Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 09:12, 12 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dzisiaj po pracy znowu, tadam...
Druga kratka jest i zaczęta obwódka po drugiej stronie przedogródka przy rabacie z The Fairy
No i moja pissardi z B., chyba ma się dobrze

tadam... pracuś też jesteś, pissardi ma się dobrze, możesz ją ciachać będzie miała śliczne nowe przyrosty, to wytrzymałe drzewko, wypuści nawet z pnia
U mnie przy domku gospodarczym to już przed deszczem można się schować pod nią taka duża
Kratka świetna i chyba sobie zrobię pergolę o takich wymiarach by te kratki kupić i zamontować gotowe. Świetnie to wygląda
Malutki pod lasem 09:09, 12 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Lawenda ma piękne zielone przyrosty
Jaśminowiec ma pączki, będzie kwitł, w tle liatra zeszłoroczna z biedronki
Liliowce w tym roku też mi zakwitną
No i Queeny

Aniu śliczna kompozycja, już wiem jaki kolor mam do swoich dosadzić
Anulajda w raju 09:08, 12 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Czy ciachałaś już którymś łebki?
Pokazałabyś jak to wygląda? A łodygę ucinasz do połowy czy zostawiasz całą?
Martwię się o ten moment po przekwitnięciu ...

Już prawie wszystkim,urywam najpierw łebki potem ścinam patyki zostawiam liście jak są jeszcze okey potem targam za resztę pomagając sobie takim moim przyrządem i suszę pod świerkami od strony niewidocznej dla moich oczu jak mają taki kolor jak na zdjęciu i z łatwością odchodzi łodyga od cebulki to rozdzielam i dalej suszę same cebulki ale to już pod zadaszeniem w drewutni,
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:07, 12 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

To mój ukochany berberys green carpet który jesienią jest rudoczerwony - o taki :

Wpadłam przypadkiem i znalazłam cos dla siebie
Ten berberys green carpet ile już ma lat? Wygląda na spory okaz Ile może mieć wysokości?

Piwonie drzewiastą pooglądałam Śliczna. Warto było czekać
Nelumbo - lotos 08:58, 12 maj 2016

Do góry
Utrzymuj Piotrek czystą wodę, nawet kosztem jej wymiany. Dolewaj o tej samej temperaturze co w szkle.

W takim stanie, czyli jak wypuszczają pierwsze korzenie, nadal trzymamy w wodzie - bez podłoża.

Do ziemi wsadzamy lepiej rozwinięte, jak pojawia się cieniutkie kłącze. Taki lotos żyje już z podłoża, a nie z zapasów nasieniu.

Ogród Ani :) 08:54, 12 maj 2016

Do góry
Hmmm kota nie mam i raczej mieć nie będę :0 Mam psa, który namiętnie koty po placu goni zahaczając co rusz o rabaty/rośliny swoim dwudziestokilowym cielskiem :/

U mnie w wewontu albo o kotach albo o kochankach albo o widłach hi hi

Pragnę poprawić swój wcześniejszy wpis Ma być siarka granulowana a nie pylista Ale najpierw ph gleby trzeba zbadać i zobaczyć czy będzie w ogóle potrzbna

Buziak z rana dla Wszystkich
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:54, 12 maj 2016

Do góry
Maj....

Konwalie:

i niezapominajki...a róża na pniu ma już pąki.

I jeszcze jedno- czy ktoś potrafi zidentyfikować "to coś"??? Problem z zimy- w mieszkaniu łaziło i fruwało mi tego sporo, obecnie na szczęście nie zaobserwowałam. Zauważyłam zależność z drewnem kominkowym, ale może się mylę...

Ogród Mirelli 08:52, 12 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wczoraj dostałam prezent od eMa - 20 par rękawic hi hi. Bardzo się ucieszyłam, bo to moje ulubione do prac ogrodowych Zaopatrzona jest na ładnych kilka lat

Ale super,ja mam juz taka bede w rekawicach tez musze sie wybrac do sklepu .Piękne kolorki Super praktyczny mąż
Wszystkiego po trochu 08:42, 12 maj 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dzisiejszy poranek

Cudny poranek Mireczko ,jesteśmy tak blisko a moje Rh jeszcze w pąkach, nawet nie pękaja.Czekam wiec Widze ze piwonie cudowne beda ,moje mniej wiecej na tym samym etapie.
Ogród, mydło i powidło. 08:40, 12 maj 2016

Do góry
Żywopłotu z tuji dawno nie pokazywałam. Różne opinie czytam na temat odległości sadzenia i już sama nie wiem, czy zostawic co 50cm, czy rozsadzić co 70cm.

katel napisał(a)

Pierwszy kwiatuszek kasztanka jarzębolistnego.

Serduszka Burning Heards.

Te rośliny pierwsze na oczy widzę Jak to człowiekowi cały czas wiedzy brakuje. Serduszka intrygująca.
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:39, 12 maj 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Miche owsianki zjadłam i dalej się na to zdjęcie gapię ...cudownie
Przerwa na kawę... 08:35, 12 maj 2016

Do góry
Skrzynka do aranżacji niestety nie mogłam dodać w poprzednim poście - co z tym fantem zrobić nie mam pomysłu
Nasz przydomowy ogródek 08:34, 12 maj 2016

Do góry
Kasiu bawarskie piwo musowo pić. U was pewnie pija je wszyscy.

Haniu no i tego się trzymamy. Ważna zawartość a nie firma czy nazwa. A że już skrzyp polny znalazłaś?

Madziu dzięki. Wiosna w pełni.

Gosiu byłem przed chwilą u Ciebie - można oczy zgubić.

Halinko tak to klon. Wstawię zbliżenie mojego Canningham White. Twój pewnie inna odmiana.

Ogród wśród pól i wiatrów 08:34, 12 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Jolu zanudzaj nas częściej fotkami
Uwielbiam Twój ogród

Dzięki Aniu Hmm.. jak mam zanudzać, to może larisski wczorjasze w dalszej i bliższej perspektywie Muszę przyznać, że wielgachne porosły Ciekawa jestem, jak się w tym roku zachowają, bo w ub. zrzuciły ok. 1/3 pąków Ponoć taki ich urok osobisty..

Miłego dnia Aniu
Mirkowy ogród (początki) 08:30, 12 maj 2016

Do góry
Takich miniaturowych bratków mi się nasiało mnóstwo

Floksikowo

Miłego dnia wszystkim życzę
Trudny teren - dużo pracy! 08:30, 12 maj 2016

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Dziękuję za miłe słowa pod kątem komunii

Enya75 to szczera osoba więc nie mogło być inaczej

Plus praca z dzisiaj i na ten 0,50x3 metry pasvprzypadly 3 taczki gruzu. Mąż miał dość przekonywania.

No to się napracowaliście, ale zobaczysz jaka satysfakcja Ja kopie i grabię prawie od tygodnia, a efektów nie widać . Jak zobaczysz to od razu poczujesz się lepiej
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 08:27, 12 maj 2016

Do góry
mikami napisał(a)
Dziś w końcu udało mi się uporządkować rabatę z przodu domu i przyciąć główki tulipanów teraz czekam na zamówione Red Barony by dosadzić

Fajnie to wygląda. A wokół tej środkowej trzmieliny będą lawendy?
Mirkowy ogród (początki) 08:24, 12 maj 2016

Do góry
Sadzonki hortensji w wodzie

W ziemi

Ukorzenione zeszłoroczne Anabelki
Zielonym do góry... 08:20, 12 maj 2016

Do góry
bez lilak w porannym słońcu niestety nie mój ale szczepki wziałem w jesieni i już rosną

i moja Królowa Jadwigi zaczyna spektakl w sumie fajnie że tak późno...po magnolii i pissardi będzie czas na rhodki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies