Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 20:39, 11 maj 2016

Do góry
No i stało się - ciachnęłam rodka Germania choć nie wiem czy jeszcze go nie skubnąć tą jedną wystającą gałązkę.
Szkoda mi go wyrzucać było choć z pięknego okazu patyk się zrobił. Częściowo susza, słońce i grzyb go zaatakował ale widzę że po kuracji na grzyba i magnezowej powoli odżywa. Mnóstwo nowych listków dostał od korzeni i na patykach co mu zostały. Może jeszcze bedzie piękny. Na razie trochę straszy przy porannej kawie na tarasie ale nie chce go teraz ruszać. Dostanie jeszcze trochę końskiego obornika i może za rok będę znów miała piękne kwiaty.
Ogród dla moich synków 20:38, 11 maj 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Mam nadzieję, że w tym roku dam radę to ogarnąć...

Lilaki już prawie...

Hosty w kółku wychodzą gdzie chcą

Buszuje w twoim ogrodzie
Lilaki pachną pięknie za to maja druga stronę ta gorsza Jak sobie radzisz z odrostami które wychodzą z ziemi pod nim? Nic pod nim nie dawalo rady
Ja sobie nie radziłam i usunęłam drania ! Pomimo tego jeszcze odbijają te niesforne lilaczki :/
Tonący w bieli 20:33, 11 maj 2016

Do góry
Moje piękne brzozy mają dziurawe liście. Nie wiem czy to nie wina gradu ale na jednym listku siedział taki osobnik.

Moja "przyziemna" :) pasja 20:32, 11 maj 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Czosnki kwitną

Jagoda a Ty co roku ten berberys Eracta tak tniesz??

I co to za trawki na tym drugim zdjęciu?
Rododendronowy ogród II. 20:31, 11 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Macham... chociaz u Ciebie na bieżąco ..w miarę ..

Ja u Ciebie tez na bieżąco. Dzis Ci pokażę Twojego Petera, zaczyna kwitnąc.

Tonący w bieli 20:28, 11 maj 2016

Do góry
Witam i dziękuje.

Kocham dopiero co skoszony trawnik.

Kolejna, trzecia już magnolia posadzona

Rododendronowy ogród II. 20:28, 11 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

No to super wiadomości
Czekam na fotki koperkowej i laurki

Najpierw Laurka na razie w pąku . Widac ze mróz źle ja potraktował bo i pąk i listki przypalone.

No i moje trzy rodzaje piwonii koperkowych

Podwórkowa rehabilitacja 20:27, 11 maj 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ten irys w oczku ( bo to chyba irys?)tak się rozrósł od zeszłego roku, czy miałaś go wcześniej? Mój jakoś słabo przyrasta, będzie może jeden kwiatek. Ślimaków nie zazdroszczę, potrafią narozrabiać.

Był taki, tylko ja go nie pokazuję jakoś, nawet nie mam tej burzy żółtych kwiatów na zdjęciu. Takie tylko komórką znalazłam. Jak coś to się chętnie podzielę.

Ogród i co dalej 20:23, 11 maj 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Wierzę Ci , dlatego rób to na miarę swoich sił . Ja również sama dziergałam rabaty z namiastką pomocy . To jest ciężka fizyczna praca a wiem , że masz maluchy w domu.
Wiesz jak gruby może być ten beton w ziemi? Jak daleko sięga ? zrób zdjęcie jak prosiłam i podumamy ...

1 zdjęcia to tam gdzie beton , niestety nie wiem jak jest gruby, kropki to krople na szybie przeszła ulewa

2 zdjęcie to tam myślałam żeby posadzić drzewo + hortki nie ma betonu , była piaskownica , po lewo na zdjęciu widać resztki
Małymi kroczkami do celu... 20:21, 11 maj 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Paulinko rewelacja!! Jakie piękne czosnki! Powiedz mi proszę czy pod klonem są posadzone tawuły? A przed nimi wrzosy?
Buziaki
Ogród tworzony z pasją 20:19, 11 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Melduje, że u mnie zlało przed chwila na maksa.

A tu poranne fotki jeszcze przed deszczem

Pięknie! ale zazdroszcze deszczu, u nas cały czas susza.
Nasz przydomowy ogródek 20:16, 11 maj 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Violu 10 litrów to najwyżej na 2 podlewania wystarczy. Moja już też tęgości nabiera. 16 maja podlewanie.

Kasiu tak to bywa z sąsiadami zwłaszcza w dzisiejszych czasach.

Halinko no to niech złoto procentuje. Wczoraj - jak przeczytałem u Bożenki z Hortensjady że podlewać hortensje "Magiczną Siłą", to myślę sobie - kurcze nie mam tego nawozu i mus po niego skoczyć. Zajechałem do poważnego marketu z działem ogrodniczym - nie ma tego nawozu. Pojechałem po drodze do innego ogrodniczego i pytam o Magiczną Siłę do hortensji. Pani mówi że nie ma takiego, ale są inne doskonałe. Skwitowała to tak: panie - to wsio ryba, oni to łopatami mieszają i dają różne nazwy aby podbić kasiorę he he he.
Kupiłem więc inny o kładzie takim jaki pasuje hortensjom i git.

Haniu odpoczynek tak a kufle z zawartością mogą nie istnieć. Nie lubię piwa brrrr.

Nowe oblicze wiosna prezentuje u mnie.

Forsycja i barwinek się kłaniają.

Cudnie
Tu ma być ogród :) 20:15, 11 maj 2016

Do góry
Po południu przyjechał kamień na przedpłocie, mały fragment nawet udało się już zasypać.
Roślinek prawie nie widać, ale trochę urosły od posadzenia

Bawarka 20:15, 11 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Kasiu i to jest motto z ogrodowiczkowania, tak samo myślę i tak samo postępuje, chwasty ograniczam jak mogę i gdzie się da, ale i tak będą, najważniejsza jest przyjemność oglądania i podziwiania efektów naszej pracy....ja teraz podziwiam Twój ogród i cudo na pergoli

Aganiu to cudo to Rubens To stara fotka ale ciagle ja przypominam...

Wlasnie zaczyna sie pomalutku jego pokaz a ja...nie mam aparatu w domku. Ale juz za pare dni nadrobie

Ogród dla moich synków 20:13, 11 maj 2016

Do góry
Marga napisał(a)

A to mnie tak poniosło z tą falą Lubię kosić.
A skoro miałam juz kosiarkę na chodzie, a eM ociągał się z koszeniem łąki, to jeszcze sobie taką ścieżkę do rzeki zafundowałam

Fala świetna taka niekończąca się i tajemnicza
Doczytuje ze to ścieżka do rzeki !!! A ja nic nie wiedziałam ze u ciebie jest rzeka ach te zaległości w podczytywaniu
Typografia ogrodu 20:10, 11 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
piękna rododendronowa ! pierwszy raz widzę
serio? Rh kupilam chyba dwa lata temu... tylko mnie wnerwiaja bo szybko przekwitaja.ale bronia sie zimozielonoscia
Tak dla zlokalizowania to jest tutaj (zdjecie nie bylo przeznaczone do publikacji zatem weza i doniczek udajemy ze nie weza i doniczek niema)
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 20:10, 11 maj 2016

Do góry
Ogród zapracowanej mamuśki 20:10, 11 maj 2016

Do góry
Czy może ktoś będzie wiedział?
Czy da się uratować klona szczepionego?
Cała korona odpadła na szczepieniu. Teraz w wodzie ją trzymam żeby nie zwiędła.
Czy można jeszcze raz go zaszczepić?
Czy na straty przeznaczyć?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:06, 11 maj 2016

Do góry
<Moje 5 pomidorków z kwiatami

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:04, 11 maj 2016

Do góry
Te białe to Rododendron Cunningham's White- przy takim upale kwitnie z1,5 tygodnia, przy deszczu szybciej kwiatki się psują.
Na Twoją działkę jeszcze go nie kupuj, jak domek postawisz i zrobisz dla niego odpowiednie miejsce z drenażem i odpowiednia glebą, Glina nie jest dobra dla Rh i azalii,
Azalia pontyjska to ta żółta. Ta i na słońcu wytrzyma, i mniej z nia problemów grzybowych, gubi liście na zimę.

Obiecany Orlik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies