Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Zana 18:55, 22 maj 2016

LyraBea napisał(a)

Anula, jak to z samochodu, przejezdzalas koło mnie? Jak mnie znalazlas? A mnie w domu nie było. Pojechałam na ryneczek po jakieś kwiatki do donicy. Kurcze, zebym wiedziala...
EDIT:
Tak myślałam, myślałam i już wiem! Ze swojego smartfona zerkałaś. Uff, a już myślałam, że byłaś tak blisko i mnie nie odwiedziłaś

O rany, ale się zmyła zrobiła
Zana 19:01, 22 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Dzisiaj zaopatrzyłam się w materiał. Coś sobie zmontuję przy okazji, gdy już nie będę miała siły chodzić w zaprzęgu
O takim :

Padłam ja zobaczyłam tę konstrukcję. Jesteś Wielka Kobieto!!!!!!!
Katarzyna13 19:45, 22 maj 2016

Zana napisał(a)

Padłam ja zobaczyłam tę konstrukcję. Jesteś Wielka Kobieto!!!!!!!

Zgadzam się. Beatko szacunek!!!
Marga 21:12, 22 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Szukam dobrego źródła sklepu wysyłkowego sprzedającego trawy. Chciałabym kilka dorodnych egzemplarzy miskanta Morning Light, Zebrinusa i nie wiem, właśnie, jakie trawy polecicie na ten mój goły plac? Chciałabym na teraz pokryć rabaty czymś zielonym. Trawy olbrzymie wydają mi się dobrym pomysłem. Odsłonię się trochę od ulicy, bom na świeczniku. Zakupiłam w przedsprzedaży marne kłącza, które okazały się martwe na śmierć. Będę się ze sklepem dochodzić o zwrot kosztów zakupu i nie omieszkam przestrzec was przed zakupami w tym sklepie.
Poradźcie mi jakąś kompozycję kaskadową traw Od największej po niziutkie? Pomożecie? I jakieś sprawdzoną miejscówkę na zakupy.

Beatko, widziałaś sławną rabatę Anety? Gdzieś widziałam ją także z podpisem każdej trawki. Może znajdę potem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=50
I jeszcze artykuł Danusi (też grzebie w temacie trawek)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/361-magiczne-ogrody-z-trawami
Może Ci sie przydadzą

A tak w ogóle to jestem pełna podziwu dla Twojej ciężkiej pracy. Niesamowite, że sama dałaś radę. Z racji tego że czeka mnie też sianie trawnika, zgapiam pomysł z paletą do równania terenu
Masz piękne hosty, powinnać częściej je fotografować
Pozdrawiam

justi 23:14, 22 maj 2016

LyraBea napisał(a)

Świetne mini szklarenki, też o takich myślałam, ale nie miałam pomysłu z czego te pałąki wygiete zrobić? U Ciebie to jakieś rurki?
Rumianka 00:03, 23 maj 2016

Obejrzałam Twoje szaleńczo ciężkie poczynania ogrodowe i tylko nie mów, że jesteś słaba płeć...
Anusia 10:08, 23 maj 2016

Beata nadrobiłam zaległości u Ciebie. Podziwiam warzywnik, spory. W dodatku taki kawał dobrej roboty wykonujesz. Sprzęt pierwsza klasa. Ja już teraz wiem jak zabrać się jesienią za kawałek przy murku. Wszystko będzie przekopane, wybrane z kłączy, wygrabione. Motywujesz mnie, sąsiedzi pewnie powiedzą, że chłopa w domu nie ma.
Niestety roślinki kosztują jak tez środki. Ja to już w ogóle nie mogę sobie pozwolić na większe wydatki niż 500 zł, w tym roku ważniejsze sprawy nas absorbóją.
No tak kawka dopita i mykam, pa!
MAD 10:15, 23 maj 2016

LyraBea napisał(a)

O takim :

OMG! Czyli co? Jednak zaprzęg z palety się sprawdza? Współczuję tak ciężkiej roboty ale już za chwilę będę z zazdrością patrzyła na efekty.
Ewa777 11:23, 23 maj 2016

Warzywnik pierwsza klasa Już niedługo będziesz zbierać plony Piękna dziś pogoda, można się opalać
LyraBea 13:16, 23 maj 2016

Dzień dobry

Pogoda przepiękna, ale niestety nie pozwala na prace niwelacyjne, bo nie chce zejść na zawał na takiej patelni. Popracuję pod wieczór. Wiecie co? Pierwszy raz w tym domu usiałam z laptopem na tarasie. Przy mnie stoi szklaneczka kompotu z rabarbaru (oczywiście mojego, ogrodowego) i ja tak po prostu siedzę a nie pracuję w ogrodzie. Aż dziwnie się czuję
Szkoda, że jestem na widoku calego osiedla, ale póki tuje nie podrosną to tak będzie. Ale i tak fajnie jest