Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:09, 09 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Agatka, jaką Ty masz kolekcję klonów! Piękne są. Zawilce właśnie niedawno odkryłam na nowo! Wrócą do mnie z pewnością. Uwielbiam paprocie w tym stadium, kiedy rozwijają pastorały. Twoje już bardzo duże, u mnie dopiero się budziły tydzień temu. Dużo masz już tego kwiecia kwitnącego. Rodki takie małe niebieskie też kupiłam w ubiegłym roku, ale Twoje ładniejsze. Wesołej soboty i niedzieli życzę

Aniu sobota była mega pracowita.
Niedziela w kuchni...pierogi dzieci zamówiły

Zawilce też bardzo przypadły mi do serca. jak wiele roślin

Skusiłam się ostatnio na powojnika.
Mam dwa takie w niebieskim kolorze Multi Blue
Już posadzony.

Wszystkiego po trochu 08:05, 09 maj 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dzisiaj tak trochę ogólnie, wczoraj podlewałam cały ogród. W całej Polsce leje tylko u nas susza

Zawijaski sa urocze wszystko takie zadbane .
Typografia ogrodu 07:57, 09 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I ogrodowo.

to jest ta sesleria h.?
Ogród, mydło i powidło. 07:52, 09 maj 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Kasiu, roślinki piękne, ale skrzynie to już mistrzostwo świata i jeszcze ten piękny kolor! Pozdrawiam.

Dzięki, kolor to inspiracja od Ciebie .

Kasya napisał(a)
A czy ja dobrze widzę ze ty masz nawloc za płotem ?

Nawłoci u nas dostatek, niektórum sąsiadom nie spieszy się do koszenia. Pod koniec października na całej działce mamy mnóstwo nawłociowego puszku z nasionami
Nawłociowe pola, oczywiście zdjęcia archiwalne.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:49, 09 maj 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Na tarasie

Póki masz czas wysadź te fioletowe surfinie z vertigo, bo je zeżrą Wiem co mówię! Nawet te czerwone są w zagrożeniu
Anna i Ogród 07:48, 09 maj 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Balustrady i ogrodzenie mamy identyczne i wyglądają tak

Zrobił je mój tata zgodnie z moim projektem

Tata zdolny, a ty masz pięknie. Dziękuję za fotki. Właśnie chodziło mi o prostą górę. Też myślałam, żeby podobnie, jak w ogrodzeniu, nie wiedziałam, co z górą balustrady. Dziękuję.
My nasze ogrodzenie robimy na raty niestety, tylko ten sam wykonawca ...
Aniu, podoba mi się wykończenie murków. Co masz na górze słupków? Na podmurówce jest to samo?
Ogród w skali mikro cz.II 07:48, 09 maj 2016

Do góry
Rododendron simona to według mnie jeden z piękniejszych, jeśli chodzi o kolor kwiatów..z jednej strony ten delikatny róz, z drugiej intensywnie bordowe pręciki.. zresztą...zobaczcie sami

Niestety jeśli chodzi o pokrój , to już jest znacznie gorzej ... Łysy od dolu straszliwie..no i na dodatek...opuchlaki również doceniaja jego walory .... Stad też..niestety dostaje nakaz eksmisji póki co...stoi w donicy..i szuka chętnego

A na jego starym miejscu powoli pojaia się miejsce na ławeczkę

A to ..... dostałam dziś rano idealnie obrazuje nasze dzisiejsze nastawienie do swiata , prawda ??? ale do następnego długoego weeekendu zostało nam zaledwie 13 dni roboczych, a więc...damy radę

Miłego tygodnia

Moje ukochane miejsce na ziemi 07:43, 09 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
Klony masz bardzo ładne (tak jak wszystko zresztą) a ten drugi jest mega gęsty!
Nowa rabata już się szykuje widzę. Dla mnie zrywanie darni to też najgorsza z najgorszych czynność w ogrodzie.. Zawsze zabieram się do tego po odpowiednim psychicznym przygotowaniu Przemyśl tylko czy chcesz tyle tych zawijasków bo są efektowne ale do koszenia to wrrrrrrrr. Mnie za takie rabaty eM by zatłukł

Ilonka dwa klony jeszcze z pierwszej działki, kilka razy delikatnie je przycięłam. ładnie się zagęściły.
Pozostałe kupowałam w obi na przecenie, za 4.99zł trzy lata temu. Też urosły.

Nowa rabatka już obsadzona.
chyba jeszcze ją powiększę.
zaraz idę popracować
muszę skończyć rozsypywać kompost pomiędzy rośliny.

Moje małe królestwo 07:43, 09 maj 2016

Do góry
Aniu,Kasiu ,Ewo targi trochę mnie zawiodły i nie wiem czy to ja się zrobiłam się wybredna?? Niby stoiska pełne różności,ale moich konkretów nie było a jak znalazłam hortki vaniki to takie byle jakie po 35 zł trochę drogie u mnie w szkółce tańsze. Traw Graziella nie znalazłam .Róż dużo,ale posegregowane wg kolorów lub wielkokwiatowe i okrywowe to mnie nie satysfakcjonowało. Chciałam mieć konkretne. Znalazłam tylko jedną roślinkę z mojej listy Azalię Cannons Double

i kilka cebul lilii drzewiastych

Bożenko hi hi robacze myśli domowy plac zabaw został na miejscu
Mój jest ten kawałek ogrodu 07:18, 09 maj 2016

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Ten kolor jest cudny co za odmiana?

Na pomidorach sie nie znam ..Jak nie zimno to moze jakis skladnik pokarmowy ma braki.

Agus rozmowy zawsze pomagaja
Lawendowy zawrót głowy 07:18, 09 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U Ani to się można we wszystkim zakochac

Zasadzone juz na balkonie wiszą a u mnie wiatry niestety są

Taki zestaw baarrdzo mi się podoba, do donic a w skrzynki białe pelargonie. Mam bzika w tym roku na biały kolor
Do raju daleko - u Ewy 07:06, 09 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Aniu, to jest dobry nawyk. Przed Ogrodowiskiem mało robiłam zdjęć i teraz nie mogę pokazać początków, ani jak się ogród zmienił przez lata. Ty będziesz miała fajną kronikę

Jesienią koniecznie mus zakupić tulipany pełne. Oj lista się wydłuża.
Kronika u mnie bogata w zdjęcia to fakt. Nawet chciałam pokasować niektóre i pozostawić co ładniejsze ale e-M zaprotestował, gdyż dla niego wszystkie zdjęcia są ważne.
U mnie też trochę strat, zwłaszcza jeśli chodzi o trawy. Nie przeżyły Red Baron, zebra, kostrzewa, stipa nie odbiła. Dodatkowo Dwie z pięciu jeżówek też poszły. Gdyby były normalne zimy z śnieżną kołderką pewnie nic by się im nie stało.
Co do grila zapytam się e-M, fajnie będzie spotkać się w realu.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 06:41, 09 maj 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Ta rabata utworzona w tamtym roku okazała się zbyt wąska i trzeba było temu zaradzić. Chwasty jeszcze nie do końca usuniete bo ciagle zbyt mokro. Przez ostatnie 2 dni plewiłam ale dzisiaj znowu zlewa była i znowu trzeba czekac aż troszkę przeschnie.

Duża ta nowa rabatka Co tu posadzisz?
U Ciebie pada, a u nas susza. Nie pamiętam kiedy ostatnio u nas padało.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:29, 09 maj 2016

Do góry
mira napisał(a)

tu bym wycięła jalowca i nowe miejsce na piwonie będzie, ciekawe co Kasia zrobi bo Rysiek optował za bonzajem

kolejne zaskoczenie i wrażenie to wielkie, wielkie krzaki róż a to mnie mega kręci będę czekać na ich kwitnienie

I to mnie nakręciło - faktycznie będą tu zmiany - najpierw sie pobawię w rzeźbiarza, potem pomyślę czy zostawić - dzięki Wam za pomysł - niech żyją inspiracje!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:27, 09 maj 2016

Do góry
mira napisał(a)
Oczko w pobliżu wejścia do domu - przypomniał mi się ogród Dzidki też oczko w pobliżu - robi klimat

cudny ten grab cięty na malucha

Ogród Dzidki uwielbiam więc bardzo cieszą mnie takie słowa
A grab trochę zapuszczany - muszę eMa do cięcia przywołać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:25, 09 maj 2016

Do góry
I jeszcze takie energetyczne mam przy tarasie
Ale już wiem, że najbardziej lubię biel,róż i fiolet w moim ogrodzie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:23, 09 maj 2016

Do góry
mira napisał(a)
Hej, hej!

wśród rośli jest czarny bez tak niesamowicie uforomowany - bardzo mi się to podobało choć może zachwyt powinno się oddać klonowi - co z definicji piękny jest

Zwykłe bzy a swój urok mają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:22, 09 maj 2016

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:20, 09 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak ja kofam sezon spotkaniowy Ścieżka plastrów azaliowa super

Też mi sie tak wydaje - super się wpasowała

Ja też kocham spotknia choć czasem jest ciężko - może i ogród mam z gumy ale dobę nie bardzo, coraz częściej łapie się na tym że jęzor mam do pasa i świszczący oddech
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:07, 09 maj 2016

Do góry
Bardzo długo wgrywają się zdjęcia ... nawet rano

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies