Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 20:56, 19 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Moje czosnki jeszcze pozamykane, ale ja mam te późniejsze. A na polowanie to bym poszła o różnych porach, może i nawet z latarką.

Moje powoli się otwierają. Mam dwa kolory

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:55, 19 maj 2016

Do góry
Albinos

daglezja ładnie się zagęszcza

a to taxus baccata, martwiłam się, że odrosty sa takie żółte, ale byłamn dziś w sklepie ogrodniczym i widziałam, że ten gatunek tak ma. Ulżyło mi

Mój ogród pod górkę... 20:53, 19 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kacha masz niesamowicie charakterystyczny ogród , czekam na rozróżnienie sie Twoich traw. Ten seozn bedzie należał do Twoich skarp

Pokazałam M Twoj ogród i mnóstwo pytan, co z deszczami, czy goraco latem, ale powiedziłabym, ze dzieki temu lato nie straszne

Kiedy moge skoczyć na główkę ?

Marzenko z trawami dramat - prairie fire i stipa arundinacea były do przewidzenia, ale padło dziesięć AM, osiem mint curls i mam złe przeczucia co do brązowych. Dobrze, że choć hakonechloa, miskanty i rozplenice w 100% ruszyły.

Z deszczami spoko, nie zalewa nas, bo mamy porobione drenaże. Z upałami my nie mamy problemu, gorzej z roślinami

Jeszcze nie skacz, poczekaj niech się woda nagrzeje
Do raju daleko - u Ewy 20:50, 19 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Gdzie Ci Ewciu do raju daleko??? Ty już jesteś w swoim raju A nazwa wątku szybko się zdezaktualizowała już dawno
Jaki piękny dywan trawnikowy. Będziemy na spotkaniu nad nim fruwać Jaki rodzaj trawy siałaś? Poleciłabyś?

Beatko, tak tylko wydaje się na zdjęciach, bo zawsze pokazuje się najładniejsze ujęcia i miejsca Niestety nie pamiętam jaką trawę sialiśmy, bo to dawno było...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:49, 19 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

łaaaaał jak pięknie!
Ogród potrzebujący zmian 20:44, 19 maj 2016

Do góry
Ogród Ani :) 20:42, 19 maj 2016

Do góry
Fajnie Wam się gada ... widzę

Ja właśnie z wideł wróciłam i ledwo dycham

Pozdrowionka dla wszystkich miłych gości, dla wszystkich razem i każdego z osobna
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:40, 19 maj 2016

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie wszystko Kasiu w tym roku mam duże opóźnienie przez to zimno ale zawsze coś kwitnie buziolki

Prześliczna.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:38, 19 maj 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
daglezja glauca Pendula i Graceful Grace

zainteresowaly mnie te daglezje, bo pewnie nie zajmą dużo miejsca ?
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 20:35, 19 maj 2016

Do góry
Tak to teraz wygląda.
Bawarka 20:31, 19 maj 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Tu sie nie modlimy
Od tamtego roku obserwuje kilka piwonii podsadzonych ...szczypiorkiem

Nie widac go za bardzo, rosnie pod liscmi. I na piwoniach nie ma ani jednej mrowki a co za tym idzie, nie ma i mszyc. Dzisiaj ugotowalam troche szczypiorku, wystudzilam i tym popryskalam inne piwonie na ktorych mialam kilka mrowek. I co? Spindolily Nie wiem na ile niemieckie mrowki nie lubia niemieckiego szczypiorku ale na piwoniach i rozach w ktorych rosnie, nie mam mszyc.

Sprawdza sie rowniez czosnek powtykany pomiedzy roslinami, tak co 2 miesiac. Nie lubia go mszyce, przedziorki i tarczniki. Dziala rowniez na grzyby.

Mam nadzieje ze te wszystkie moje pomysly nie sa przypadkiem i ze rosliny wyrozumialym okiem na to patrza

p.s w poczekalni czekaja liscie paproci i czosnek....zblizaja sie slimaki...

Aaaa!
No to w sumie o tym, że czosnek i cebula odstraszają...to wiedziałam
Tylko jeszcze nie testowałam
Do raju daleko - u Ewy 20:29, 19 maj 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Piękna wiosna

Ewcia, wiosna zawsze nas najbardziej cieszy

Do raju daleko - u Ewy 20:26, 19 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Moje czosnki jeszcze pozamykane, ale ja mam te późniejsze. A na polowanie to bym poszła o różnych porach, może i nawet z latarką.

Rozgrzebałam w koło korę, ale nic nie znalazłam. Może już się przeobraził w motyla I nie będzie już podżerał hortensji.

Ogród na wzgórzu :) 20:24, 19 maj 2016

Do góry
I pierwsze pączki róż

Typografia ogrodu 20:24, 19 maj 2016

Do góry
A i moje zielone hakone.nie pokazuje go dlatego ze jakos super wyglada(po zeszlorocznym dzieleniu wrecz przeciwnie) a dlatego by pokazac po przy nim znalazlam.a werbena rosla kilka metrów dalej
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:24, 19 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Izabelko, Ty masz mądrą książkę, wyczytuj mądrości i nam podpowiadaj!

piekna dziewanna super kolorek ma moja ma taki bardzo blady roz, prawie bialy
ksiazke czytam tak na raty powolutku

pokrzwa nie popryskalam, bo padac bedzie chyba ale jutro ma byc bez opadow to rano popryskam
Czasem słońce czasem deszcz 20:16, 19 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Duże zmiany planujesz?
Moje red jacki w tym roku dają popis

Red jacki obłędnie soczyste
U mnie miały być kosmetyczne poprawki, a bo ściany i schody popękały, wnęka w łazience do powiększenia, bo szampony nie włażą, silikony gdzie nigdzie do uzupełnienia, malowanie i odświezenie, aż mąż wymyslil, ze zrobimy klime z rozprowadzaniem na piętrze, bo przeciez kolejnego lata jak poprzednie nie przezyjemy. I trzeba bedzie kuc sciany i dziury w suficie robic...
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:15, 19 maj 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
trzy kroczki - trzy widoczki

widoczki cudne z kazdym krokiem cos pieknego
co to za drzewo calkiem po lewej stronie z bordowymi liscmi?
Pan Maluśkiewicz 20:14, 19 maj 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

No, piknie )
Co i jak? Nowicjuszka 20:14, 19 maj 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)

Moja to uwielbia frisby, to jest mus jak się z nią wyjdzie na ogród inaczej zamęczy człowieka. Pierwszy raz słyszę o kokosie, aż spróbuję z nią Moja jest trochę ten tego... np. surowego mięsa, czy kości nie dotknie, a jak jej jedzenie nie podejdzie, to od razu ma biegunkę i wtedy to ja mam przesrane

Mireczko, nie wiem czy to dla Ciebie jakieś pocieszenie, mój ma identycznie, jak zje coś co mu nie leży, sr...ka na całego, więc z jedzeniem trzeba bardzo ostrożnie, chyba bordery tak mają.
No piękna jest, <serducho>.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies