W zeszłym roku najszybciej zakwitła Diamantino i na pewno się nie przypala, moja ma słońce cały dzień Teraz jeszcze nie widać pączków kwiatowych
A skoro jesteśmy przy tym temacie to niewątpliwą atrakcją będzie nowinka Polestar ( karłowa), kupiłam ją w formie bezlistnej wczesną wiosną, nie byłabym sobą, gdym jeszcze jej nie przycięła a w tej chwili ma pełno pąków i zakwitnie chyba wcześniej niż Anabelki
Polestar
Pąki Anabelki
Shikoku Flash- mam ją od 3 lat, zakwitnie po raz pierwszy, przycinana ma zdecydowanie ładniejszy pokrój i liście, nieprzycinana kwitnie ale jest nieforemna- coś za coś
Pączki też ma Early Sensation
Witam wszystkich. Mój rododendron Calsap po zimie miał jasne plamy na liściach i żółte końcówki liści, opryskałam go dwa razy magiczną siłą (ostatni raz tydzień temu). Dzisiaj zauważyłam, że część liści zbrązowiała. Dodam, że pH gleby jest między 4-5,5. Co mu dolega i jak go ratować? Z góry dziękuję za pomoc.
kolejne dwie mam zza płotu 3 czy 4 lata temu odkryłyśmy z Martek w chaszczach ich malutkie, zagłuszone sadzonki Kiedyś na tym terenie były sady przy domu, a w alejkach podobno rosły kwiaty oraz różne uprawy rolne.
Jedna jest ciemno różowa, a druga niemal bordo
cześć Agatko! oj tak, warto było, mimo tego, że trochę przesadzania jest i będzie pomału wszystko zrobimy ten kawałek co jest bardzo cieszy i faktycznie trochę roślin do podziału jest niestety trawy kiepskie, a tak na nie liczyłam.
Serdecznie pozdrawiam