Cudny poranek Mireczko ,jesteśmy tak blisko a moje Rh jeszcze w pąkach, nawet nie pękaja.Czekam wiec Widze ze piwonie cudowne beda ,moje mniej wiecej na tym samym etapie.
Żywopłotu z tuji dawno nie pokazywałam. Różne opinie czytam na temat odległości sadzenia i już sama nie wiem, czy zostawic co 50cm, czy rozsadzić co 70cm.
Te rośliny pierwsze na oczy widzę Jak to człowiekowi cały czas wiedzy brakuje. Serduszka intrygująca.
Dzięki Aniu Hmm.. jak mam zanudzać, to może larisski wczorjasze w dalszej i bliższej perspektywie Muszę przyznać, że wielgachne porosły Ciekawa jestem, jak się w tym roku zachowają, bo w ub. zrzuciły ok. 1/3 pąków Ponoć taki ich urok osobisty..
No to się napracowaliście, ale zobaczysz jaka satysfakcja Ja kopie i grabię prawie od tygodnia, a efektów nie widać . Jak zobaczysz to od razu poczujesz się lepiej
Proszę , pomóżcie! Rododendrony mojego sąsiada, który jest marynarzem i wypłynął w rejs wyglądają wg mnie baardzo źle. Prosił mnie,zebym doglądała czasem jego ogrodu ,ale z takim problemem trudno mi się zmierzyć a boję się ,że jak wróci za miesiąc to nie będzie co "zbierac" .Zmierzyłam pH i wyszło 6-7!Podlałam na razie roztworem kwasu ortofosforowego i spryskałam liscie delikatnym roztworem magicznej siły do rododendronów.Innych działań boje sie podjąć bez fachowej pomocy
Opócz żółknięcia mają jakby zdeformowane zawiązki liści i pąków kwiatowych ( przedostatnie zdjęcie) i pajęczynkę na pąkach .Jak je ratować?
Potrzebuję porady.
Kupiłam bukszpan stożek - 3 sztuki. Wysokość to 70 cm. Nie znam się na roślinach, chociaż bardzo je lubię, stąd moje pytanie. Do jakiej wysokości urośnie ten stożek, czy wystarczy go regularnie podcinać aby zachował taka wysokość i kształt przez lata? Czy jak będą podcinała mu czubek to wtedy nabierze objętości w obwodzie? Dzięki za odp
Tulipki kupowane gdzie popadnie w B. też. Jesienią postanowiłam nie kupować, ale jak widać chyba niespecjalnie mi to wyszło.
Trzymam kciuki za patyczki
Rzeka tulipanów rzeczywiście śliczna a wiosną, gdy niewiele jeszcze kwitnie, cieszy tym bardziej.
Pozdrawiam