Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:09, 10 maj 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Klon pensylwański piękny. Chciałabym kilka sztuk do siebie zamiast moich wierzb, bo czytałam, że lubią czasowe zalewanie nóżek, a u mnie wiosną podnosi się poziom wód gruntowych i czasem woda stoi. Tych wierzb mi strasznie żal.... nawet się łamałam, że nie wytnę wszystkich od razu, ale nawet wczoraj na hamak wielka gałąź spadła Dobrze, że nikogo tam nie było... Nie ma wyjścia...
Tulipany wspaniale wyglądają na tle zieleni

Wierzb nie żałowałabym, no może tylko trochę, ale hamak odepnij, bo lepiej dmuchać na zimne.

Klony pensylwańskie są cudowne wiosną, nie mogę się swoim nacieszyć moim młodziakiem
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:50, 10 maj 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Odpoczywajmy Haniu jak warunki niesprzyjające od ogrodu. Kilka chwil wytrzyma bez nas. CW piękny i to jest najbardziej chyba wytrzymała odmiana. Nie ima się go ani grzyb ani mróz. Dzięki za piękne kwiatuszki z balkonu.

Właśnie to robię i żegnam zachodzące słoneczko do jutra.

Miejsko & sielsko 20:46, 10 maj 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
Jakie trawy zamowiłas?
Zawsze powtarzam, odpoczynek męczy
Przypomnij mi, koniec wlewania cholerstwa już?

zamówiłam molinie, carex montana, rozplenice, miskanty

dostałam dziś takie wypaśne sadzonki

poniżej rozplenice i jarzmianki

dziś zaliczłam kolejny wlew, kończe w lipcu, zostały 3

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:45, 10 maj 2016

Do góry
katel napisał(a)
Fantastyczne spotkanie i jakie fotki pamiątkowe , tulipany prześliczne a kloniki jeszcze piękniejsze.

Pamiątka ze spotkania zawsze miła...mam jeszcze jedne tulipanki w zanadrzu nie obfocone jakieś późniejsze, bo późno posadzone
Klony pospolite Princeton Gold, dają ładną cytrynową barwę rozjaśniają ogród
Blaski i cienie nowego życia 20:41, 10 maj 2016

Do góry
Co się robi z narcyzami po przekwitnięciu????

Dziś pokopałam na warzywka, mało bo mało, bo nie mam tyle sił. Muszę jeszcze nawieżć,kupić ze 2 worki piasku i posiać.....i modlić się żeby plaga ślimaków mi nie zjadła pod ziemią roślinek.

Jurajski Ogród 20:38, 10 maj 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
"takie tam" - cd

Jak odbicie lustrzane...super to zdjęcie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:38, 10 maj 2016

Do góry
Donice z bratkami i żółtymi tulipanami dają popis

Jeszcze Lady Elegant o poranku.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:34, 10 maj 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Hanusiu, cichutko zaglądam, śliczne otoczenie do balkonowj kawusi. Pozdrawiam ciepło naszą najmądrzejszą życiowo ogrodowiczkę

Agnes! To już poleciałaś po całości! Gdzie tam najmądrzejsza? Gdyby task było, jeździłabym mercedesem i w moim ogródku kto inny by pielił.
A tak, z nosem przy ziemi sama za;pind:ralam! I komunikacji miejskiej wyglądam.
Ale jak ktoś mądrzejszy ode mnie powiedział: Cieszmy się z tego co mamy, starajmy się o jeszcze coś dla poprawy humoru i nie stresujmy się, że sąsiad się wyprowadził do nowego domu z ogródkiem!

Miłego wieczoru!

Ogród do odnowy 20:27, 10 maj 2016

Do góry
kolejne rośliny zaczynają oczy cieszyć

trawka

ożanki

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:20, 10 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dobry wieczór.

Dokładnie tak jest. A chciałabym być i wszędzie u Was i u siebie i żeby ogród na tip top już zrobiony był. A doba ma tylko 24 godziny a ja mam ręce dwie. Obie lewe

Mam pytanie w temacie tulipanów. Czy szczypiecie po przekwitnięciu słupki? Mnie sąsiadka radziła, żeby tak robić i że się cebulki wzmacniają, ale jak swego czasu miałam te 500 cebulek, żadna siła by mnie do szczypania nie zmusiła.

Beatka niestety nie da się być wszędzie. Codziennie przybywa nowy wątek, ja nie jestem w stanie tego ogarnąć. Może zimową porą?
Nie bądz względem siebie taka krytyczna ja widzę w Twoim wątku co te 'obie lewe' ręce potrafią

Jeśli chodzi uszczykiwanie tulipanów to nigdy tego nie robiłam. Szczerze, pierwszy raz o tym słyszę.
Ogród i co dalej 20:18, 10 maj 2016

Do góry
jakby było mało usychają mi w donicach tuje, więc chyba są do wyrzucenia
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 20:10, 10 maj 2016

Do góry

Ogród z rzeźbą 20:10, 10 maj 2016

Do góry
A z większej perspektywy to miejsce wygląda mniej więcej tak (żeby nie było, że u mnie tylko piękne zdjęcia):

Tutaj postawiłam sobie fotelik jako wizualizację przyszłej ławeczki, przed nim lezy miarka - tyle zajęłaby ławka. Zmienię linię tej rabaty, tak aby powstał placyk pod ławkę. I tam mam problem, bo przez świerka i brzozę to bardzo suche miejsce. Chciałam tam przeprowadzić trzy trzmieliny na pniu, ale czy one w takim miejscu dadzą radę (na lewo od fotelika). Pomiędzy trzmielinami wymyśliłam paprocie (takie chyba niekonwencjonalne zestawienie, ale jak będzie źle to się zmieni, mogłabym je posadzić w donicach. Przychodzi mi jeszcze do głowy ulokować tam jakoś irgę, bo one wytrzymałe na suszę są, ale czy są jakieś niskie, krzaczkowate odmiany, max 50 cm wysokości. I czy irga ewentualnie lubi cięcie?

Te doniczki stojące do góry dnem, to dodatkowe cyprysiki.
No to się wypisałam, mam nadzieję, że coś doradzicie
Lawendowy zawrót głowy 20:09, 10 maj 2016

Do góry
jalos napisał(a)

Miód malina !
Fajne ujęcie!

Jola, zrób wizytówkę
pięknie zwlaszcza ten kącik wypoczynkowy
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 20:07, 10 maj 2016

Do góry
Przepraszam za jakość, ale ustawienia w trakcie robienia mi się zmieniły

Podwórkowa rehabilitacja 20:03, 10 maj 2016

Do góry
Mam już pomalowaną z zewnątrz szklarnię a także prawie ukończone dwie skrzynie. Jedna bezpośrednio przylega do szklarni. Na zdjęciu widać, że równamy teren i wyszedł mi teraz schodek do drugiej części ogródka. Resztę prac jesienią. No może ścieżki wyłożymy włókniną i posypiemy kamyczkiem.
Mój mały ogródeczek :) 20:01, 10 maj 2016

Do góry
Begonie już wszystkie wysadzone
Mój mały ogródeczek :) 20:00, 10 maj 2016

Do góry
Trawka skoszona
Ogród i co dalej 19:58, 10 maj 2016

Do góry
no i "biednemu zawsze wiatr w oczy" zabrałam się ochoczo do tworzenia rabaty w/g pomysłu Sylwii przed oknem oto moje postępy, oczywiście zaczęłam od przekopania trawy i co .............?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:57, 10 maj 2016

Do góry
ha ha Dziękuję Zbyszku i kfiotek dla Ciebie za śmichy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies