Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 00:04, 30 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
Mirus po tym co napisałas u mnie i Malej Mi nie powiem co o Tobie myślę , domyśl sie sama. Wstydziłas się????????????????????????????A do którego przedszkola chodzisz??????????

Bogdzia wiem okazja była jedyna i wyjątkowa ale wszystkiego mieć nie można.
Na pw się wytlumaczę to zrozumiesz. A z przedszkolem Cię zaskoczę nie chodziłam ale od września idę

U nas takie upały że azalie mdleją bo za ciepło.

Dla Ciebie

teraz muszę się jakoś przestawić na inne tory

mira 00:13, 30 maj 2016

opisałam się i mi wyleciało

skoro już jest jutro, pozdrawiam wszystkich

muszę się ogarnąć,
co nafocilam u Kasi pokażę niebawem
na razie malutka zajawka

pozdrawiam
Pszczelarnia 09:20, 30 maj 2016

Obejrzałam. Zajawkę też.

Dębik ośmiopłatkowy - pamiętaj o dolomicie dla niego. Ja mu sypię marmur pokruszony, bo u mnie raczej kwaśno w ogrodzie.

Czyli teraz powolutku dochodzimy do siebie. Skąd to znam?

mira 19:13, 31 maj 2016

Ewa dziekuje ci bardzo za czujność dzis debila podlalam wodą po gotowaniu jajek to na początek.

Odlozylam dochodzenie do siebie na poxniej.
Dzis widzialam twoją piwonie cudna
Donica duża to nie brałam żeby miala bliżej.
Za to widzialam2 metrowy lubczyk szok i mam torbe ciekawych roślin

Pozdrawiam
paniprzyroda 21:16, 31 maj 2016

Zajawkę obejrzałam i czekam na cd. w wolnej chwili. Torba ciekawych roślin mnie zaintrygowała
Gruszka_na_w... 22:43, 31 maj 2016

paniprzyroda napisał(a)
Zajawkę obejrzałam i czekam na cd. w wolnej chwili. Torba ciekawych roślin mnie zaintrygowała

Pani Przyrodo, podzielam zaintrygowanie
Byle nas nie oskarżono o sianie intryg

Mnie ciekawią jeszcze te leżaczki na pomoście. Z czym je powiązać w zgrabny duet?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:56, 31 maj 2016

paniprzyroda napisał(a)

Proszę o cierpliwość, zdjęcia trzeba zgrać z 2 aparatów i najpierw przesłać do ogrodniczki.
A torba - żeby nie trzymać w napięciu - wypasione sadzonki werbeny, penstemon, serduszki białe takie leśne jak je nazywam, i koperek o smaku i zapachu anyżowym - niesamowity i kolor ma brazowawy - jutro mus to powsadzać do dobrej ziemi do doniczek i niech się u mnie zadomowią . A ! i jeszcze przechwycona u Bogdzi bylica luizjańska fajne co?
mira 22:59, 31 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pani Przyrodo, podzielam zaintrygowanie
Byle nas nie oskarżono o sianie intryg

Mnie ciekawią jeszcze te leżaczki na pomoście. Z czym je powiązać w zgrabny duet?

zeby intryg nie było napisałam powyżej co w torbie.
Na pomoście to stare krzesła które fajny klimat tworzyły - z czym powiązać? - duet ze mną jak sobie tam siedzę o zachodzi i kumkania żab słucham - co ja gadam one nie kumkały tylko się darły ale to było miłe.

mira 23:10, 31 maj 2016

Z

Hosta Halcyon - zaczyna pozyskiwać moją sympatię - ma twarde liście i ślimaki ją nawet omijają /chyba że jutro to zdementuję/
zresztą teraz wszystkie hosty cudne są

tu ta hosta po lewej ta mniejsza

taką stipę wykopałam miałam wywalić ale wyskubałam te zielone i do doniczek - zobaczymy co wyjdzie

Mala_Mi 03:01, 01 cze 2016

Serduszka nazywa sie Aurora.
A ja zaraz koncze walke z czeresniami..dzemik do sloikow zapakowac i do spania. Sprzatne innym razem... mam dosc. Budzik chyba przestawie na 6.45.
Czeresni tez ci moglam dac na droge...