Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 09:05, 10 maj 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Jolu musiałam zacytować. Cudnie ten rządek host wygląda
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:59, 10 maj 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
To tył działki -widać fragment tarasu. Chyba nie trzeba tłumaczyć gdzie to jest

Boskie masz te brzozy. Niech cię ręka boska broni przed ich wycięciem. Ja mam zamiar na końcu działki taki własnie lasek sobie zrobić.
W Kruklandii 08:57, 10 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Zobacz jakiego fistaszka sobie wystrugaliśmy

Orzeszek apetyczny Wiedziałam, że ta cisza niesie "coś" za sobą
U mnie też wszystko żółte. To chyba jakieś pyłki, a wszystko miałam juz wypucowane na glanc
Tu ma być ogród :) 08:57, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeszcze nie skończony, schnie po malowaniu, a dziś eM zamontuje z przodu drzwiczki.

Na razie tak się prezentuje.

Ale super. Mój eM się mnie wczoraj pytał jaki to ma być ten kompostownik. A tu mam taki piękny szablon widzę
Zgapię normalnie

Ogród z rzeźbą 08:55, 10 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Mysie uszka:

A u mnie mysie uszka maja bardziej niebieski kolor, dlaczego? Czy to gra światła?
Hosta podziadkowa bardzo ciekawa, ona ma takie karbowane liście?

Tulipany muszę wychwalić, bo jeszcze nie miałam okazji. Świetnie skomponowane kolorystycznie.
No i zdjęcia... Przepięknie wszystko uchwycone. Bardzo podoba mi się Twój ogród
W Kruklandii 08:54, 10 maj 2016

Do góry
Brudno na tarasie....znaczy żółto... wszędzie.

Z Pszenicznej ... 08:54, 10 maj 2016

Do góry
Teraz to miejsce wygląda już tak

Z Pszenicznej ... 08:52, 10 maj 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
ja w zeszłym roku rozgarniałam 3 tony z hakiem otoczaka, ale to pikuś w porównaniu z Twoimi ilościami tylko ja w te najgorsze upały, pot lał się strumieniami
łany tulipów masz cudne

Edytka w najgorsze upały to ja robiłam to co za drzewem widać, przypatrz się

Piętnaście przyczepek ziemi załadować i rozładować, potem rozgrabić.
I była to już druga hałda bo pierwsza była tutaj

W Kruklandii 08:47, 10 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

No takim to bym nie pogardziła... Tylko trochę za późno na takie pomysły

Oj tam....nigdy nie jest za późno

Zobacz jakiego fistaszka sobie wystrugaliśmy

NewLife w ogrodzie 08:41, 10 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Na zdjęciach co jakiś czas przewija się ta część ogrodu. Na razie ma 80cm szerokości. 60cm od siatki w rzędzie rosną w równych odstępach 3 tuje szmaragd- jantar-szmaragd odstęp=tawuła japońska goldenflame szmaragd-jantar-szmaragd odstęp=tawuła japońska goldenflame itd.
Miało to zagrać kolorem i kształtem: stożki- zielony, złoty, zielony i niższa kuleczka z czerwienią i tak kilka razy. Tylko te moje tuje takie szkaradne. Coś nie chcą rosnąć, chorują, drapaki takie, że wstyd pokazywać :/
[...]
W przyszłości prawdopodobnie rabatę poszerzę i jakiś parter niskich, może kwitnących nasadzeń dołożę.

Beatko, dziękuję Ci za pokazanie płotu. A powiedz mi, (tak już przyszłościowo) jak tuje urosną okazałych rozmiarów, czy wtedy te tawułki zostaną w tych miejscach?
Podobają mi się kuleczki tawułek, ale rozważam też berberysy te małe kuleczkowate. Które krzewy są lepsze bądź ładniejsze? Ale mam dylemat.
A ja nie lecę podlewać warzyw, coś mi po wsadzeniu sałata padła. Za szybko ją wsadziłam - ona bidulka od soboty leży i leży... Szczypior też pięknie rósł, aż się zmęczył i położył. :/
Ranczo Edy 08:37, 10 maj 2016

Do góry
Macham serdecznie dziewczynki

Hanusia - tydzień zapowiada się słoneczny na deszcz czekamy jeszcze... podlewać mus to co przesadzałam na warzywniaku dynia mi wyszła nie planowana dziś pikuję
o jakich nocnych królowych mówisz Hanusia tak ładnie określiłaś ?

Izabellka - piękny czas prawda aż się serce raduję

Yolcia - warzywniak , wczoraj było podlanie i odkrycie teraz muszą sobie radzić same a zielska hi hi no i dynia sama wyszła mus przepikować... posiałam marchew cebulę buraczki sałata rzodkiewka pietruszka ....

Miłego kolorowego dniaaa

Droga do spełnienia 08:32, 10 maj 2016

Do góry
rabatkowo
Wszystkiego po trochu 08:31, 10 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Piękne
może dziś wykonam oprysk na róże
świeci słoneczko wkońcu
i zamówiłam nasiona wrotyczu

A ja chciałam dogodzić moim różom i dodałam do oprysku chelat żelaza i oczywiście popaliłam młode listki
Golden Celebration wygląda tak Nie wszystkie tak wyglądają, niektórym nic nie jest.
Gazania 08:29, 10 maj 2016

Do góry

hej Pierwszy raz wysiałam gazanie w tym roku, i mam pytanie czy gazania z jednej sadzonki rozkrzewi się ładnie?
Ogród na wsi 08:28, 10 maj 2016

Do góry
Witam.
Jestem osobą nową na tym forum, ale mam nadzieję, że trochę tu się pogoszczę. Buduję dom, w tym roku zamierzam wykończyć a w przyszłym zająć się ogrodem. Ale już teraz chciałbym prosić o pomoc w wykonaniu układu koncepcyjnego ogrodu.

Moja działka ma ok. 0,28 ha. Plan zagospodarowania wygląda mniej więcej tak jak na obrazku załączonym. Wjazd na działkę znajduje się od strony północnej (wzdłuż działki od północy znajduje się droga asfaltowa). Utwardzenie z kostki jest wrysowane orientacyjnie. W tym momencie na działce jest tylko dom oraz garaż (w budowie). Działka na terenie płaskim. Od strony wschodniej oraz południowej są pola uprawne a od zachodniej działka z domem jednorodzinnym.

W swoim ogrodzie planujemy mieć: ogród warzywny, drzewa owocowe, altana, miejsce odpoczynku zacienione, miejsce na grill i ognisko, strefa zieleni (do zabawy dzieci, ew. plac zabaw), kojec dla psa.

Czy ma ktoś pomysł jak to wszystko zmieścić na mojej działce?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:27, 10 maj 2016

Do góry

Haniu przepiękny jest ten rododendron, pamiętasz jaka to odmiana?
NewLife w ogrodzie 08:27, 10 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
... Akurat łopatą machałam a mąż grilla rozpalał. Słyszę -"Ty patrz k..wa, kobita zapie....a łopatą a ten c..j sobie grilla rozpala"
Trzeba było krzyknąć na chłopaków żeby pomogli. Szalejesz kobieto, szalejesz....
Droga do spełnienia 08:27, 10 maj 2016

Do góry

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:27, 10 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja u siebie nie mam szans zlokalizować gniazda kopciuszka, bo może je mieć nawet u sąsiadów, a do mnie na wodę przylatuje. Ale w budce to szpak rodzinę karmi, a co się zbliżę do drzewa to syczenie słyszę i odstraszanie. Dziś widziałam jak jeden taki opuszczał budkę?

Wesoło miałam w ogrodzie, trzmiele przy Rh buczały, kos się wydzierał u sąsiada na śliwce, pomniejsze ptaski też już mają dzieci i słychać ćwierkanie wróbli, i sikorek.

Ale pięknie !!!
Hanusia pogody i deszczu życzę na wieczór miłego dzionka
Moje małe wielkie marzenie 08:26, 10 maj 2016

Do góry
Kurcze napisałam wczoraj posta i widzę, że nie poszedł:/ Wieczorami Ogrodowisko przeżywa takie oblężenie, że szok.

Toszku, zdaje mi się, że to Maria, ten 2 nieco inaczej wygląda, a może mi się zdaje, ekspertem nie jestem. Radź coś Kochanieńka.

O takie coś

1 skrzynka

2 skrzynka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies