Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 17:42, 26 maj 2016

ren133 napisał(a)
Aniu
Podobno masz u siebie hakone Nicolas czy jakoś tak. Mogłabyś ją pokazać jak znajdziesz chwilkę? bo kupiłam hakone jako Albostriata ale zdaniem wielu osób z forum nią nie jest ... typowana jest właśnie ta Nicoalas a wg mnie Aurea

Aureola czyli Aurea u Ciebie na pewno to nie jest??? Ona ma paskowane liście. I jest żółta..
To twoja trawa (pożyczyłam foto)

Foty z dzisiaj
To Aureola

To Nikolas.. jest zielona z seledynowymi tylko refleksami od światła. Ben Kaze wygląda tak samo..zielona (różnica wyjdzie jesienią)

A to All Gold..

Jaka to odmiana ustalisz jesienią po przebarwieniu. Może być i All Gold trzymany w głębokim cieniu. Może być Macra , Niocolas trzymane na pełnym słoneczku. Na pewno nie jest to Aureola.
Mala_Mi 17:50, 26 maj 2016

Piwonia Pink Hawaiian Coral - tegoroczny zakup u P. Byliwnowego

Świeci jak latarnia.... taka żarówka oczotegliwa że szok.. aż wierzyć mi się nie chciało, że to prawdziwy kwiat a nie sztuczny... w realu takich świecących kolorów nie ma.. Już jest na liście tych ulubionych piwonii..
Olili 18:00, 26 maj 2016

Dziękuję.
A przez te Twoje piwonie to mnie ....bo ja nie mam jeszcze ani jednej a marzą mi się bardzo. Tylko gówniana choroba mnie zatrzymała w miejscu.
Basilikum 18:38, 26 maj 2016

ja bym chetnie tego Pana Bylinowego poznala osobiscie. Takie cuda ma.
Anda 18:58, 26 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)

Za to moje bodziszki.. urywałam byle jak po kawałku, nawet bez korzeni, sadziłam w ziemię po trawniku (nawet nie przekopałam tylko dziura szpikulem w glinie i zostawiałam. Deszcz się rozpadał a już naciachałam sadzonek.. i cholery kwitną.. przyjęło się 100%. szkoda mi kasy na sadzenie tu czegokolwiek, bo i tak piwonie wszytko kiedyś zarosną. Świeżaki kupione 2 kwietnia, a maja paków ho, ho.. z jednego pędu ma po 5 pąków.. bodziszki rozmnażanie brutalnie około połowy kwietnia.. Jak uporządkuję obrzeże i miejsce po placyku z ławeczką to rabata wcale nie będzie wyglądać na nowo zakładaną. To lubię, bo mam ja centralnie na widoku i bałam się że będę czekać rok, aż dorówna do reszty .. Szałwie Finkowe też sobie podzieliłam i tam posadziłam Coś tam jeszcze upchnęłam.. i mam wielką rabatę za cenę 6 piwonii..
Wcale nie wygląda na nową rabatę sprzed miesiąca

Niesamowite. U Cibie pewnie i kij od miotły by pewnie zakwitł Ślicznie wyglada rabata, na bogato
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ren133 19:38, 26 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)

Aureola czyli Aurea u Ciebie na pewno to nie jest??? Ona ma paskowane liście. I jest żółta..
To twoja trawa (pożyczyłam foto)

Foty z dzisiaj
To Aureola

To Nikolas.. jest zielona z seledynowymi tylko refleksami od światła. Ben Kaze wygląda tak samo..zielona (różnica wyjdzie jesienią)

A to All Gold..

Jaka to odmiana ustalisz jesienią po przebarwieniu. Może być i All Gold trzymany w głębokim cieniu. Może być Macra , Niocolas trzymane na pełnym słoneczku. Na pewno nie jest to Aureola.

Dzięki za porównania
Jak dla mnie mogłby to być macra lub Nicolas
butterfly 19:49, 26 maj 2016

ja w tym roku miałam spore plany co do piwonii od Pana Bylinowego... ale znów sie spóźniłam.... jedną tylko wziełam ale za to jesienia znów dostawa - w kalendarz wpiszę

Piotr_ 21:05, 26 maj 2016

Witaj wpadam zostawić ŚLAD po sobie pozdrawiam
olaw 22:00, 26 maj 2016

Dawno mnie nie było więc ślad zostawiam ale na bieżąco nie jestem

Irysy z kałuży od Ciebie zachwycają u mojej mamy, która się w nich zakochała
Mala_Mi 23:48, 26 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Piwonie z netu to jednak niespodzianka. Oglądam od Pan Bylinowego i się zachwycam. Zastanwiam sie dlaczego nie wysyła?
Ja mam tylko jedno żródło z netu, gdzie kupowane piwonie kwitną po roku, ale kupuje w doniczkach. Chyba lepiej je na zywo w sezonie kupowac od razu z pakami, tylkod kaczego zwykle są NN..

Nie zobaczymy sie w Łodzi... Moja tesciowa zapragnęła spędzić długi weekend w moim ogrodize, teściowej sie nie odmawia...

Ale można teściową zakopać w ogrodzie.. kur nie masz.. nie wygrzebią

Szkoda, nie jedziesz.. bo mam piwonię dla Pszczółki.

Po 2 zdaniach za które można dostać po uszach, napiszę.. szkoda, że Ciebie nie będzie.. ciągle mam niedosyt pogadania z Tobą.. nie ma inego wyjścia jak podroż służbowa do rz.

Adiantum zastąpiło stipę