Caly czas nie jestem przekonana do mojej rabaty przed domem. Była robiona jako ostatnia i myśłam, że wiem jak chcę żeby wyglądała, ale nie wiem jednak Dzisiaj więc wpadłam na pomysł, że ja lubię obwódki i kupiłam bukszpany. Jak skonczę to pokaże jak wyszło, ale chyba już mi się zaczyna podobać
Oto fotki To była chyba najtrudniejsza rabata w moim ogrodzie. Musiałam dopasować rośliny do słońca i cienia i tam gdzie dało się dołki kopać
Część cienista dostała hakonki i bergenie, a słoneczna rozplenice Hameln zmieszane z Hameln Gold.
Tam też poszły gaury i dojdą rozchodniki przy samej siatce bo tam jest słońce prawie cały dzień. Z okna w kuchni a to było najważniejsze fajnie to wygląda. To będzie wielki test u mnie i zdaję sobie sprawę, że jakieś zmiany na bank będą. Jeszcze cebulki będą na wiosnę. Trawnik zmasakrowałam
Ta rabata jest młoda i będę ją jeszcze przerabiać. Chcę coś posadzic przed hortensjami, ale jeszcze nie wiem co ???
Funkie zaszalały, do przesadzenia mam jeżówki samosiejki
Liście ambrowca
Śliwy pissardi sà piękne o kazdej porze. Do przesadzenia róże pastella, niestety mają tu za mało słonka. I nie czyją się szczęśliwe
Bukszpan ma nowe przyrosty po ataku ćmy cholernej !! Pojechałam na urlop a ona się stołowała w najlepsze.
Tak wygląda mój bukszpan miejscami gdzie ta franca żarła
Róża rosarium jak zawsze piękna.
Chodzi mi po głowie wyrzucenie tej turzycy bo robi się z czasem brzydka. Nie wiem tylko czy wcisnąć tutaj dalej obwódkę z bukszpanu, czy dać np. Seslerię
Ajka dla Ciebie foto trawnika z mikrokoniczyną. Na stronie nr 51 u mnie są cytaty dot. zalet i wad oraz pielęgnacji takiego trawnika. Siany w maju, więc to bardzo młody trawnik. Z daleka różnicy nie widać, ale jak się chodzi to koniczyna przeważa w odbiorze.