Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 08:45, 18 kwi 2016

Do góry
gratuluję zaokrąglenia wątku. bardzo lubię odwiedzać Twój ogród. Kwitnące hortensje są wspaniałe. Swoją przygodę z nimi zaczęłam w zeszłym roku ale muszę się jeszcze wprawić w ich pielęgnacji. hortensje to podobno wytrzymałe krzewy ale i tak trzeba wiedzieć jak je odpowiednio podejść. W zeszłym roku posadziłam je w byle jakim miejsciu i tak też zakwitły - byle jak, kiepsko.
W tym roku planuje dla nich przeprowadzkę w lepsze miejsce - czy mogę już przesadzać?

i jeszcze jedno: jaka to odmiana i co ile jest posadzona, żeby uzyskać taki efekt?

efekt jest boski
Pozdrawiam!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:43, 18 kwi 2016

Do góry
Mysza napisał(a)

śliczne
Ogród Cioci cz. 3 08:42, 18 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
I jeszcze rzut z góry
O matko i córko aż nie wiem co napisać .Gosiu exta masz no i wspinać się umiesz żeby takie foty zrobić Miłego tygodnia
Na Łowieckiej 08:30, 18 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Na tym pierwszym i drugim zdjęciu doskonale widać różnicę między limkami a polar bear
Bosze można się dobić na maksa tymi fotkami.Chyba przestanę bywać u ciebie Ilona ślicznie masz Pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 08:30, 18 kwi 2016

Do góry
Magnoliowe wariacje.

Nasz przydomowy ogródek 08:30, 18 kwi 2016

Do góry
A tu jedyny pączek magnolii Cleopatra. Czekam cierpliwie na rozwinięcie.

Nasz przydomowy ogródek 08:26, 18 kwi 2016

Do góry
Haniu może to i lepiej ze powiadomienia nie działają. Kto lubi ten znajdzie he he he.
U nas się ochłodziło i zachmurzone. Czeka mnie "rozbrojenie" kompostownika i wysypanie "złota" na rabatki. Ale poczekam niech się aura zdecyduje.

Co z tym ogródeczkiem począć 08:19, 18 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Widzieliście takie krokusy skala porównawcza to ten maleńki chwast

Kopciuszkowa

Fajna to twoja kopciuszkowa nawet przyjemnie na leżaczku poleżałam..Miłego tygodnia Ewcia
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:00, 18 kwi 2016

Do góry
Miło się na Was patrzy i super pogoda Wam się udała
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:55, 18 kwi 2016

Do góry
Zoju, Elisko, blyxa, Jolu, Izabelko dziękuję za trafienie do mnie, mimo braku powiadomień. Kwiatki dopiero się rozwijają, i pokazać nie ma czego.
Ale staram się, może w tym tygodniu jaki pierwszy tulipanek otworzy oczy?

Dla Was najpopularniejsze kwiatki miesiąca

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:55, 18 kwi 2016

Do góry
Grzes napisał(a)
Pisardii w niemalże pełnym rozkwicie.

To lubię najbardziej - kwitnące nektaryna i brzoskwinia.

Znalazłam, no cudne...Grześ dba o drzewka, wyglądają bajecznie, ale będzie owocków
Cis - Taxus 07:45, 18 kwi 2016

Do góry
Witam,

to moj pierwszy wpis na ogrodowisku wiec chcialabym sie najpeirw sie przywitac. Od kilku dni wsiaklam bezgranicznie w forum, czytamm, doksztalcam sie i ogladam Wasze piekne ogrody.

Zglaszam sie w tym watku z problemem z cisem hilli. W sierpniu tamtego roku posadzilismy kilkanascie takich cisow i na wiosne jeden z nich wyglada kiepsko. Szukalam na nich jakis robali, maz mi nawet go troche odkopal, zeby zosbaczyc czy nei stoi w wodzie i nie gnija mu korzenie, ale nic nie znalazlam. Ogolnie byly wszystie sadzone tak samo, duze doly z ziemia ogrodowa obojetna, nie wiem moze za malo wody ma, nie nawozilam ich jeszcze, moze tu jest blad.... juz sama nie wiem. Na nim na wiosne nie pojawily sie kwiatostany. W sumie jesczze na dwoch tez sie nie pojawily i tez wygladaja troche marniej od pozostalych, ale nie az tak zle jak ten jeden.

Teraz maz przekopuje rabate przed nimi i juz polozylismy na nie karton i kore. Tylko zastanawiamy sie co kupic na tą czesc rabaty przed nimi, zeby sie chwasciory na tej przekopanej ziemii nie pojawialy w wielkich ilosciach i nie przechodzily pod cisy. Niestety w tym roku nie bedziemy mogli nic na tej rabacie posadzic, bo nie dlugo zostaniemy ponownie rodzicami i nie bedzie na to czasu. W centrum ogordniczym polecono nam kupic na ta czesc agrowloknine albo mata szkolkarska. Czy to dobry pomysl?
Bardzo prosze o rady.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:38, 18 kwi 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ależ porządeczek, a tulipany za chwilę rozkwitną ferią barw...Pięknie Anuś..

Aaa dziękuję, najbardziej czekam na rozkwit tych jasnych tulipanów z Biedry. W zeszłym roku miałam jednego czerwonego i same żółte. Zebrałam je i przeniosłam na folkową a tam niespodzianka, wygląda na to, że w tym roku znaczna część zakwitnie na czerwono. Przydałby się lepszy sprzęt do robienia fotek
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:28, 18 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Powiadomienia u mnie też nie działają. Jak masz pięknie, czyściutko i trawniczek taki soczysty

Gosiu z czyszczeniem zaczęłam już pod koniec lutego. W marcu zrobiłam kanciki ale daleko mi do twoich. Chwilkę odsapnę bo zabieram się za ogar domu i z powrotem do ogrodu.
Typografia ogrodu 07:28, 18 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Basia co to za tulipany, bo nie przypominam sobie abym takie w tym roku sadziła a mam

Marzeno te tulipany sadzilam rok dwa lata temu.kupione w janinie.jako exotic.faktycznych exoticow jest tylko kilka a reszta taka.

Ubiegloroczne exoticy z janiny juz nie byly pomylone bo tez ich troche mam pod lipami.
Typografia ogrodu 06:55, 18 kwi 2016

Do góry
Basia co to za tulipany, bo nie przypominam sobie abym takie w tym roku sadziła a mam
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:25, 18 kwi 2016

Do góry
wypatrzylam wczoraj, ze te piwonie Maja juz malenkie paczki ciekawa jestem cz zakwitna w tym roku na Zielone swiazki, w koncu nazywaja sie u nas roze zielonoswiatkowe
Ogród Magdalenka 05:17, 18 kwi 2016

Do góry
Karabela napisał(a)

Dziękuję idę tym tropem, podoba mi się w kostce z bukszpanu i jeszcze myślę co w środek. Masz może jakieś zdjęcia swojej magnolii z liśćmi w sezonie?

znalazłam takie dwa
Mój 4 arowy azyl... 00:22, 18 kwi 2016

Do góry
Iwonko - Iwo, dla Ciebie trochę wiosennego kwiecia

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:16, 18 kwi 2016

Do góry
U mnie na rabacie takie rarytasy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies