Co to jest na zdjęciu? nie rozpoznałam, a ciekawie wygląda.
Piękne widoki nam zafundowałaś, ale stanowczo za mało... Wiem, że jest co u ciebie podziwiać Jak nie masz czasu to dobrze, znaczy że "coś" się dzieje znaczy, że dobrze się dzieje
Ulica jest z prawej strony, ten kominek zasłonięty podkładami z lewej, u dało podjazd i dom. Taras i ścieżkę do rodziców zamierzamy przebudować, ale nie teraz, tylko w bliżej nieokreslonej przyszłości.
Dziś na mojej choinie kanadyjskiej wsadzonej wiosną ub roku zauwazylam czarne jakby muchy ( ale maja wydłużony odwłok - czy jak to sie zwie ), na kilku gałązkach są też czarne plamki - mszyce ? czy jedno ( muchy ) z drugim ( czarne zgrubienia ) ma związek ? W piatek opryskiwałam je pinivitem do iglakow zeby je wzmocnic ( dobrze zrobilam )? i nic takiego nie miało miejsca. [img [img
Poszłam po krasnalke starszą do szkoły w drodze miałam kupić tylko ziemie do rozsady i ledwo wróciłam hi hi
Lobelia biała zwisająca
Pelargonia żywy róż zdjęcie przekłamuję kolor-nie sposób się jej nie oprzeć
Filomeno czekałyśmy na Ciebie do momentu kiedy się z Gosią zgadałyśmy, że nie dojedziesz. Było naprawdę świetnie . Do reszty miałyśmy dzwonić ale już się wtedy dziewczyny wpisały na stronie, że nie dotrą.
Machamy i my !
Zakupy raczej skromne były, to chyba ja lub Amelia największe zrobiłyśmy - chociaż i Gosia kilka reklamówek miała . Ja trawki kupiłam bo były takie których akurat poszukiwałam i kilka innych roślinek których wcześniej nie namierzyłam w sklepach.
Wstawię zdjęcie, ja też lubię oglądać zakupy innych .
Miskant Memory, Carex Gold Fountain, Imperat Cylindrica Red Baron, Hakonechloa, Vertigo, proso rózgowate Squaw, rutewka orlikolistna, rutewka, wielosił i łubin którego nigdzie nie mogłam namierzyć .
Witajcie, moj obecnie wyglada jak na zalaczonym obrazku,
posadzony w zeszlym roku. Mysle, ze mimo iz nie bylo siarczystych mrozow, to jednak podmarzl. Niby cos tam odbija niesmialo, poczekam jeszcze. Chyba, ze to normalne, moze ktos wrzucic zdjecie swoich, jak wygladaja teraz?
Dziękuję, że o mnie myślisz Ale z oprawy kamieniem jednak (prawdopodobnie) zrezygnujemy ze względu na różnice poziomów. Z jednej strony murek miałby 30cm wysokości, z drugiej pół metra... Nie wyglądało by to dobrze Tylko podkreśliłoby spadek terenu.