Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Bogusława 15:17, 19 maj 2016

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Pijąc kawkę mam wszystko na oku.

Posiedziałam na kanapie kawkę wypiłam i do pracy wracam Widok nieziemski piknie panie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:15, 19 maj 2016

Do góry
A co myślicie o czymś takim? Wiem, że dużo się nie różni od pomysłu Ani- a może się różni?
Jeżeli się nie różni, to znaczy tylko tyle, że Aniu świetną dałaś podpowiedź. Jeżeli różni się bardzo, to oznacza tyle, że jestem bardziej zielona, niż myślałam

Ogród prawie romantyczny 15:10, 19 maj 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Wiele róż ma pąki. Tu Louis Odier

Mój wygląda podobnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:09, 19 maj 2016

Do góry
basilikum
o to odetchnęłam, ale innym nie zazdroszczę
takie wylewy u ciebie, to użyźniają ziemię
Kindzia
dzięki podniesie się pod wpływem ciepła, najwyżej ciut jej pomóż; też się cieszę ogromnie
monteverde
Aniu dzięki, cieszę się, że też się Tobie podoba
Gobasia
kochana, wszędzie juz tak samochyba kaczuchy nie odlecą

ambrowiec i kwiat szkarłatki chińskiej

floksy szydlaste i tripetala

Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 15:01, 19 maj 2016

Do góry
No mój Shirasawanum ciut skromniejszy ale swój urok też ma

pozdrawiam
Jan

Ogród z rzeźbą 14:57, 19 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Mam dzisiaj taką niespodziankę dla mojego dziecka.
Na terenie naszego zakładu okociła się dzika kotka i mamy kociaczki. A w zasadzie mieliśmy, bo te które nie zostały adoptowane pojechały dzisiaj razem z mamą do kociej fundacji. A ten mały rudasek będzie mój. Na razie siedzi od rana u mnie na kolanach pod biurkiem owinięty w jakieś szmateczki. Nie mogę go ani na chwilę odłożyć do specjalnie przygotowanego pudełeczka, bo zaraz miauczy rozpaczliwie.
Tak więc siedzę szóstą godzinę z kotem na kolanach.
Nic więcej nie piszę, bo zarobiona jestem. Pozdrawiam

dziecko się na pewno ucieszy
piękny rudzielec!
oj, to Ty cały dzień się relaksujesz z takim słodziakiem na kolanach zazdroszczę
Klon japoński - klon palmowy różnice 14:52, 19 maj 2016

Do góry
witam,

Maj ciągle zaskakuje bo w tak krótkim odstępie czasu przyniósł kolejne zmiany na listkach mojego klona japońskiego 'Aconitifolium" - zobaczcie sami:

pozdrawiam
Jan
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:48, 19 maj 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Uratowałam parasolowatą - liczę na rewanż

O rany, rewanż super
To co, wizyta była, a teraz oranżeria powstanie
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 14:48, 19 maj 2016

Do góry
Karolina

tak ogólnie różnice to
Klon 'Artropurpureum' ma barwę jasną listków i odcień jest bardziej czerwieni jaskrawy ma on też mniejsze listki w porównaniu do 'Bloodgood' - fotka niżej:

zaś klon palmowy 'Bloodgood' to ma większe liście bardziej wydłużone tzw "palczaste" no i kolor liści jest bardziej ciemniejszy podobny jak buraczki
- fotka poniżej:

- Karolina czy widzisz teraz tę różnicę? - a połączenie tych dwuch odmian klonów dało taki efektowny "kudłaty" klon - fotka niżej:

pozdrawiam
Jan
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:47, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
I takie tam

Małgorzato i Beato...i ile mnie wzrok nie myli to to o co pytacie jest na tym zdjęciu
Ukojenie 14:46, 19 maj 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Przygarnelam bedac w B...:

Moze bedzie u mnie rosla.
EM nie smial protestowac widzac moj zly humor...

Ja też taką przygarnęłam... polowałam na Stellatę dłuugo... i w końcu mam, trochę biedne ale może dadzą radę
Do raju daleko - u Ewy 14:40, 19 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Wyszłam dziś na chwilę, żeby zrobić kilka zdjęć Mój stan zdrowia jeszcze nie pozwala mi na szaleństwa ogrodowe Padało u mnie kilka dni. Ziemia dobrze zmoczona. Zielsko urosło bardzo szybko, co mnie martwi, bo nie zdążę się z nim uporać przed Waszym przyjazdem (mam wszystkie weekendy zajęte). Trudno - wiecie jak jest w ogrodzie raz pięknie, a raz chwastowisko

Uwielbiam widok skoszonej trawy

I pomęczę Was tulipanami, bo u niektórych już przekwitły

Ewa, przecież masz pięknie!
Marzy mi się taki zielony dywanik, ale jeszce muszę poczekać. Dopiero 2 tygodnie temu siałam
Zdrówka życzę
Ogród z rzeźbą 14:38, 19 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Na terenie naszego zakładu okociła się dzika kotka i mamy kociaczki. A w zasadzie mieliśmy, bo te które nie zostały adoptowane pojechały dzisiaj razem z mamą do kociej fundacji. A ten mały rudasek będzie mój. Na razie siedzi od rana u mnie na kolanach pod biurkiem owinięty w jakieś szmateczki. Nie mogę go ani na chwilę odłożyć do specjalnie przygotowanego pudełeczka, bo zaraz miauczy rozpaczliwie.

ale slicznosci kocie dzieciátko super ze sie nim zaopiekujesz
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:36, 19 maj 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Cudny ogródek, klonik bordo zachwyca, ale clematisy mają teraz swój czas - Rubens to must have ) jeszcze nie kupiłam, bo wszystkie "wyszły" bardzo ładne te Twoje orliki
Pozdrawiam

ja na szczęście lokalnie nie mam problemów z dostępnością bo mniej tu szalonych ogrodników co ogrodowisko czytają. Dziś chyba zajrzę i kupię jeszcze 2 montany Marjore, żeby posadzić po drugiej stronie i tam kawałek jakże przeuroczej siatki zasłonić. Ja stawiam Marjore nad Rubensem. Różnica w wielkości kwiatu dużo większa, potem Marjore śmieci takimi pyłkami, ale jakoś bardziej do mnie przemawia.
Dla Ciebie kwiatuszki i porównanie wielkości i kolorystyki, choć zdjęcie jest dość kiepskie.

Co do orlików to upatrzyłam sobie w 2 miejscach kwitnące i nasiona zbiorę za parę tygodni jeśli nie zapomnę Też mają rewelacyjne kolory. Za 2 sezony będą, ale z orlikami mi się akurat niespieszy. Miałam czarne i żółte, ale żółte mi coś zjadło [ślimaki pewnie!]
Ogród Mirelli 14:34, 19 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I takie ogólne

Ale czyściutko, elegancko
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 14:34, 19 maj 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Różnica jest kolosalna

17.05.2015

16.05.2016

Nie przesadzaj, nadal pięknie, a co do kwitnienia azalii, wiesz co szkodzi, rozmawiałyśmy
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:31, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
I takie tam

[img size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/

ja tez się pytam co to?

Ogród Mirelli 14:31, 19 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I takie ogólne

Mirella, ja nie zdawałam sobie sprawy, że Ty taki teren masz do zagospodarowania
Ogród z rzeźbą 14:28, 19 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Cudny
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:27, 19 maj 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
Front mam prawie cały ogarnięty, kąciki przyciemniane, wypieków i kora rozsyłania...

co to jest za roslinka co tak na zółto kwitnie? fajnie wygląda w tym pasie bardzooo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies