Bogdziu, zaznaczanie tulipanów niteczkami nie ma porównania z ich wykopywaniem.....to sama radocha nachylać się, wiązać niteczkę a w nagrodę podziwiać kolor i zapach kwiatka....bo nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale tulipany pięknie pachną
Zwłaszcza ta rabata
Chodzac po gorach czesto spotykalam rozne zwierzeta, ale ten jegomosc zakasowal wszystkie Najpierw zauwazylam nory, jakze inne od tych mi znanych...Usiadlam sobie cichutko, cichutenko i patrzylam...
Rabata z trawami niby pusta, ale nie pusta . Cisy musimy równo ciachnąć. https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/109/1090993/original.JPG[/img]
a to hosta wyhodowana własnoręcznie przeze mnie z zebranych nasion. Wysiałam je w zimie 2014r. Potem wylądowały w ogródku. Miałam ich sporo, ale porozdawałam. Teraz zostały mi dwie .
cudna żurawka od Łukasza . Jest zjawiskowa moim zdaniem, ten kolor jest niezwykły .
Dzis musiałam przesadzić, a włąsciwie powinnam napisać przesunąć o 10 cm 60 bukszpanów w jednym z kwadratów pod lipą (tam gdzie układam krawężnik). Masakra...myśłam, ze ledwie będą trzymały sie w ziemi bo to młode dość sadzonki, a okazało się, ze każdy musiałam wykopać łopata. gdyby nie to, ze bylo to konieczne nie tykałabym ich.
poza tytm ostatni raz pomalowałam deski na ławki wgłebnika, przy okazji odświezyłam nasze biurko bo malowane tą sama farbą i (tu juz inną farbą) pomalowaąłm choinki do pokoju młodszej, któe zastapiły moje wcześniejsze naścienne mazaje jeszcze biurko, kratownica nad biurko, jakis regal i będzie ok. zatem troche prywaty
ładniutki jest widziałam kiedyś a czemu myślisz że się zakwasił bo poskręcał ? a ja trocinami podsypuję ... i co zrobisz żeby mu było lepiej zmienisz ziemię ? a jakie piękne fotki porobiłaś dech zapierają Hanusia
Ilonka, wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem opis rośliny na stronie szkółki Mocna jestem co nie ? Zalecane cięcie między 3 a 5 oczkiem czyli jakieś 20 cm
Gapa ze mnie
Nie wiem czy dobrze obcięłam Vanillki, nie powinnam tej środkowej gałęzi ciachnąć niżej ?
Szachownice po moim narzekaniu zabrały się za kwitnienie.
Dziś doszły trzy kolejne
A powojnik lubi półcień, rośnie jak szalony, może jemu na glina spasuje. Oczywiście dostał na spód wiadro żwirku i swoją ziemię przepuszczalną ale dookoła zbita wodnista glina.
Dla Ciebie szachownica
O tak, Igunia mnie dobrze teraz przećwiczy . Ogród jest długi, a wąski . Niby nie duży, a i tak nie wszystko ogarniam . Sylwuś ja też się strasznie cieszę na wizytę u Ciebie . Zdjęć narobię ile tylko chcesz, ale ludzi też musze pofocić, bo u Kasi same rośliny sfociłam . Zobacz tu:
fajnie wyglądają paprocie z takimi kuleczkami na końcach