No i to malutka część z tego co zajmowało mi ostatnie wieczory. Posiałam kwiaty, warzywa na rozsadniki i zrobiłam sadzonki z pelargonii które mi ładnie przezimowały.
Sylwia, dwa lata rosła pod brzozą!!!! bez podlewania, szału nie było z wielkością, ale żyła. A raczej wegetowała.... ale ja nie podlewałam jej tam.. czasem przy okazji coś się im dostało. Dlatego przesadziłam. Ale warunki pod brzozą są naprawdę wredne. Pod brzozą nic mi nie rośnie. Nawet naparstnce karłowe i byle jakie.
Zjawiskowy widok!!Gratuluję kreatywności, precyzji i konsekwencji.
Mam pytanie co to donic,czy taki potrójny zestawik będzie z obu stron schodów??
Ujmują swoją "surowością"
Tu następna rabata do dorobienia. To taki wąski pasek ziemi przy wiacie samochodowej. Troszkę słońca jest tu tylko przy samym płocie a i tak krótko. Wczoraj zyskała 2 bukszpany. Siedziałam i je formowałam w stożek i kulkę. Stożek docelowo ma być trochę wyższy ale wąski. Jedna kulka trochę większa od drugiej. Pewnie za blisko posadziłam ale one maja byc cięte na małe. Przy hortensji muszę coś wsadzić wysokiego na 50 cm, szczuplego i cieniolubnego. Myślałam o paproci. W koło będzie obwódka z żurawek cytrynowych.
no i takiego rodka kupiłam też na tą rabatę. Jest mały do 80 cm. Kwitnie na żółto.
Widok jak z kosmosu Wiesz już co będzie na sąsiednich polach?
U mnie w tym roku chyba zboże jest. W ostatni czwartek już oprysk robili, a wtedy był silny wiatr. Jak mi coś padnie to ich obciążę kosztami!
Fajnie to wygląda. Kawał roboty znowu za Wami Byłam już wczoraj, ale nie miałam siły nic napisać.
PS. Sylwia a jak u Ciebie ambrowiec przezimowal? Ja miałam swoje okryte tak samo a jeden chyba przemarzl, choć czekam jeszcze z nadzieją
Dziękuję Ci za szybka odpowiedź Dobrze wiedzieć, że nie lubi mokro zimą. Muszę obadać ten temat, bo wiem że takie zalewisko tworzy się zimą kilka metrów od niej, wydaje mi się, że do niej nie dosięga, ale... warto sprawdzić.
Strasznie mnie nosi na zakup nowej magnolii, ale koniecznie chciałabym w formie drzewa, a nie krzewu. Gwiaździste też rosną w tej formie?