Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Jardín casi perfecto .... 10:01, 09 cze 2013

Do góry
Witaj Galu, czekamy z niecierpliwością na fotki z Twojego ogrodu, tak cudnie nazwanego
Na początku był chaos 09:56, 09 cze 2013

Do góry
Ja też popieram żywopłot szczelny liściasty, to co Marek proponował, czyli graby lub buki i to gęsto..Sosny ogałacają się od dołu, będą pnie puste na wysokość kilku metrów a korona dopiero na górze, więc to nic nie da.

Polecam grujeczniki - ich liście pachną watą cukrową albo jak kto woli innymi przyjemnymi zapachami
Ania i róże i cała reszta :) 22:19, 08 cze 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Zaintrygowała mnie ta Virdiflora....
pokaż proszę w pełnym rozkwicie...
ciekawość mnie zżera....
Piękne foty...modelki ślicznoty...

Pokażę , ale w rozkwicie dużo inna nie będzie, to bardzo niepozorna różyczka .

noemi napisał(a)
Aniu , ale śliczne ta zielona to będzie hit ...
...z moim na razie jest ok, widzę , że rosną , pąków przybywa .... objawów niepokojących więcej nie zauważyłam ... nie mogę się doczekać na swoje larissy

Jakie dzisiaj piekne Larissy widziałam , gdyby nie fakt, że szczepione na pniu, juz byłaby jedna w koszyku..

aneta230972 napisał(a)
Aniu dziękuję serdecznie za radę.
Patrząc na twoje cuda różane aż nie mogę się doczekać mojego pierwszego pachnącego różanego pączusia .

Oby pączuś był pachnący , bo nie wszystkie róże mają zapach .
Czekam niecierpliwie zarówno na swoje jak i na wasze róże .

monteverde napisał(a)
Aniu czy znasz francuska różę Orarda Lugdunum? właśnie kupiłam, czy było warto?

Aniu, myślę, że warto, jego róże to u nas takie perełki jeszcze .

Gardenarium napisał(a)
Ja już mam pierwsze kwiaty - Winchester Cathedral

Danusiu, mój też lada dzień rozkwitnie .
Ta róża zawsze, każdego roku zakwita jako pierwsza angielka u mnie.

Joaska napisał(a)
Ależ jestem ciekawa sezonu różanego Aniu,
moje róże po oprysku troche odżyły, najlepeij wyglądają pastelle, pomponella, o dziwo cinderella tez się ładnie zabrała, first lady marniutkie są, ale wypuszczają nowe przyrosty więc daje im szanasę,
Pashmina ma dwa pędy z pączkami : (trzeci padł przez mszyce!!!) za to Eden rose uznałam za zdechłą, chociaż jej jeszcze nie wyrzucam bo coś tam się jedna gałązka zieleni, ale reszta czarna

Bardzo się cieszę, że róże wróciły do zdrowia . Te Edeny.. mój w agonii totalnej, nawet stymulator zbytnio nie pomógł, wykopałam go dzisiaj i wyrzuciłam. Okazało się, że miejsce szczepienia jakimś cudem zaczęło butwieć.
Początki 22:46, 07 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak od roku, to się praktycznie jeszcze nie zakorzenił i nie odchoruje za bardzo, Możesz nawet teraz, aby pogoda była pochmurna. i Podlej.

Dziękuję Danusiu!
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 12:47, 07 cze 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Spotkanie 22.06 g.11 ?

Dla przypomnienia:

Gardenarium napisał(a)
Termin ogrodu otwartego dla mieszkańców Komorowa 22. 06. 2013 r.
godzina 11.00 - 13.00 - dla Was oczywiście dłużej - do 15....

)))
Powolne otwieranie stron ;-) 11:17, 07 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja mam błyskawicznie, jak po staremu, Do Ronina ten problem bo ja się nie znam i nie umiem tego sprawdzić. Zalinkuję tę sprawę.

Dzięki, bo naprawdę coś się zmieniło. Od wczoraj, a ja szybka kobitka jestem i diabli mnie biorą...)))
Powolne otwieranie stron ;-) 11:13, 07 cze 2013

Do góry
Ja mam błyskawicznie, jak po staremu, Do Ronina ten problem bo ja się nie znam i nie umiem tego sprawdzić. Zalinkuję tę sprawę.
Ogród moja nowa pasja 10:50, 07 cze 2013

Do góry
Fajnie, że założyłaś wątek, zobaczysz jak ogród będzie się zmieniał jak błyskawica
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 10:47, 07 cze 2013

Do góry
Fajnie, powysyłałam do tego postu adresy na pryw. wiadomość, odczytajcie i zapiszcie, a jeśli o kimś zapomniałam proszę o info, doślę
Początki 10:18, 07 cze 2013

Do góry
malwes napisał(a)
Dzięki dziewczyny.

Czy może ktoś wie, kiedy najlepiej przesadzić klonika Globossum? (rosnącego od roku). Już nie jest mały, pięknie się rozgałęzia ale nie wiem, czy nie lepiej bym go widziała w innym miejscu.

Jak od roku, to się praktycznie jeszcze nie zakorzenił i nie odchoruje za bardzo, Możesz nawet teraz, aby pogoda była pochmurna. i Podlej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:17, 07 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może być Pinivit albo nawet Florovit. Wczoraj opryskiwałam dolistnie Pinivitem - nawożenie opryskowe. Ma szybkie działanie wzmacniające, tak było napisane na opakowaniu, więc zastosowałam na kule cisowe.

bardzo dziekuje
Ogród u Mayi 08:57, 07 cze 2013

Do góry
Miodówka bukszpanowa to nie mszyca, to spokrewnione z mszycami plsukwiaki, gwoli ścisłości.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Miod%C3%B3wki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:51, 07 cze 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Danusiu, czym najlepiej nawozic cisy?

Może być Pinivit albo nawet Florovit. Wczoraj opryskiwałam dolistnie Pinivitem - nawożenie opryskowe. Ma szybkie działanie wzmacniające, tak było napisane na opakowaniu, więc zastosowałam na kule cisowe.
Ogród u Mayi 08:48, 07 cze 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)

Myslelismy z M o tujach prosty plot piekny zielony . Ale skoro ten facio mi wczoraj powiedzial niechetnie ze nie chce Tuji to co trzeba zrobic by nie przechodzily do niego. Sila rzeczy beda przelazic przez ta cholerna szmate.

Mam w glowie jeszcze jedna dyskusje w stylu konfrontacji. Poprostu kategorycznie powiedziec albo woz albo przewoz.

Danusiu musi byc cos zimozielonego i nie duzego. Ja tak chcialam ladnie zrobic ze gdyby te Thuje byly u sasiada to ja bym sobie po swojej stronie ciela on po swoejej, dolem bym dala jakies trzmielinki i wszystko to wokol bialych kamieni...Ale teraz to poprostu nie widze swiatelka w tunelu.

Musze zlapac tego sasiada i musimy dojsc do porozumienia bo sie wykoncze nerwowo.

W rozmowie powiedz mu, że będziesz cięła osobiście z jego strony, jeśli udostępni na ten czas przejście. Szmata nie może zostać bo tuje od strony szmaty z braku światła będą zamierały.
Ogród u Mayi 08:46, 07 cze 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)

Danusiu jeszcze jedno. Czy ja moge je podlewac dopalaczami ( takie moje ludzkie stwierdzenie na dokarmianie buxusikow ) po tym spryskaniu przeciw szkodnikom?

Możesz. Florovit można mieszać ze środkiem p. grzybowym i opryskiwać, ale pryskasz na szkodniki to lepiej bez Florovitu, a podlewać można, owszem.
Ogród u Mayi 08:42, 07 cze 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
To miodunka bukszpanowa. Popryskaj czymś na robala. Nie ma tragedii. Ja mam na moim grzyba, same plamy od tych deszczów. A tak się bałam ... i wykrakałam w myślach.

Przejęzyczyłaś się, miodunka to bylina a szkodnik to miodówka bukszpanowa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:41, 07 cze 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)
Danusiu dzis zaopatrzylam sie w acer japanese jewels atropurpureum i chcialam cie dopytac o sadzenie?
Jaka ziemia bedzie najlepsza i na co trzeba uwazac przy sadzeniu?

I jeszcze jedno pytanie dotyczace bukszpanow. Czy mozesz zerknacna nie :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1042-ogrod-u-mayi?page=24#post_4

dziekuje

Pozdrawiam

Sabinko, jest artykuł o klonach

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/330-klony-japonskie-i-palmowe wątek też, po co pisać to samo, jak juz jest napisane Szukajcie w wyszukiwarkach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/59-klon-palmowy-acer-palmatum

A odnośnie linku to już byłam u Ciebie wczoraj w tej sprawie i zostawiłam odpowiedź tutaj Nie czytasz swojego wątku chyba
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1042-ogrod-u-mayi?page=26
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:39, 07 cze 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
No to florowit zanotowany i do soboty ma czekać na mnie w schowku. a w sobotę będzie podlewanie.
Danusiu w zeszłym roku sadziłam ładne kulki a teraz strasznie się rozczochrały. Czy teraz mogę je ciąć?

Możesz. Pod koniec czerwca.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:37, 07 cze 2013

Do góry
Irenko, deszcz dopomógł w dobrym przetrwaniu, ale jest zagrożenie chorobami grzybowymi
Ania i róże i cała reszta :) 08:35, 07 cze 2013

Do góry
Ja już mam pierwsze kwiaty - Winchester Cathedral
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies