Rabata z niwaki coraz bardziej mi się podoba a to za sprawą rozrastających sie gracymilusów i hacanchloe - dosadziłam pod cyprysa dodatkowe hosty aby zasłonić jego gołe nóżki zanim hortensje się nie bujną
i taki mały przegląd
najpierw nowe rabaty
stożkowa zaczyna nabierać masy posadziłam tam rośliny kwitnące na różowo i purpury musze dosadzić ciepmy fiolet np szaławię caradonna
A mój ma okres że mógłby się tulić cały czas Co chwilkę przychodzi i mówi "mamo, przytul" Rozbraja mnie tym.
Musisz się chyba spieszyć z tym przyjazdem, bo w tym roku jakieś plagi nawiedziły mój ogród i może nie być co ratować niedługo
Nawet jak pnie opryskasz, to nic się nie stanie. Tylko liści/igieł nie pryskaj. Co do sumaka - nie wiem, czy dobrze rozumiem: chcesz się pozbyć odrostów, ale żeby duże nie ucierpiały?
Witam i proszę o pomoc w sprawie mojego rocznego trawnika, który opanowała kwitnące trawa jak na zdjęciach poniżej. Czy mogę coś z tym zrobić bo nie wygląda to zbyt dobrze. Sialam mieszankę Barenbrug solide na dwie tury i w pierwszym przypadku nie mam tej kwitnącej trawy