Zaległe zdjęcia będą. Palibin młodziutki i Alfred zaczyna dopiero u mnie
Znowu mamy kosie pisklęta (zdjęcie na szybko robione, niespecjalne niestety), w tym roku 4 sztuki, drzewiasta ma ogromne dwa kwiaty, ze 30 cm mają jak się otworzą
Może o ton jaśniejszy jest, bo fotka telem robiona. A jaki ma być ten płyn? U mnie ph wyszło 6-7, ale po całej rabacie nie mierzyłam, tylko pod rododendrony.
A na koniec oczywiście derenie, niektóre już przekwitły ale te mają się dobrze
Zwłaszcza Samaritan (pierwsze fotki)
Kończę mega podsadkami Venus, następne derenie kolejnym razem
Moje hortensje ogrodowe są już kilkuletnie, były nawożone systematycznie i podlewane, ale w tym roku coś je zaatakowało. Liście wewnątrz krzewu żółkną, a na niektórych pojawiają się czarne plamy. Na kilku gałązkach są uschnięte pąki liści. Mam też problem z hortensjami bukietowymi. Ich liście zwijają się na brzegach, mają żółte plamki i są jakby małe wybrzuszenia. Te same objawy mają rośliny sąsiadujące z hortensjami. Nie wiem czy to plamistość, czy mączniak, a może chloroza? Jeżeli chloroza, to czy mogę podlać je preparatem żelazowym jednocześnie z odżywką.
Dziewczyny jak się cieszę że zaglądacie ja nie miałem czasu ostatnio na wszystkie pytania odpowiem i chętnie pogadam ale kupa pracy u mni i żeby było śmieszniej problemy z kręgosłupem tylko na szybko wstawię kilka fotek przodu jak wieśka kwitnie a potem reszta jak porobię porządki u siebie buziaki dla odwiedzających obiecuje się poprawić