Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:34, 10 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Kochana jesteś
Często mnie to dziwi, że osoby tutaj z którymi się pisze a na oczy się widziało są bardziej miłe i zyczliwe niż niby bliscy znajomi... Fenomen Ogrodowiska
Spokojnej nocki!

Ilonka coś w tym jest
sama widzę, że w większości łączy nas miłość do ogrodów, roślin, ptaków
wiele osób ma duszę artysty, tworząc różne ozdoby czy dekoracje ...

wydaje mi się, że inaczej patrzę na świat aniżeli inni ludzie
umiem dostrzec piękno w otaczającej nas przyrodzie,
potrafię cieszyć się z małych rzeczy

Ostatnio uważam, że ludzie bardzo oddalają się od siebie,
coraz częściej tak jest !!!
i coraz więcej osób szuka bliskości na necie

dla mnie forum to odskocznia od codzienności,
skarbnica OGROMNEJ wiedzy
i możliwość pogadania z ogrodowymi wariatami takimi jak ja

Miłego dnia Ilonka !!!

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:33, 10 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Serby mają ok 2 metry, ale przy jodłach.. to są malutkie Będę na nie chuchać i dmuchać by rosły szybciutko Plomba w szpalerze jest.. ale jodły były suche, łyse i nawet czubki miały zdechłe... one już nie rosły To była agonia w końcowej fazie..

Korzenie się dały wyszarpać.. ale dobrze, ze to tylko kilka a nie cały szpaler,.. i mam nadzieję, że reszta się odbuduje i przestanie zamierać.. bo niedługo będzie 10 lat i sie nie da wyciąć, potrzebna będzie zgoda urzędu Niby problemów nie ma, jak drzewa chorują, ale trzeba za tym chodzić

W mojej wiejskiej szkółce były takie magnolie.. inne też były, ale ta .. po prostu cud miód i malina .. ogromne kwiaty, gęsto .... oj ... nie mam miejsca bo już byłaby moja Satisfaction - piszą, że rośnie mała.. ale ile to miało kwiatów.. i pachnące, i wielkie

Ludu...co za cudo!!! Mała powiadasz rośnie? Zaraz poczytam. Dopiero się niespodziewanie drugiej magnolki dorobiłam i pisałam u Bodzi, że bym trzecią chciała...taką właśnie!!! Chyba dobrze, że takiego cuda nie mam w pobliżu, bo już całkowity kłopot bym miała
Ogród z łezką II 10:30, 10 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Szaro, zimno, mży, to coś kolorowego potrzeba

I znowu forum chyba zapchane, ciężko chodzi...

Idę swoją jedyną, na razie, magnolkę z bliska zobaczyć

Miłego dnia

zdradż mi sekret na takie dorodne hiacynty,a może ja za głęboko sadzę?
Ogród z pergolą 10:28, 10 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Aniu , hortki i bez ukorzeniacza dadzą radę, Ale jak chcesz mieć poczucie że wszystko zrobiłaś zgodnie ze sztuką ogrodniczą i ukorzeniacz jest tam gdzie być powinien to.......?,"prościzna " .(twoje słowa )

ok wetknę głębiej
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:25, 10 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Duduś też fajny chłopak, bardzo pogodny. Bo Muminek jest specyficzny.. charakterny.. uparty..niezależny.. obydwaj za to gadają bez przerwy..

Muminek jak się zaprze to do domu nie wejdzie (zawsze się zapiera).. trzeba założyć Nelsona pod pachę i do domu. Ale 6 godzin w ogrodzie sam sobie zabawę znajdzie i jestem mu do niczego nie potrzebna... bo tylko zabraniam.. ale niestety oczko .. trzeba pilnować non stop. Kalosze obowiązkowo, bo zawsze znajdzie gdzie zamoczyć nogę..baaa by tylko nogę

A to przestawiam Dudusia.. taki fajny chłopak.. sam wstaje, sam chodzi przy meblach i raczkuje.. chociaż większy od Muminka, to też szybko będzie chodził. Rośnie mi drugi pomocnik i mając wybór forum lub chłopaki.. jeszcze wybieram chłopaków

Wiem, wiem..dywan wygląda obleśnie, ale był położony dla psa, bo staruszek nie potrafił już chodić na śliskim parkiecie. Piesa nie ma, a dywan jest.. dzieciom też przyjemniej na dywanie (nawet takim brzydkim) niż na śliskich deskach

słodziak na dywan nie zwróciłabym uwagi, ale że powiedziałaś to się przyjżałam i powiem że ja mam chyba gorszy
Ogród zielonej AniaK 10:24, 10 kwi 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Danusiu mam pytanie w związku z propozycja zmiany, którą mi zasugerowałaś na niżej pokazanym zdjęciu, za co jestem bardzo wdzięczna
Czy przed płotem/siatka aby ja zasłonić mogę posadzić tuje szmaragd, bukszpany lub coś innego?
Tę jasna tuje przesadzimy jak nam zasugerowałaś.
Dziękuje pozdrawiam

Ogród z łezką II 10:23, 10 kwi 2016

Do góry
Szaro, zimno, mży, to coś kolorowego potrzeba

I znowu forum chyba zapchane, ciężko chodzi...

Idę swoją jedyną, na razie, magnolkę z bliska zobaczyć

Miłego dnia
Szałwie czy lawendy? 10:22, 10 kwi 2016

Do góry
Śliczna ścianka napotkana na elewacji Uniwer Przyrodniczego. Jest super choć to nie sezon na nią. Chcę taką!!!

Dwa ogrody 10:21, 10 kwi 2016

Do góry
Kasya, to nie bylica, tylko lawenda Viva tnę ją raz w roku, po pierwszym wczesnym kwitnieniu mocniej, potem kwitnie do samej jesieni, teraz tylko przycięłam suche łodyżki kwiatostanów wystających ponad krzaczek. Pozostałe lawendy przycinam zgodnie ze sztuką w tle badyle buków, przycięłam bardzo krótko po całej wysokości, ubiegły rok miały na ukorzenianie, teraz niech się zagęszczają.

teraz pierwiosnkowo, przenosiłam do nowego tylko jasne kolory, ale ten to niespodzianka, rośnie w sadzonce od Gabrieli, musiało być nasionko, czysto biały popularne kluczyki też zaprosiłam

te jasny krem

a tu ciemniejszy krem, może na fotkach tego nie widać
Liliowo i kolorowo:) 10:20, 10 kwi 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

czy to jakas odmiana szafirka ?
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 10:18, 10 kwi 2016

Do góry
Gruszka startuje

Wrzosiec
Ogród z pergolą 10:18, 10 kwi 2016

Do góry
Aniu , hortki i bez ukorzeniacza dadzą radę, Ale jak chcesz mieć poczucie że wszystko zrobiłaś zgodnie ze sztuką ogrodniczą i ukorzeniacz jest tam gdzie być powinien to.......?,"prościzna " .(twoje słowa )
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 10:17, 10 kwi 2016

Do góry
Prymulka

Czosnki

Berberys nana

Tawuła
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 10:15, 10 kwi 2016

Do góry
Trzmielina

Berberys

Tulipy

Krokusik

Sośnica japońska - Sciadopitys verticillata 10:14, 10 kwi 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 10:10, 10 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sezon tarasowy uważam za otwarty

Od tulipanów oczu nie odrywam

Pospacerowałam wiosenkę obejrzałam u Ciebie, wiśnienki kwitną o i tu się zatrzymam
Całuski
Brzoza - problemy inne niż choroby i szkodniki 10:04, 10 kwi 2016

Do góry
zielony napisał(a)
W ostatnim czasie podczas wichury ucierpiała brzoza. Została złamana, wydaje mi się że jeszcze żyje. Czy da się uratować to drzewo? Czy w ogóle ma to sens?

Malutki pod lasem 10:03, 10 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Cześć Michał Fajnie Cię widzieć

Wklejam pissardi dla Ani

I klona mojego palmowego, mikrusa dla Reni

Ania, pissardi świetna.
Ma piękne przyrosty po cięciu, ładnie się zagęszcza i ładniejsze kolory liści i gałązek Więc bez obawy będziesz mogła ją ciachać jak zajdzie potrzeba
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:02, 10 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Trzymam kciuki za serby choć przyjmą się na 1000% Z serca dane przecież
Buziaki Anek

Z mężem dziś stwierdziliśmy, że będziemy na nie chuchać i dmuchać by przeżyły
Ale w porównaniu do jodeł są takie malutkie Ale niedługo drzewa dostana liście, i nie będzie widać tej wyrwy, potem się przyzwyczaimy do widoku, a za 3 lata urosną.. Co to 3 lata????

Serby są piękne, gęste.. to nie takie cieniasy co kupowałam kiedyś u nas..

I stwierdziliśmy że wymienimy wszystkie najgorsze jodły... lepiej wcześniej niż później.. łatwiej usuwać korzenie. A niestety możemy posadzić tylko w to samo miejsce

Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 10:02, 10 kwi 2016

Do góry
Moje trzy brzozy są mieszkaniem dla szkodnika, który niszczy pnie drażąc w nich korytarze i powodując spękania kory. Pień w miejscu pęknięcia znieksztalca się. Znajomy leśnik doradził, żeby nie usuwać drzew i dać im szansę się obronić. Brzózki są młode, ale widzę, że z roku na rok wygladają gorzej. A mam w planach posadzić kolejne.
Proszę Was o poradę czy spotkaliście się z tego typu szkodnikiem, jak się nazywa ta paskuda, czy można sie go skutecznie pozbyć, jakimi metodami. A jeśli nie to czy powinnam usunąć drzewa i jaki jest czas kwarantanny przed posadzeniem nowych. Będę Wam wdzieczna za podpowiedzi.
Pozdrawiam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies