Hej Ewciu przybiegłam zapytać jak Twoja hortensja pnąca - czy ładnie ruszyła po zimie?
żółte...to nie widziałam takich naparstnic)) dziewanny pewnie rózno kolorowe są a te na fotce . rózowe i kremowe ..albo majtkowe ...mozna pomylić ...w Angli dziewanny widziałam brudno różowe i brudno białe ale wysokaśne na ponad 2m ...myślałam ze to dziewanny 2-dwiedychy ..cokolwiek by to nie było ..to chyba przesada?
Ewa , dla Ciebie takie
I jeszcze tulipanowo
maty znam ...kiedys 9nie w tym domu) osłaniałam nimi altane przed wiatrem ..skutecznośc była jako taka ...ale żywotność slabsza ..ale to było ze 12-15 lat temu to moze te dzisiejsze juz są zywotniejsze....oby chroniły przed slimakami ...bo nasiona chwastów napewno wychwycą w duzej mierze. ale dużo się u ciebie dzieje ...bo teraz o kielichowca zapytam ...odstrasza nornice? zaobserwowałaś tzw martwy rejon?
kup jakiś z botanicznych na początek są bezproblemowe https://e-clematis.com/pl/c/Grupa-Atragene-powojniki-botaniczne/8
Dzisiejsze fotki po deszczu....
Kuszą mnie powojniki.... sprawiłabym sobie jednego na próbę, ale się zdecydować nie umiem
No...może teraz się uda... Udało się...hurra!