Witam, dopiero zaczynam i patrząc na wszystkie piękne ogrody postanowiłam również się dołączyć - mój ogród nie jest tak piękny jak inne, jest mały i wciąż czuję niedosyt i staram się coś zmienić
Mam nadzieję że przy Waszej pomocy i opinii nawet negatywnej zrealizuje plan nasadzeń satysfakcjonujący mnie
A więc na początek namiastka mojego ogródka
ten poniżej plan nasadzeń troszkę uległ na dzień dzisiejszy zmianie bo są trawy lecz o tym później - bo jest to dzieło świeże
Takie tam szaleństwo zakupowe: krzewy na żywopłot, kolejne liliowce oraz przywrotnik na przyszłą rabatę bylinową (na sadzonki). Mam w planach zrobić sobie miejsce na rozsadnik, gdzie mogłabym szykować sobie rośliny na bylinówkę na przyszły rok.
Zdjęcia sa w porzadku ale krecenie filmików to juz problem.Na pewno aparat lepszy niz telefon do zdjec ptaków. Co do spotkań to sama wiesz jak jest fajnie i cieszę sie ze jest ich sporo.
Kwitnie mi czeremcha ale jest wciśnieta w kąt i mało ja widac.
i jeszcze zbliżenie na podzieloną w tym roku żurawkę, którą zamierzam przemycić do dużych donic.
kolendra w donicy z zielnikiem
i jeszcze pytanie o rododendrona. Mój cunnigham white jest w nienajlepszej kondycji. Przesadziłam go na wiosnę do nowej ziemi, ale zastanawiam się czy tak powinna wyglądac bryła korzeniowa rododendrona ??? Rodek jest u mnie trzeci sezon, nie zawiazał pąków kwiatowych w ubiegłym roku ...