Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:24, 25 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko dziwna bo zimna, mokra, galopująca wiosna w tym roku.
O 6 rano jechałam do Krakowa, biało było na trawie.

Wczoraj u mnie i grad i śnieg i deszcz, potem jako tako, ale zimno i dziś też.
Posadzona Gienka.
Wczoraj byli goście z forum i Ewa twierdzi, że Black Tulip ma ładniejsze kwiaty, jak Genie, niestety w tym roku mam tylko liście.

a tu gdzie wbite bambusy będą te 4 nowe.
Mój jest ten kawałek ogrodu 10:22, 25 kwi 2016

Do góry
Buczka zazdroszczę, grujecznika też. Kiedyś i ja znajdę miejsce na takie drzewka

Co do zakupów, kupiłam dużo mikołajka, chciałam szpaler niebieskich kwiatków przed żółtawymi thujami. Normalnie zakup roku... Po posadzeniu szłam obok starych mikołajków i zobaczyłam to, rozsiał się jak głupi dookoła starych...

Kupiłam też różne kocimiętki, ale już przehandlowałam, bo sobie przypomniałam, że przy różach miałam iść w bordo a nie w niebieski

Kupiłam szałwię omszoną, różową gaurę i vertigo, już w donicach.

Czego NIE kupiłam
-bukszpanów
-dereni Elegantissima
-choiny kanadyjskiej (była w jednym miejscu w szalonej cenie)
-żadnej róży, ale to da się naprawić
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:20, 25 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Bardzo lubie to miejsce...

jeszcze je trzeba dopracować...ale dzięki
trawa dosiana, na ogrodowe czekam aby się zebrały, ciut rabatę rozszerzę, dojdą Elaty na rogu
a cyprysik mi przemarzł, do wywalenia, długo był dzielny
wsadzę konikę.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:17, 25 kwi 2016

Do góry
mp_krk napisał(a)
Zaglądam z rewizytą a tu...cudne te widoki masz naprawdę wielkie WOW !

Dzięki, Marcinie. Wybierałeś niewłaściwe miejsce na budowę domu Trzeba było lekko zmienić kierunek w lewo...
Ta przestrzeń dostarcza nam wielu wrażeń
Od początku 10:15, 25 kwi 2016

Do góry
Weekendowy wypad na działkę do rodziców spowodował, że w naszym ogródku pojawiła się nowa roślinka, tyle że, nikt nie wie co to za odmiana pnącej róży, może u której z was ten gatunek się pojawił i jest w stanie podać nazwę tej roślinki?, byłabym wdzięczna, oto i ona.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:12, 25 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

To nie ona i nie idzie w masę...pomyliłaś Genie z Suzanne, Genie ma dopiero na patyku 4 kwiatuchy

Aganiu czy ona ma kwiaty na szczycie gałązek ?
Ile Twoje drzewko może mieć lat, i ile ma "wzrostu".
Łażę po wątkach i oglądam wszystkie Genie na Ogordowisku i zadaję pytania ...bo ją mam ale nie kwitnie , ponoć ma jeszcze prawo
Magnoliowy szał w klonowym królestwie dziekuję, ze mogę po nim pospacerować
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:05, 25 kwi 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Gienie

I prezent od KAsi i Rysia przepiękna

i Zarcia - smutna po wyjeździe Gości

Musiałam zacytować bo piękna jest ale prezent dorównuje jej w 100%
Nareszcie wiem, gdzie Genie ma miejscówkę. Siedzisz na huśtawce i widzisz ją również prawda? Kasieńko, Grzesiu no macie tak pięknie, ze słów brakuje cuuuudownie a wyczesane wszystko perfekcyjnie.
ściskam Kasieńko, odpocznij proszę nie jedz tych tabletek !!!

PS Mnie by też smutno było
Daleki od ideału..... 10:04, 25 kwi 2016

Do góry
Wczoraj mimo złej pogody (zimno, deszcz) brrr, wybrałam się na wiosenny kiermasz. Pochwale się nowym nabytkiem,

piwonia drzewiasta. Na razie w domu, boje się że zmarznie. Powoli będę ją hartować.
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 10:02, 25 kwi 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Kasiu, zacznijmy od początku

Mówisz, że front masz skąpany w słońcu i dom twarzą skierowany na południe... ale...
po posadzeniu szpaleru tuj rabata będzie przyjemnie cienista, bo tuje zasłonią południowe słońce i w ten sposób uzyskamy rabatę na północ Zrozumiale?
Możesz posadzić bordowe drzewka, min. 2,50m wysokie (by korona wystawała ponad strzyżony z tuj żywopłot. Pod tujami posadź pas hortensji. Długi pas hortek będzie spektakularnie wyglądać
Na tej 4ro metrowej rabacie daj także hortki, a bliżej chodnika kule z cisa, lub buksa w carexach lub dla rozjaśnienia hakonechloa jakaś żółta + zimozielony kopytnik. Na wiosnę cebulowe.
Sztampowo, elegancko, bez kolorowego oczopląsu, bo ten zrobisz z tyłu, w ogrodzie.

Edit. Jeśli mogę prosić to zaznacz na mapce gdzie dokładnie jest ta, planowana rabata z modrzewiem. Wymiary tyż bym kciała

Toszko, dzięki wielkieże Ci się kce

Oto plan z wymiarami:

Czerwone kółko to raba ta pod oknem. Będę chciała ją pociągnąć do tarasu. Na tarasie planowana jest pergola (mniej więcej jak są donice z obrzeży, czyli połowa tarasu będzie pod pergolą).
Szerokość rabaty - myslę, że około metra (+ 0,4 m opaska z kamyczkami)

Toszko podpowiedz proszę co dać na małą rabatę z obrzeży koło bocznych schodów przy podjeździe ( 3m x 0,40 m)
Mała Eleczka 10:02, 25 kwi 2016

Do góry
To ostatnio częsty widok nad ranem.

Dziś było tak zimno, że włączyłam ogrzewanie w domu.
Rok temu o tej porze robiliśmy grila i siedzieliśmy do późna na ogrodzie. Wczoraj w kurtkach zimwych patrzeliśmy kiedy wyjdzie słońce zza chmur.
Kamienny ogród patykiem malowany 10:00, 25 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
zachwyciłam się jak zawsze zresztą

Dzięki i pozdrówka

Ogród z koniczynką 09:57, 25 kwi 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)

wow super
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:57, 25 kwi 2016

Do góry
HANIA
ale superaśny wiersz do naszej kolekcji, wielkie dzięki kochana
07_RENE
no uśmiałam się, to kosz na karmę, a na nim naklejka psa
BASILIKUM
Iza dziękuję
za zimno teraz, by cos dalej działać, a Tobie może pomożemy coś wymyślić
ALICJA169
no widzisz, Hania tak napisze, że u każdego dopasujesz, mają z nami zagwozdkę chłopaki, trzeba o nich dbać
BOGUMIŁA
Bogusiu, na żywo jest fajnie
ale zimno bardzo, na razie stop z sadzeniem
doszły kolejne 4 magnolie
1 Cleopatra
1 gwiaździsta,2 Lennei Alba
teraz będzie 18 sztuk
Ogród z koniczynką 09:54, 25 kwi 2016

Do góry
Część zdjęć usunęłam...Kupiłam w B clematis montana
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:48, 25 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Troche poczytalam co slychac w nasionkowie.
U mnie wszystko czeka na inne czasy. Mam glebogryzarke a i tak nie mam kiedy zrobic szklarnii i warzywnika.
Pytalas o pomidory... wegetuja w za ciasnym.

Widok na Lanckorone... jak z najlepszych fotografii pejzazowych.

Z tel. Klepie wiec sa literowki.

Ania, miło, że zajrzałaś
Moje pomidorki za chwilę zaczną się garbić na półkach. Jakby tylko się ciepło zrobiło, pójdą do hartowania na zewnątrz.
Z rabatki przed domem.
Ogród w Alei Lipowej... 09:48, 25 kwi 2016

Do góry
Kwitnie magnolia, ale z tego zimna prawie kwiatów nie otwiera

Ogród z koniczynką 09:43, 25 kwi 2016

Do góry
W imprezie wzięło udział ok 200 motorów crossowych...jadąc w 3 grupach...

Ogród z koniczynką 09:39, 25 kwi 2016

Do góry
W niedzielę za namową eMa poniosło mnie na Moto Cross. Z początku uważałam, że to nie dla mnie taka impreza, ale z momentem odpalenia crossowych motorów przez zawodników, ryk porwał moje emocje niczym pędzący wiatr. Głos ryczących motorów niósł się echem po okalającym lesie...Z każdym okrążeniem zawodników kibicowałam coraz bardziej, a najbardziej tym wariatom, którzy jeździli niemalże na stojąco, jakby mieli ogień pod siedzeniem..A rwali do przodu z taką prędkością, że z ledwością rozpoznawało się nr startowy...Mówię Wam, nie dało się spokojnie stać z wrażenia, emocje wzięły górę...Tylko było tak pieruńsko zimno, że czapka, sweter i 2 bluzy polarowe nie zabezpieczyły moich członków ciała przed wiatrem...Czułam się tak, jakby mnie tam w środku, w tych ciuchach, wcale nie było, tak przewiewało. Miałam również coś ogrodowego przy sobie...rękawiczki robocze, jeszcze nówki zawieruszyły się w kieszeni, a jak bardzo się przydały, bo osłoniły przed lodowatym wiatrem moje ręce...

NewLife w ogrodzie 09:37, 25 kwi 2016

Do góry
Moja Maszeńka bardzo mi pomagała przy projekcie stojaka na drewno

Wyszło mi coś takiego

Zapomniałabym o ostatnich nasadzeniach w połowie października. Udało mi się tanio kupić 50-70cm tuje. 30 sztuk zaczęło rosnąć wzdłuż płotu działki do zagospodarowania

I w ten sposób dobrnęłam do końca ubiegłego sezonu. Dziękuję Wam wszystkim wytrwałym za przebrnięcie przez moją historię obrazkową.
Chciało by się móc napisać, że teraz będzie z górki, ale tak naprawdę to właśnie teraz zaczęły się dla mnie schody. Niech ta tęcza będzie symbolem mojego sukcesu w realizacji ogrodu krok po kroku.
Jak wspomniałam, jestem w trakcie rozrysowywania planu ogrodu. Ogólny zarys mam w głowie. Natomiast do szczegółowych projektów mi daleko. Musi być dobrze. A właśnie, że dam raadę! Z Wami!
Bo mam nadzieję, że mogę liczyć na Wasze doświadczenie? Z góry dziękuję :*
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:34, 25 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

piękny widok, też bym go nie zasłaniała
Gosiu co to za melisa czekoladowa? czym się różni od normalnej?

Agatka, no nie można zasłonić. Teraz już rozumiesz
Oj, pomyliłam się, nie melisa, mięta przecież
Na bylinówce takie delikatne maleństwo zakwitło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies