Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

frezja 11:12, 26 maj 2016

leon60 napisał(a)

Olu, jaka to odmiana beberysów ?
leon60 11:14, 26 maj 2016

frezja napisał(a)

Olu, jaka to odmiana beberysów ?

Bagatelle te same mam przy podjeździe
frezja 11:25, 26 maj 2016

Zakupiłam "Nana" ale myślę, że przycinany upodobni się do Twojego Olu, jak Ty je podlewasz..czy po liściach jest niewskazane ? moje mają przywiędnięte gałązki do tego stopnia, że się wyłamują..listki jakby przypalone. Obwiniam siebie, że może niechcący dostały wodą..tylko czy to jest ten powód.
leon60 11:32, 26 maj 2016

frezja napisał(a)
Zakupiłam "Nana" ale myślę, że przycinany upodobni się do Twojego Olu, jak Ty je podlewasz..czy po liściach jest niewskazane ? moje mają przywiędnięte gałązki do tego stopnia, że się wyłamują..listki jakby przypalone. Obwiniam siebie, że może niechcący dostały wodą..tylko czy to jest ten powód.

bardzo rzadko podlewam ale jak już to normalnie po liściach, nigdy nie miały przypalonych
lindsay80 11:32, 26 maj 2016

piękny ten wodny kwiat, pokazuj zdjęcia jak więcej się rozwinie. Też mi się od razu kojarzą z romantyczną sceną z Nocy i Dni

W szoku jestem, że Kleine Fontane już kwiat pokazuje i już się cieszę, że tą odmianę mam na przedpłociu, niech no tylko urosną to będzie szał.
Te Twoje, który rok masz?

Kacha123 11:33, 26 maj 2016

Pięknie Olu i szok, że podjazdowa już tak bujnęła!
jalos 11:57, 26 maj 2016

Ola, cudnie.
Mogłabym nie wychodzić w ogóle z Twojego ogrodu

Oczkowa niezmiennie najpiękniejsza.

Ola, czy opisywałaś kiedyś krok po kroku jak robiliście altanę?
Próbuję przekonać eM-a, że skoro inni robią tak wypasione altany to on na pewno da radę zrobić zwykły domek na narzędzia a nie będzie mi oglądał te masakryczne domki w castoramie i tego typu sklepach.
Robiłas gdzieś jakiś fotoinstruktaż?

a i jeszcze mam pytanie o płyty - obrzeża wszędzie są w wymiarach 100x20x6 - skąd masz te wieksze o szerokości 30 cm?

frezja 12:02, 26 maj 2016

leon60 napisał(a)

bardzo rzadko podlewam ale jak już to normalnie po liściach, nigdy nie miały przypalonych

Czyli z moimi coś nie tak...to białe coś, niczym przypalone kruszy się i gałązka zamiera ;(
leon60 14:14, 26 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
piękny ten wodny kwiat, pokazuj zdjęcia jak więcej się rozwinie. Też mi się od razu kojarzą z romantyczną sceną z Nocy i Dni

W szoku jestem, że Kleine Fontane już kwiat pokazuje i już się cieszę, że tą odmianę mam na przedpłociu, niech no tylko urosną to będzie szał.
Te Twoje, który rok masz?

dziś już dwa pięknie kwitną ale się zachmurzyło i zamknęły się w sobie

Kleine F. dostałam zeszłej wiosny od Rench dwie spore sadzonki które podzieliłam, teraz to ich drugi sezon u mnie.
Świetne są, szybko startują, nie pokładają się, piękny kwiatostan i szybko zakwitają.
W tym momencie mają 80cm
leon60 14:14, 26 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Pięknie Olu i szok, że podjazdowa już tak bujnęła!

czekam na falujące trawy