Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

agnieszka_m 21:32, 05 maj 2016

frezja napisał(a)

Agnieszko, Twoje już też w gruncie ??

Nie jeszcze nie, dopiero się hartuja a jedna juz kwiatuszka pokazuje
frezja 21:37, 05 maj 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Nie jeszcze nie, dopiero się hartuja a jedna juz kwiatuszka pokazuje

wow to dopiero uciecha.
mirkaka 06:37, 06 maj 2016

frezja napisał(a)
Znalazłam taki sposób i mam zamiar go wypróbować...niby nie mam ale..licho nie śpi.

Można użyć pustych ciemnych naczyń, które wypełnimy gałązkami cisa (jest to lubiana przez opuchlaki roślina, która zwabi je do naczyń). Należy je rozstawić w pobliżu roślin.

Prosty...co ??

Prosty, żeby tylko chciały do tych pojemników wchodzić. Ja mam cisy w ogrodzie ale jakoś nie są objadane przez opuchlaki, wolą róże
Ja podkładam deseczki pod rośliny i tam je w ciągu dnia znajduję, ale Twojego sposobu też spróbuję, a nóż...
jona 08:56, 06 maj 2016

U mnie nie chcą włazić pod deseczki. Na cisa spróbuję. W ubiegłym roku znalazłam mnóstwo chrabąszczy opuchlaków w gałęziach, które leżały po wczesno letnim przycięciu krzewów.
jolanka 09:09, 06 maj 2016

mirkaka napisał(a)

Prosty, żeby tylko chciały do tych pojemników wchodzić. Ja mam cisy w ogrodzie ale jakoś nie są objadane przez opuchlaki, wolą róże
Ja podkładam deseczki pod rośliny i tam je w ciągu dnia znajduję, ale Twojego sposobu też spróbuję, a nóż...

Wczoraj sadziłam kupione w pojemnikach róże - kiedy wyjęłam, były tam żółtawe chyba jajeczka, pewnie opuchlaków?! Wytrzepywałam z korzeni co się dało, ale nie wiem czy wszystko.
Wasze sposoby do zanotowania i korzystania
frezja 09:53, 06 maj 2016

To żółtawe "jajeczka" to nawóz Jolu )
Gocha 10:32, 06 maj 2016

Mirka uprasza sie o więcej fotek. Ślicznie będzie z tymi begoniami. Zakatek ze stoliczkiem mój ulubiony- jeden z wielu u Ciebie.
Flower1 18:52, 06 maj 2016

frezja napisał(a)
To żółtawe "jajeczka" to nawóz Jolu )

Tez mi sie wydaje ze to nawóz..
Flower1 18:58, 06 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Dzisiaj tak trochę ogólnie, wczoraj podlewałam cały ogród. W całej Polsce leje tylko u nas susza

Zadbane jak w bombonierce widze ze begonki juz wsadzone ja jeszcze poczekam bo w zeszłym roku na zimną Zośke tak mi poraziło ze długo nie mogły dojsc...Twój bruczek bardzo mi sie podoba.
Anda 19:20, 06 maj 2016

Pieknie masz w ogrodzie, a kacik na herbatke to juz bajka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies