Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:01, 29 kwi 2016

Do góry
Wiadomość do Pszczółki.. rdesty mają pąki Coś żre liście.. upoluję gady.. ale zryją i zakwitną Tu pomaga deszcz, bo pod brzozą jest do niczego dla nich. Teraz i pod brzozą nie narzekają na suszę

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:59, 28 kwi 2016

Do góry
Wiadomość dla Justyny.. bodziszek kantabryjski po przesadzaniu z drobnych gałązek.. się przyjął.. leżał zdechły przez tydzień i się podnosi Że zdychał wcale się nie dziwię. W deszczu wklejałam byle jak łodyżki w glinę, bez urabiania, tak byle jak .. ale już miałam urwane i musiałam coś z nimi zrobić.

Będzie tak jak w tle .. a na razie łyso Jednak sama świadomość, że to tak można podzielić jest optymistyczna.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:56, 28 kwi 2016

Do góry
Floksowa przełęcz z powodu deszczy tez słaba

Na skalniaku jest po prostu za mokro Ale ubiorek ma to w nosie.. zdechlaki nim zastąpię

Pierwsze orliki .. w tym roku nie mam przędziorka. zawsze o tej porze już grasował.. zimno i codzienny deszcz.. (połowa mogłaby padać u Bogdzi.. i każdy byłby zadowolony). Te orliki są wyznacznikiem czy grasuję przędziorek..

Brakująca serduszka.. jeszcze dwie bez foto..

Siejsko czarodziejsko 23:52, 28 kwi 2016

Do góry

o a tak wygląda widok na taras
może ktoś ma sposób to te zielsko wyrastające na tarasie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:51, 28 kwi 2016

Do góry
U jednych przymrozki załatwiły kwiaty.. a u mnie obfite ulewy.. zbierałam połamane tulipany... a Rh wygląda tak

A był tak...

Ale z nim zawsze sa problemy, kwitnie po prostu za wcześnie. Jak nei przymrozek to deszcz go załatwi.
Tu ma być ogród :) 23:50, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ta pewnie była podpędzana w szklarniowych warunkach, a liście inne ma Twoja Heidebraut? bo jeśli tak, to wychodzi, że źle obstawiamy tą odmianę.

powiększyłam zdjęcie z kiedyś
liście szersze i jaśniejsze

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:49, 28 kwi 2016

Do góry
Powojniki... tak wrzucam by było w dzienniku sezonu ogrodowego

Constance jest zawsze pierwsza.. pokazywałam .
Drugi jest Franki

I kwitnie już Willy, ale foty brak .. za dużo słońca było.. Franek też słabo wyszedł.

Kolejny będzie Rubens.. cały w pąkach, ale do tych jest o tydzień lub więcej później..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:44, 28 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
ale piękne foty
rozpieszczasz nas...

Ha, ha.. raczej bombarduję i przytłaczam ilością

Kalina tuż, tuz...

Moja "przyziemna" :) pasja 23:43, 28 kwi 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
A nie myślałaś o drewnie na tą ścianę? Co prawda nie wiem jak z tym kolorem u ciebie, jaką masz stolarkę okienną itd.

link: http://gardendesignidea.com/modern-garden-design-pictures/

Murki będą szare czy białe?

Rewelacja! Ciekawe czy Jagoda skorzysta
Moja bajka 23:43, 28 kwi 2016

Do góry
Można i tak

Na Łowieckiej 23:40, 28 kwi 2016

Do góry
Chyba jednak przeczytam

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:38, 28 kwi 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
jej nawet rybki I to ile WOW nie ukrywam piękny widok

To Fiordy ..czyli pieski wodne.. ledwo drzwi otwieram wszystkie płyną do brzegu i krzyczą jeść!!!! Ja w prawo .. one też.. ja w lewo.. one też.. słuch maja nieziemski.

I nie pamiętam co wrzucałam z fotek To najstarsze tulipany.. w jednym meiscu 7 lat .

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:36, 28 kwi 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Też takie miałam, ale czapla wszystkie wpytlowała
A woda kryształowa....jak tego dokonałaś ?

Dużo roślin filtrujacych i filtr .. którego dziś nie wyczyściłam Ale za to przekopałam szklarnię i mam gotowe do sadzenia Moje parapety idą jutro won.. jak ja po kopaniu.. won do spania.. bo ledwo zipię. Łopatologia zaliczona.. aż mam bąble na łapach.. potem glebogryzałka.. zpieprzył się bieg wsteczny.. masakra Po przekopaniu nie chciala ruszyć z miejsca.. dostałam dziś w tyłek równo

Hura, mam foto szczygiełka jednak zrobiłam. ale jest na karcie.. i nie mam siły tego zgrać
Moja bajka 23:35, 28 kwi 2016

Do góry

takiego potfffora znalazłam dziś na mojej różyczce. Utłukłam.
NewLife w ogrodzie 23:35, 28 kwi 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Przyszedł czas na moją pierwszą prośbę o radę. Ogólny zarys rabat sobie wymyśliłam. Po burzy mózgów i po wysmarowaniu kilku opcji, ostatecznie zdecydowałam się na coś takiego.

To dopiero projekt typu gdzie trawa, gdzie granica rabat. Drzewka owocowe i warzywnik już istnieją. Kulki bukszpanowe też już są i tuje.
Mam prośbę, czy możecie mi doradzić, czy te odległości od płotu (strzałki na czerwono) względem obszaru trawnika nie są przesadzone? Czy rabata w maksymalnej odległości 8metrów od płotu będzie OK? Tu w powiększeniu ta część działki 31x30m, na której głównie chcę się skupić i czerpać z Waszych rad jak najwięcej.

Chcę posadzić różne gatunki drzew, będą wysokie trawy, będą hortensje, bukszpany formowane... Chciałabym, żeby potem nie okazało się, że jest tam za ciasno... Help

Podziwiam! Kurcze, umiem czytać mapę i z planem miasta w łapce wszędzie trafię (chociaż dzisiaj mało się już używa papierowych planów), ale za żadne licho nie umiem narysować sobie takiego planu ogrodu. Ja muszę skopać, zobaczyć, znowu coś dokopać, zmienić itd. W ogrodzie kompletnie nie umiem działać planowo, działam intuicyjnie. Linie podobają mi się, od razu widać, że powstaną tajemnicze zakątki. Nie podpowiem Ci niestety (choć bardzo bym chciała) czy 8 m to za dużo. U mnie jest wszystko raczej takie malutkie. Ale jeżeli w tych miejscach planujesz jakieś grupy drzew to może to wcale nie jest za dużo.
A i jeszcze mi się przypomniało. Zajrzyj do Juzi z Kruklandii, ona ma taką kolistą rabatę wyspę i faliste linie rabat. Ostatnio wklejała takie fajne zdjęcie o poranku, na którym bardzo dobrze to widać. Może się zainspirujesz. Uuff ale się rozpisałam. Dobranoc!

ps. ruch tu u Ciebie dzisiaj jak na jarmarku
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:28, 28 kwi 2016

Do góry
Ale fajnie cyknęłaś ścieżkę w łące . Wygląda jakby prosto do szałasu prowadziła . Ale cudne masz łubiny. U mnie coś kiepskawo rosną. Znikają skurczybyki. Uchował mi się jeden, co go z nasionka wyhodowałam. Może się rozsieje .Zobacz jakie mahonie dla Ciebie, już nie takie bździnki. Widać chociaż, że to mahonia. Dużo takich maluchów mam.

i hortka Limelight z zeszłorocznych odkładów. Znalazłam ją przy przycinaniu .
Ogród, mydło i powidło. 23:27, 28 kwi 2016

Do góry
jona napisał(a)
Warto obejrzeć cały wątek, bo z przyjemnością poczytałam o powojnikach i z jeszcze większą przyjemnością pooglądałam . Lubię je i co roku jakiegoś nowego dokupuję.

Dzięki! Kupuj i wstawiaj zdjęcia to sobie u Ciebie wypatrzę jakiegoś .

jolanka napisał(a)
Termin na Święto Róż zaklepany
Widzę, że twój dereń juz puszcza pąki. Mój jeszcze trochę się leni

Mam nadzieję, że uda się nam spotkać . Pączki na dereniu są magnolia która rośnie nieopodal już zrzuciła prawie wszystkie przemarznięte pąki więc to kwitnienie derenia będzie na pocieszenie .

Marga napisał(a)
Kasiu, śliczne tulipanki (pozostałe roślinki również), szczególnie te pełne
Ciągnie mnie do clematisów, mam tyle wolnej siatki, tylko nie wiem czy spodobałoby się im u mnie Na jakieś szkolenie muszę się do Ciebie zgłosić

Jeśli chodzi o clematisy wybór odpowiednich odmian to połowa sukcesu, jeśli masz glinę to trochę trzeba będzie rozluźnić a na szkolenie to się razem możemy wybrać , do mnie to na kawkę i pogaduchy zapraszam .

Prostowałam dzisiaj czeremchy, strasznie krzywe były - zdjęcia kiepskie ale innych nie mam.

Dziś też dojechała wisienka Royal Burgundy której drugi rok szukałam w okolicznych punktach i nie znalazłam ale dzięki uprzejmości Pani Kasi dojechała do mnie ze szkółki BÓR ze świętokrzyskiego - zaparłam się i mam, mam tylko nadzieję, że przeżyje na moim wygwizdowie . To nie jest jeszcze jej miejsce docelowe.

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:25, 28 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Zmykam sadzić nowe roślinki

Skarpa gęstnieje.

Nie myślałaś by przesadzić te dwa jałowce.. one urosną ogromne.. to takie z których mam bonzaja dla ubogich.. one tu są za wielkie.. a skarpa już super zarosła
Moja bajka 23:20, 28 kwi 2016

Do góry
Obiela
Ogrodowe skarby 23:19, 28 kwi 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Dzisiejszy dzień zdecydowanie należał do ogrodowych zrobiło się czyściutko i nawet znalazło się miejsce na nowe rośliny
Postaram się jutro posadzić te rośliny co to czekają na swoja kolej zrobię fotki i pokaże
I kilka widoków tak na dobranoc

Co to za berberysy? na pierwszej foci te zielone wysokie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies