Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 22:20, 30 maj 2016

Do góry
Miałam też innych gości:

To bynajmniej nie jest nasz malutki rudy Florek. Przedefilowały mi się po ogrodzie jeszcze dwa inne kocury i czuły się prawie jak u siebie:

Makowo na Kociewiu 22:19, 30 maj 2016

Do góry
Różanka i róże nic nie widać na razie

Ale małe zbliżenie i jest !
Munstead Wood

A nad nią Louise Odier

Skąpana w słońcu 22:19, 30 maj 2016

Do góry

Ogród z rzeźbą 22:16, 30 maj 2016

Do góry
Teraz coś co miałam okazję oglądać pierwszy raz odkąd bywamy tam regularnie. Młode pisklaki sójek uczyły się latać. To było coś niesamowietego. Były trzy ptaszonki i narobiły niezłego rumoru, takie nieporadne nieboraki:

Ten przyłapany w moim rozkopowym bajzelku:

Ogród dla moich synków 22:16, 30 maj 2016

Do góry
Witam wieczorową porą
Bardzo dziękuję za życzenia zdrowia dla synka i trzymajcie dalej kciuki proszę, bo badań dzisiaj nie było , podobno jeszcze za wcześnie. Zeszło nam pół dnia w przyszpitalnej przychodni chorób zakaźnych dla dzieci.
Dziękuję także za wszelkie informacje dotyczące tej choroby. Staramy się trzymać rękę na pulsie i bacznie obserwujemy Młodego. Czytamy też różne opracowania, artykuły, fora i blogi. Wieje trochę grozą...ale chcemy być świadomi z czym możemy mieć do czynienia i jak z tym walczyć.
Młody czuje się dobrze, a na skórze nie zaobserwowaliśmy na szczęście żadnych rumieni. Kolejna wizyta lekarska czeka go juz wkrótce.

Z okazji dnia dziecka, wczoraj, zrobiliśmy sobie specjalny piknik na działce. Były prezenty i dużo śmiechu
Przepraszam ale zdjęć dzieci nie będzie tylko znane już Wam rośliny, jeszcze na dodatek niewyraźne (nie mam co pokazywać).

wielkie żurawki i małe perovskie, ogniki tawuły szare i derenie pod siatką

w miejscu ławeczki w tym roku są truskawki, za nimi kosodrzewiny (jedna chora, obecnie leczona) i rozchodniki

Kwitnące małe krzaczki Palibina, a przed nimi rzodkiewka, sałata i selery

NewLife w ogrodzie 22:13, 30 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Przygotowałam rabatę z trawkami. Mam nadzieję, że niebawem urosną i przykryją paskudny murek niewykończonego tarasu.

Szczególnie podoba mi się turzyca Carex 'muskingumensis ice' i liczę na nią Co do nasadzeń przy samym murku to maja to być miskanty chińskie 'Purpurascens'. Piszę "mają być", bo kupione na A w przedsprzedaży, w trefnym sklepie i tylko ne mi wyszły, ale co dokładnie, pewności nie mam.

Beatko swietne zakupy, mam nadzieje ze sie nie rozczarujesz trawkami .Ja w tym roku bardzo duzo starciłam miscantów i jestem wkurzona. Dosadzam w tym roku ostatni raz, jak nie dadza rady i nie odbija w przyszłym roku wywalam .
Moja bajka 22:11, 30 maj 2016

Do góry
Takie śniadanko mi synuś na Dzień Matki zaserwował

fotki kiepskie, bo już szarówa była, ale szałwia z przywrotnikiem niesamowicie bujnęły .

m.in takie orliki przywiozłam . strasznie mi się podobają .

Skąpana w słońcu 22:11, 30 maj 2016

Do góry
Jagody kamczackie dojrzewają

Tu ma być ogród :) 22:11, 30 maj 2016

Do góry
Pytanie do osób znających się na grabach, czy ślady na liściach, widoczne na poniższych fotkach to efekt działania szpecieli?
A jeśli tak to jak teraz to zahamować, mogę pryskać Ortusem, czy użyć coś innego?

Sporadycznie trafiają się też listki z brązowymi plamami.

Żywopłot sadzony w kwietniu, jeszcze nie przycinany, czy już można to robić, czy jeszcze za wcześnie?

Wilcza Góra 22:10, 30 maj 2016

Do góry
tak było w weekend ... kilka godzin przed przyjazdem naszych ukochanych mam...to był wspaniały czas...
kwitną akacje, zapach odurza i powoduje upojny zawrót głowy
masa trzmieli i pszczół pieczołowicie pracuje nad "majowym miodem akacjowym"
uwielbiam ten czas i popołudnia z najbliższymi w ogrodzie

p.s. na stole nasza pierwsza majowa piwonia

Rododendronowy ogród II. 22:10, 30 maj 2016

Do góry
Bogdziu, tyle udało nam się uchwycić. Najpiękniejszy program o ogrodzie na największym telewizorze Taki widok witał wszystkich

Alejki zapraszały...

Rajskie zakątki zachęcały do chwili wytchnienia.

Makowo na Kociewiu 22:08, 30 maj 2016

Do góry
Zanim odpowiem na miłe wpisy trochę fotek
RH Rosseum Elegans w pełnym rozkwicie zachwyca
To już ostatnie kwitnące Rododendrony. Nova Zembla od strony wewnętrznej Makowa przekwita i wypłowiała na słońcu

Ogródek Iwony II 22:07, 30 maj 2016

Do góry
Niektóre różaneczniki jeszcze nie zakwitły, a zaczynają róże.
Zakwitła u mnie pierwsza róża - nowy wiosenny nabytek:
Miała być Queen of Bourbons . Ale chyba nią nie jest.
Czy ktoś może ją rozpoznać?
Napisałam zapytanie do szkółki.
Kolor nie zgadza się z tym na stronie szkółki. Spodziewałam się czegoś innego.
Pierwsza róża cieszy, ale zaskoczyła mnie.

Ogród z rzeźbą 22:07, 30 maj 2016

Do góry
Przeżyły zimę i kwitną orliki Nora Barlow z jesiennego zakupu. Już kiedyś je miałam ale gdzieś zniknęły. Tak mi się podobają, że kupiłam ponownie. Są przeurocze z tymi zwieszonymi łebkami:

Ogród z koniczynką 22:07, 30 maj 2016

Do góry

Ogrodowe skarby 22:06, 30 maj 2016

Do góry
Skąpana w słońcu 22:05, 30 maj 2016

Do góry
A na mojej działeczce oprócz bałaganu budowlanego zaczynają kwitnąć piwonie i kosaćce i coś tam jeszcze .

Odrobina dzisiejszego dnia

Ogród z koniczynką 22:04, 30 maj 2016

Do góry
Dosadzone kolejne żurawki...

i z drugiej mańki...

z eMem zrobilismy nową pergolę dla clematisa...o mały włos, a skończyłoby się rozwodem...

clematis Montana Rubens posadzony za tym koszem...jeszcze za mały żeby go zobaczyć...
Eksperymentarium 22:01, 30 maj 2016

Do góry
Karabela napisał(a)

Co to za slicznisci??? Piękne kontrasty pokazujesz!!! Soczyste kolory!
Tu narazie jest ściernisko... 22:01, 30 maj 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Alleluja!!! Mój emus zaczął w końcu robić obwodki wokół rabat. Oczywiście teraz będę musiała poprawić nasadzenia no ale trudno. Sprawdza się powiedzenie "jak mężczyzna mówi ze coś zrobi to zrobi i nie trzeba mu co pół roku przypominac" hi hi

Powiedzonko niezłe ),piekne piwonie i obwódki )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies