Ten kolor jest tak śliczny, aż nie naturalny.. nie da się go zapomnieć-chyba stąd nazwa
Rzeczywiście szklarnia pierwszy sezon w użyciu a już tyle roślinek mam wcześniej..nie do przecenienia. Posadzone są już pomidory, ogórki i będzie jeszcze fasolnik chiński. Na wysiew nasion mam miejsce pod stołami
Pokazywałaś ostatnio u siebie-też je lubię, za piękne listki i niemal czarne łodyżki, czyli adiantum pedatum imbricatum:
Kolejny dylemat - pamiętam, ze ubiegłej wiosny wyrywałam kostrzewom kłosy, coby nie zakwitła. Chyba po kwitnieciu robi się brzydka. Ponieważ moja kostrzewa w tej chwili ma już ogromne te kłosy, wzięłam się za ich usuwanie. Ale po takim zabiegu roślinki wyraźnie tracą na urodzie. CO więc robić - wyrywać te kłosy, czy jednak nie?
Sylwia namawiała mnie by jakieś porównania pokazać, więc coś znalazłam. Pośmiejemy się
To moja "rabata" pod sosnami w 2013r.Wtedy sądziłam, że jest całkiem ładnie
Rabata pod sosnami dziś
u mnie pozakwitały w miejscach gdzie ich nie sadziłam, małe kępki kitły kilkoma kwiatkawmi, trzema, dwiema a nawet jednym i postanowiłam dziś, ze pozostaną tam gzie wybrały sobie miejsce a te sadziłam na tej rabacie zgodnie z planem
Wczorajsze zakupy
ta na prezent dla koleżanki
cudna jest i jeszcze takich nie spotkałam
a te do ogrodu chciałam taka jak u Małej Mi , ale nie było ta podobna