Bogdziu, Irenko W donicach zimowały miniaturowe hosty i ziółka. Hosty na czas letni postawię przy wschodniej ścianie budynku, zioła zostaną na słoneczku.
truskawka pnąca i poziomkówka
szczaw i oregano, teraz mizerne, ale jak ruszą to będzie pełna donica
i hosty
Dużo zdjęć robie telefonem bo zawsze go mam. Czasami aparatem a ta nazwa cholerna sama się wpisuje w opublikowane fotki. Nie da sie tego zlikwidować tylko można pojedyńczo edytować a na to czasu brak. Wiec nazwa aparatu taka reklama wymuszona zostaje. Spoko co u mnie na fb to i na forum. Tam łatwiej dodać fotki na szybko. Pozdrawiam. I nie zapracuj się tam w pracy. I zapraszam w odwiedziny w tym sezonie oczywiście.
Po niebieskich żółtki teraz królują, Ewo - przynajmniej u mnie. Właśnie od Ciebie wróciłam, nic nie napisałam, bo strona nie chciała się przewinąć.
Wyczytałam o Twoich zdrowotnych kłopotach i współczuję.
A kolorków mam więcej
I nie wstawię już nic, bo zdjęcia z trudem wchodzą.
Ona to pikuś... te klony to rosną
Sorki za brak rewizyt.. ale Ciebie to na FB oglądam na bieżąco.. a przynajmniej co się akurat pojawi.. jest tego całkiem sporo
Niestety nie wyrabiam... zrobiłam się wolniejsza, wymagania w pracy coraz większe.. jak już odpoczywam od kompa to idę na chwile do ogrodu lub domu coś porobić.. najchętniej bym się wypisała z Forum, bo czas zabiera, ale szkoda..
Czereśnia tak ładnie się odbijała w wodzie.. a ja param te foty Ale co można zrobić telefonem.. u ciebie to jakiś tam aparat zawsze z nazwy.. chyba dobry jak podajesz firmę i model Ja to taki ignorant do elektroniki i do nazw nawet nie wiem jaki mam telefon, komputer, lodówkę .. i auto Kwiatki zapisuje, bo forum tego wymaga.. tzn domaga się nazw..
Psi ząb.
Mało znana - a szkoda, bo wdzięczna - roślina cebulowa. Skąd nazwa? Ano z kształtu cebulek, wyglądają właśnie jak psi ząb.
Zauroczyłam się nimi w Keukenhof. W łanach - zreszta jak wszystkie cebulowe - wyglądały zjawiskowo. Co ciekawe i dosyć rzadkie, jak na cebulowe, świetnie rośnie w cieniu. Bardzo dobrze się też czuje przy zbiornikach wodnych.
Tu odmiana Pagoda. U mnie rośnie najlepiej. Różowa i biała mi wypadły.