maki wschodnie Royal Wedding kwitły jeden dzień..
Oglądając wątki na forum to tam już prawie lato- u nas wszystko w powijakach.

Agatko materacyk na leżankę się tworzy. Materiał już mam tylko siąść i uszyć. Też będę tam gnić ile się da
Bylinowe rabaty mnie bardzo cieszą. Cudeńka tak działają, że się człowiek uśmiecha

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:28, 31 maj 2016

Do góry
Nie znalazłam wątku o chorobach ambrowców.

Coś ewidentnie z moim Ambrowcami Gumball jest nie tak. Latem wydawało mi się, że jednego podsuszyłam bo listki mu się trochę zabrązowiły na obrzeżach - tak jak by podeschły.
Teraz oba są żółtawe/limonkowe i mają małe listki. Niektóre brązowieją na krawędziach.
Tak to wygląda:

Na kilku listkach od spodu siedziały takie "muszki":

Podpowie ktoś co to może być i jak ratować?

Zwykły ambrowiec w innej części ogrodu poękny, zielony i zdrowy.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:28, 31 maj 2016

Do góry
I jeszcze kilka wspomnieniowych fotek ze spotkania.........

Te kolory są upajające.......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies