To ja też mam zagadkę na zarośniętej jeszcze działce wyrosło mi coś takiego i przy koszeniu została również skoszona jakaś roślinka. Nie mam pojęcia co tam wcześniej rosło, ta druga wygląda jak jakiś kwiat.
czy ktoś pomoże co zrobić z tymi azaliami? Szczerze mówiąc to moje pierwsze azalie i na początku zupełnie nie miałam pojęcia jak się z nimi obchodzić. W markecie dowiedziałam się, że mogę wkopać do ogródka. Po tygodniu zaczęłam szukać i doczytywać, że azalie lubią kwaśną ziemię, więc wykopałam dużą dziurę, kupiłam torf do azalii i posadziłam raz jeszcze. Jedną ładnie rozkwitniętą kupiłam, natomiast druga miała tylko pączki. Niestety, marnieje w oczach. Proszę o pomoc.
No wychodzi na to, że w końcu nie mam... Planuje kupić kilka odmian bodziszków i przetestować, który u mnie będzie dobrze rosnąć, ale ciężko się zdecydować przy takiej ilości odmian bo każdy piękny. Renarda chętnie przygarnę, ale do jesieni daleko
Ten ze zdjęcia też śliczny
Aniu, dziękuję z chęcią wybrałabym się w Twoje stronyByła opcja wyjazdu na wakacje w tamte strony...ale zdecydowaliśmy z mężem, że jedziemy do Trójmiasta. Teraz zachciało nam się zwiedzać, a nie leżeć na plaży Dzieci duże już nie chcą jeździć z nami, więc robimy sobie romantyczny wypad
A wracając do tematu...bodziszki piękne są. Nawet mam jednego, takiego zapomnianego. Odkrył się, jak wycięliśmy cyprysiki z rabaty taki on
Kulleeee Reniu starałam się dziękuję ..znalazłam je w necie i nawet za przyzwoita cenę
Nad hosta to my wszyscy staliśmy i gapiliśmy się była cudna .. Niestety tabliczka była zamazana..ale możesz jezcze spróbowac zapytać Łukasza od zurawek razem robiliśmy jej zdjątka w zasadzie obstawiam Fire Island, ale czarwonych ogonków liściowych nie dojrzałam...
Cześć Pszczółko kopę czasu piękny warzywnik czy sama robiłaś tabliczki warzywne, bardzo fajne, wczoraj powyrywałam prawie wszystkie chabry, rozrastają się u mnie strasznie a mam mały ogródek, zostawiłam tylko kawałeczek, piszesz, że kwiatki chabrów na herbatki smakowe? pozdrówka
Doniu są bardzo wdzięczne i jak lubisz kolor w ogrodzie to kupuj a może kiedyś będziesz w moich stronach to wpadaj u mnie się rozrastają więc mogę się z Tobą podzielić