Cześć Sebciu, planujesz "zniebieszczanie" hortensji w tym roku? Pamiętam, że była w 2011 r. dyskusja na ten temat doczytałam w necie, że białych nie da się przerobić na niebieskie. Chciałabym przerobić na niebiesko Anabelkę, co o tym sądzisz?
Tylko ogrodowe się da zrobić na niebiesko. Swoich ogrodowych nie zakwaszałem, aby były niebieskie - takie są od siebie Także z niebieskiej anabelki nic nie wyjdzie
Wszędzie jakieś szaleństwa twórcze. I u nas też się co nieco w ogrodzie zmieniło. Ciągle się zmienia.
Mamy cisy. W szkółce było ich tylko 26 szt. Może i dobrze, bo gdyby było więcej, kupilibyśmy więcej.
Tym samym temat rabaty przy studni wkroczył w fazę realizacji. Na razie nic z zaplanowanych roślin (oprócz cisów) jeszcze nie kupiłam, bo po zimie wszystko marne, nowych dostaw jeszcze nie ma.
Posadziliśmy od razu po zakupieniu. A teraz drżę o ich system korzeniowy w balocie.
No super fotorelacja, szkoda, że was tak daleko Te skrzyneczki cudo, dużo ładniejsze niż pierwowzór
Może jakoś i na południu udałoby się takie warsztaty zrobić. W końcu pewnie mamy tu jakąś zdolną duszę, a jak nie to Kaisog zaprosimy
Jestem zaa!!!!!! Tylko co - letnie kompozycje?
Zawsze coś może wisieć. U mnie wianek na drzwiach jest cały czas w zależności od pory roku.
Zawsze też można znaleźć inspiracje w internecie. A pewnie jakieś talenty też mamy ...
Jasne, że wianki też mogą być Chyba zajdę jutro do jednego ze sklepów - były tam super podkłady do wianków - ze słomy, z ciemnych i jaśniejszych gałązek
Sebku, zrobiłeś super zakupy, bardzo ładny obelisk za taką cenę.
Podziwiam jak Twój ogród pięknieje .
Mieszkasz w jakimś super miejscu, że tak austinek pięknie przezimował i już rwie się do życia , u mnie wszystkie będą cięte do kopczyków.
Tylko ta róża przezimowała tak dobrze - miała duży kopiec i była dobrze przysłonięta. Inne róże nawet pod kopczykami przemarzły u mnie także zimy łatwe nie są...
Dzięki Sebek.
Po krótkiej przerwie wróciłam do domu i powoli wracam do sił. Mąż zasadził dziś róże. A na skarpie kwitnie coś nowego, ale na tą pogodę boję się wychodzić żeby sprawdzić co to.
No super fotorelacja, szkoda, że was tak daleko Te skrzyneczki cudo, dużo ładniejsze niż pierwowzór
Może jakoś i na południu udałoby się takie warsztaty zrobić. W końcu pewnie mamy tu jakąś zdolną duszę, a jak nie to Kaisog zaprosimy
Jestem zaa!!!!!! Tylko co - letnie kompozycje?
Zawsze coś może wisieć. U mnie wianek na drzwiach jest cały czas w zależności od pory roku.
Zawsze też można znaleźć inspiracje w internecie. A pewnie jakieś talenty też mamy ...
Sebuś.... a ta podpora się nie wywróci z różą. Wiem, ze to może głupie pytanie, ale ja nie mam pojęcia o różach a trochę ich kupiłam..... i teraz głowie się jak to rozplanować by nie było kolejnej baby jagi w ogrodzie
Ona jest dość ciężka - zanurzę ją trochę w ziemi, po za tym tam jest dość zacisznie, bo kilka krzewów zasłania wiatr i wszystko
Sebek, ja w Biedronce też widziałam te rośliny i zastanawiałam się, czy z nich coś wyjdzie. Bo nie mogłam wyczuć korzeni w tych woreczkach. A jednak warto było, mówisz?
Małe te klącza, ale przywrotniki mają kły, a jedna jeżówka ma kilka rozgałęzień - chyba coś z nich będzie